Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frosta

Czy są tu kobiety co używaja podpasek ekologicznych ??

Polecane posty

ja wkrotce bede ich uzywala i chciala zebyscie sie podzielily ze mna swoimi opiniami na ten temat. pozdrawiam i z gory dziekuje , a ludziom ktorych ten temat nie interesuje albo ktorzy zamierzaja to wysmiac prosze sie nie wypowiadac na w/w temat, na nic wasze bzdetne posty.

Gość kinegundolina
są !! rewelacja!!

Gość a co to takiego
powiedz proszę :)

najpierw namaczam je 2-3 godziny w miesce z zimna woda , krew pieknie zchodzi i wrzucam do automatu z wizirem , i są czysciutkie jak moja bielizna .

Gość a co to takiego
mozesz napisac jak one wyglądaja??

Gość a co to takiego
i z czego są wykonane? zaciekawiło mnie to :)

Gość a co to takiego
hmmm no ale jak sie ich używa? przecież wiadomo że nalezy zmieniać podpaskę co 2-3 godziny(no zależy od krwawienia) a wiec musiałabyś ich miec kilkanaście bo przecież nie da sie ich non stop prac no i nie zdążyłyby wyschnąć... na jakich zasadach one "działają" ze sie tak wyraże?! :)

nie dla mnie ta ekologia:o piszcie sobie co chcecie mi to nie pasuje o

wszystko masz na tej stronce link wyzej jak uzywac , co i jak z higiena

o fuj ! przeciez te podpaski po jednym,dwoch uzyciach beda pełne plam,niedoprane i oblesne.to juz jest lekka przesada oszczedzac nawet na podpaskach...

Gość a co to takiego
ja przeważnie używam tamponów,nie cierpię chodzić z pampersem w majtkach :O ale zaciekawiło mnie to mimo wszystko

Gość lyra chodzi o ekologie
nie oszczednosc.. pieprzona mentalnosc tego chorego narodu, zgniecie w koncu we wlasnych smieciach!!!

no jak brudo pierzesz to i plamy bedziesz miala

przyznam sie bez bicia: myslalam, ze to prowokacja :D :D jestem w szoku, ze w dobie super jednorazowych podpasek kobiety sa czyms takim zainteresowane!!! oczywiscie z nikogo sie nie nasmiewam, ale myslalam, ze nasze babki i mamy pozegnaly raz na zawsze takie wynalazki; wyobrazam sobie, ze moze sa wygodne, ale nie do konca przemawia do mnie noszenie zuzytych podpasek w torebce... frosta, skad taki pomysl??

Gość dla mnie też ta ekologia
nie pasuje:( Nie miałabym nawet czasu żeby prać te podpaski

wyobrazam sobie jak musicie wygladac...a kapiecie sie tez w beczce z wodą deszczową?! fuj to oblesne z tymi podpaskami jestem zgorszona

a ja nie wyobrażam sobie w łazience miski z namoczonymi podpaskami,róbcie co chcecie kobietki dla mnie to ohydne i tyle i będe nadal zaśmiecac nasza planete jednorazowymi podpaskami:)

Gość yyyyeeee
wole nosic czyste podpaski albo tampony ktore sie rozkaladaja niz zasyfiale podpaski wielkrotnego uzytku... nawet po wygotowaniu bym tego nie uzyla ponownie. Poza tym gdyby to byl taki cud to przyjeloby sie bardziej na calym swiecie.... a jakos wciaz zwykle podpaski i tampony goruja!

pomysl stad ,ze po prostu ja nie moge uzywac podpasek z folią nie mowiac juz o tej siateczce, zawsze uzywam tych soft ... a znalazłm calkiem przypadkiem tego linka co wyzej i zaryzykowalam tzn. zakupilam tam 1 podpaske mini , jakby wkladka i nie bede jej uzywala podczas miesiaczki ale sprobuje jako wkladke , zobacze co to jest .... jednak mi wkladki blokuja wydzielanie śluzu ...

Gość yyyyeeee
poza tym trzeeba zalozyc sytuacje wymiany podpaski w miescie... i co wracac z czyms takim w torebce? ...

tampony niestety wysuszaja błone śluzową i doprowadzaja do nadżerek , po kolejnej zmianie tamponu nie moglam juz wsunąć wszystko mialam wysuszone i podrażnione , zrezygnowałam ..

Gość yyyyeeee
dlatego sa tampony z aplikatorami...

Gość dla mnie też ta ekologia
według mnie to moze byc chyba dobre dla kobiet co na co dzień w domu siedzą. Ja sobie nie wyobrażam bym po ciężkim dniu miała jeszcze stać nad miska i prać podpaski