Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze Was o odpowiedz

kredyt hipoteczny - orientuje sie ktos jak to przeprowadzic ?

Polecane posty

by bylo dobrze......;) Otoz mam zaciagnieta pozyczke hipoteczna na mieszkanie, w ktorym aktualnie mieszkam. Koncze ja splacac w maju. Mam plan by sprzedac to mieszkanie, kupic kawalek gruntu i budowac dom systemem gospodarczym, jednak domyslam sie, ze z chwila splaty aktualnej pozyczki bedzie musial byc zrobiony wpis do ksiegi wieczystej, bo przeciez nowy nabywca bedzie chcial kupic mieszkanie bez obciazenia, ale ja chcialabym wziac w tym samym banku kredyt zeby uniknac bieganiny i teraz mam pytania: -czy jesli biore kredyt hipoteczny w tym samym banku ale juz nie pod mieszkanie a pod nowa budowe to bede musiala zakladac ksiege wieczysta? -czy dostane kredyt na dzialke budowlana? bo ze sprzedazy mieszkania chce budowac -czy po splacie pozyczki musze dokonac wpisu do KW czy bank zalatwi to za mnie i wtedy nie musze latac i zalawiac? podpowie mi ktos cos ? :(

Gość wydaje mi sie ze wpis
sama sobie musisz zalatwic, choc jak mieszkanie kupione przez kredyt to w sumie nie wiem. Jeszcze zaden znajomy kredytu nie splacil :D Kredyt bedziesz mogla dostac, to ze splacilas ten dziala wrecz na Twoja korzysz, o ile masz zdolnosc kredytowa ;) Mieszkania kupuje sie nawet z obciazeniem kredytowym, wiec mysle, ze to nie bedzie problem ;) Nawet jak nie zdazysz dopelnic formalnosci ;)

dzieki za odpowiedz, wszystko fajnie, tylko ta bieganina z papierkami echhh czyli rozumiem, ze biorac kredyt na grunt musze zalozyc nowa ksiege wieczysta, tak?

Gość wydaje mi sie ze wpis
Niestety nie mam takich problemow jak Ty. Ale wydaje mi sie ze tak ;) No akurat papierkowej biegainy to Ci nie zazdroszcze ;) Zycze Ci za to, zebys mogla jak najszybciej usiasc przed kominkiem w salonie na bujanym fotelu popijajac czerwone winko i cieszac sie, ze budowa sie zakonczyla ;)

dzieki za odpowiedz :) Co do domku, to bedzie maly, nie mam zamiaru rzucac sie na cos na co mnie nie bedzie stac i bede splacac cale zycie, juz i tak musze wspomoc sie kredytem, ale takim o jakim wiem, ze dam rade ;) Echhh tez sobie tego zycze, tylko ta papierologia zniecheca :) 🖐️