Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moni9999

Kurs refundowany z urzędu pracy

Polecane posty

Gość Moni9999

Uczę się zaocznie, mam 20 lat i nie pracuję. Słyszałam, że UP refunduje kursy dla bezrobotnych. Chciałabym się zapytać, czy ktoś może korzystał z takiego kursy przez UP i czy UP nie stwarza jakiś problemów wysyłając na taki kurs. Ja nie jestem zarejestrowana jako bezrobotna w UP i jeśli bym się zarejestrowała czy od razu mogłabym starać się aby iść na taki kurs refundowany przez UP i czy jest jakiś warunek ile trzeba być zatrudnionym w UP aby iść na kurs.

Gość musisz popytac w szolach
to wszystko zalezy jaki kurs, jakie maja programy i priorytety. ja sie dostalam na kurs ale po roku bycia bezrobotna . w sierpniu mi sie nie udalo ale w pazdziernkiu juz tak

Przede wszystkim musisz być zarejestrowana. Zazwyczaj takie kursy mają określoną liczbę miejsc. Jeśli znasz aktualna ofertę, zapisujesz się na interesujący Cię kurs a UP zdecyduje czy "się nadajesz". W moim przypadku akurat tak było. Brałam udział w 3 dniowym kursie o prowadzeniu działalności gospodarczej. Ale są też takie które trwają miesiącami. I tam chyba jest troche zasotrzona "rekrutacja". Najlepiej idz do UP - tam wszystkiego się dowiesz. Warto też odwiedzić Centrum Planowania Kariery Zawodowej.