Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kott

moj kot ma problem ze soba!!!!!!!!!!!1

Polecane posty

Gość llukie
dokladnie szczepionki hormonalne powstrzymujace ruje powoduja nowotwory!!

Gość kott
napisze szczerze nasz kotek dostaje czesto whiskasa mokrego ale tylko dlatego, ze wracajac z pracy mijam sklep gdzie tylko taka maja karme jednak kiedy wybieramy sie na wieksze zakupy zawsze kupuje zapas royala,i karmy dobrej jakosci dodatkowo dostaje miesko mielone-szynka, karczek, czasem drob podrobow nie tknie raz dwa razy na tydz jajko got na twardo raz na dwa tyg rybke gotowana na parze nie daje mu resztek pasztetu,konserw,miesa obiadowego o nieeeeeeee staramy sie dbac o mala mamy ja od grudnia kiedy dostala sie miedzy fitryne a zamykajace sie drzwi z obawy o nia lecialam do weta-badanie,i profilaktycznie zastrzyk gdyby krwiak sie pojawil ma ladne male zabki,lsniaca mieciutka siersc i mam nadzieje, ze bedzie z nami dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo

Gość dobra ale nie dawaj jej
mięsa wieprzowego

Gość a z jajka kotki mogą tylko
żółtko!

Gość dobra ale nie dawaj jej
białko też mogą ale gotowane lub w jajecznicy bez przypraw ofkors

Gość kott
nasz kochany wet powiedzial :miesko mielone wieprzowe, wolowe, drobiowe-tak-trzeba obserwowac czy po prostu kicia nie ma potem sensacjiiii...bo to jakies tam bialko w czystej postaci czy jakos tak a co do szczepien na wstrzymanie rujki:nie dawac przed pierwsza rujaaa....po niej odczekac 3 tyg i mozna zapodac ale nie dluzej niz 2 lata-gdzy potem problemy kot moze miec z narzadami rodnymi i skoro chcemy aby kicia milala male to taki zatsrzyk daje sie co 4 mies. kicie okocic:) a potem przeprowadzic zabieg bezplodnosciowy:)))))))))))))

Gość astra444
Kott, mozna prosic namiary na tego weta?

Gość asianka......
Kompletną bzdurą jest, że kotka, czy suczka muszą przynajmniej raz urodzić. Do niczego jest to im potrzebne, naraża zwierzę na cierpienie, a nas na wyszukiwanie dobrych domów dla kociąt. Ja swoją wysterylizowałam po ukończeniu przez nią 8 mies. , bo jak mi sie wypuściła na randkę, to 3 dni jej nie było. Teraz trzyma sie blisko domu, lubi się podroczyć z kocurami, które ją odwiedzaja, jest miła, zdrowa, wesoła i kochana. Tez miała głupa , jak była mała, dodatkowo polowała na nas, wskakiwała z rozpędu na nasze głowy . Teraz też ją nachodzi, ale rzadziej. Otwiera szafki, wywala zawartość, skacze po półkach, obrzydliwie kradnie i próbuje wszystkiego, co nie dla niej, choć z miski by tego nie zżarła.Usilnie pcha się nam do talerzy, jak jemy i generalnie jest rozpuszczona na maksa.

Gość kott
ja nie rozumiem jednej rzeczy jak osoby kompletnie nie majace nic wspolnego z weterynaria,posiadajace wiedze z poradnikow,forow... moga tak ostro krytykowac opienie weterynarzy ? to jakis obled to tak jak isc do lekarza i kadzic mu ze nie zna sie swoim fachu i ... ech wole poczytac i zapytac potem osobe kompetentna...

Gość asianka......
Ja się wzoruję na dr Sumińskiej, znawcy i wielbicielu zwierząt.

Gość astra444
kott, wiec poczytaj... Na marginesie - przypadek Twego weta nadaje sie do zgloszenia do Izby weterynaryjnej.

Gość kott
jak ci to napisac....inf dot podawania owego lekuuuu na rujjjje jest tez zapisana na tzw ulotce informacyjnej owego specyfiku.wiec dajmy juz spokoj

Gość do astra cos tam
Ty jestes nawiedzona i do tego wszystkowiedzaca. Brednie opowiadasz , pewnie za dlugo na miau przesiadujesz bo tam takich jak ty jest pelno. :( Moje koty dostaja tez wieprzowine i zaden nigdy nie zachorowal. A jezeli chodzi o karmy "dobrej jakosci" - nie ma takich. Sa karmy drogie i tanie i wszystkie to to samo badziewie o takim samym skladzie.

Gość do astra cos tam
kott - a kotke najlepiej wykastrowac. Ruje sa bardzo uciazliwe dla niej i dla Was. Moje sa wykastrowane i jest spokoj . Poza tym , okoci sie i co ? Bezdomnych jest zatrzesienie , domki znalezc nielatwo . Jezeli zostawisz male tez musisz je wykastrowac bo dopiero beda sie kocic.

Gość astra444
do astracostam moje tez jedza wieprzowine ale mam swiadomosc czym to grozi. A Ty? Niby sensownie gadasz ale po chamsku - moze jakies forum "jak sie pozbyc slomy z butow" by Ci sie przydalo?

Gość do astra cos tam
ty sie pozbadz slomy z butow i iluzji , ze jestes wszechwiedzaca. Nie pisz wiecej bo nie mam ochoty czytac twoich wypocin.

Gość astra444
do astracostam bosz.... nie wiem jak, ale musze z tym zyc...... :):):)

Gość kott
ech...wlasciwie o co my sie klocimy. kazda z nas chce jak najlepiej dla naszych pupili nie ma powodu wsiadac na siebie to tak jak z wychowaniem dziecka-mama zawsze ma racje i to jest swietosc:)))))))))))))))))))))))))))))0 chyba wlasciciele kotow tez tak maja-kazdy wie najlepiej.ale czasem lepiej liznac troche wiedzy i fachowych porad.poki co jest po 23 a moj kot dostal szalu ze swoja myszka ona szaleje,a sasiedzi weselo pewnie maja pomialkuje gania jak maly konik i trurla myszke i wiele innych rzeczy-jak atakowanie lodowki i swojego drapaka. oby wszystkie nasze kocie pociechy mialay w sobie tyle energiiii na dluuuugo:0

Gość last choice
a czy wet nie powiedział Ci, że jeżeli kotki nie wysterylizujesz, to jej grozi ropomacicze i rak sutka? może po prostu zależy mu na tym, żeby mieć stałą pacjentkę? kotki niewysterylizowane bardzo często mają takie przypadłości, dużo częściej, niż kotki wysterylizowane (ropomacicze z wiadomych względów - bo nie mają macicy, a rak sutka to w przypadku sterylizowanych kotek, które nie rodziły, wielka rzadkość). co do karmy, radziłabym zrezygnować z whiskasa, bo to nie jest ciekawa karma. ja polegam na suchym, zbilansowanym pokarmie, jak 1st choice czy orijen, do spółki s puriną pro plan. do tego mięso i przysmaki typu gourmet perle - moje koty za tym przepadają.

Gość kott
ach z tym whiskasem to jest tak, ze w szopie pobliskim jest dla juniorkow tylko w lub perfecta pozostale karmy , ktore wymienilas nie sa dostepne na miejscu...a jesli to nie dla juniorkow dlatego staram sie kici urozmaicac jedzonko i ona sama sobie tez wczoraj zjadla plasterek ogorka przygotowanego na mizerieeee ma tendencje do papryki i szczypiorku:) dostaje miesko czasem sparzone czasem nie naprawde dbam o kotke i rewelacyjnym dla mnie sygnalem jest to kiedy spi na plecach-ponoac kot czuje sie wtedy bezpiecznie,wie ze nic ani nikt mu nie zagraza... a z karma dla niej ciezko szukajac dobrej karmy zaopatrzylam sie w zooolog w 3 szaszetek ijuniorow...roooznych firm, roznej konsystencjiiii,jakas puszeczka..zaplacilam nie malo bo ponad 25 zl... a kici nie specjalnie smakowaly owe wynalazki... ciezko jej cos wybrac z przyjemnoscia bym jej kupowala zajebiste karmy...gdyby tylko chciala je jesc.... puki co suchej nie wybrzydza...i ma swojego royalka...no chyba ze mi zaraz ktos napisze ze jest fe?:))))))))))))))))))))000 ech.

Gość kott
ropomacicze Przyczyny Główną przyczyną wystąpienia ropomacicza są zaburzenia hormonalne w organizmie zwierzęcia. Powoduje to nadmierną czynność gruczołów macicznych i ich przerost. Jednocześnie z gruczołów produkowana jest wydzielina, która ulega zakażeniu bakteriami. Wystąpieniu ropomacicza sprzyjają: – niekorzystny cykl rozrodczy, – zbyt długie stosowanie antykoncepcji hormonalnej lub stosowanie ich podczas cieczki (rui), – stosowanie środków wczesnoporonnych, – ciężkie porody, – wiek zwierzęcia (powyżej 5 lat). Zapobieganie Najskuteczniejszą metodą zapobiegania ropomaciczu jest sterylizacja suki (kotki) w jak najwcześniejszym etapie jej życia. Należy również pamiętać, że stosowanie antykoncepcji hormonalnej zwiększa ryzyko wystąpienia ropomacicza w późniejszym wieku zwierzęcia. kurcze...ciezko mi podjac decyzje ale chyba nie mam wyjscia. ech musze odrzucic swoooooooja potrzebe uszczesliwienia kici na sile potomstwem trudno za rok poszukamy drugiego kotka bez domu.beda dwa. a moja kicie trzeba ..ech.....sterylizacja