juz czarna 0 Napisano Czerwiec 20, 2009 wir leben lebensmittel - my zyjemy zywnosc wir lieben lebensmittel - my kochamy zywnosc Egal to nie jest ,w pierwszym tlumaczeniu to \"indiana Deutsch\" bez sensu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wir leben lebensmittel Napisano Czerwiec 21, 2009 juz czarna - dzieki!! nie znalam tego slowa "lebensmittel" wiec nie wiedzialam ktore - leben czy lieben - pasuje ;) Dzieki wielkie!! to byl napis na torbie z Edeki, sklepu, ot tak z ciekawosci spytalam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
A-linka 0 Napisano Czerwiec 26, 2009 Michael Jackson NIE ZYJE !!!! http://unterhaltung.t-online.de/c/19/22/84/5 4/19228454.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juz czarna 0 Napisano Czerwiec 27, 2009 wir leben lebensmittel ,o tak z ciekawoaci spytala ..dobre:D ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeszcze pomaranczowa Napisano Czerwiec 27, 2009 Lebensmittelpunkt- ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juz czarna 0 Napisano Czerwiec 27, 2009 Studencie! Doprowadź do chaosu w swojej okolicy! Poczekaj, aż kiedyś zauważysz młodych robotników drogowych pracujących. Zadzwoń na policję i powiedz, że grupa studentów, przebranych za robotników robi dziury na ulicy z powodu zakładu. Potem podejdź do robotników i powiedz im, że jacyś studenci, przebrani za policjantów będą próbowali ich aresztować. Usiądź, obserwuj i baw się.....chetnie bym te scenke obejrzala :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wir leben lebensmittel Napisano Czerwiec 28, 2009 sorry, juz czarna, ale nie wiem co Cie tak smieszy :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juz czarna 0 Napisano Czerwiec 28, 2009 Niewazne kazdy ma rozne poczucie humoru,moze bys cos napisala co z szefem jaka atmosfera ,lepiej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juz czarna 0 Napisano Czerwiec 28, 2009 sory pomylilam cie z inna !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aneczka06 Napisano Czerwiec 28, 2009 Czesc. Jestem tu nowa, ale fajnie ze ktos zalozyl taki topik :) Ja od roku mieszkam w Berlinie. Pozdrawiam wszystkich emigrantow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juz czarna 0 Napisano Czerwiec 28, 2009 Witaj Aneczka06 :) Niestety koncze juz klikanie ale napewno znajdzie sie ktos zeby pogadac ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czarna powiem jedno Napisano Czerwiec 28, 2009 jestes niezle PIER..DOLN...NIETA i to w tym nagatywnym znaczeniu tego slowa ! Wcale nie uwazam ze jestes cool - jestes arogancka idiotka ktora z powodow nie do zrozumienia dla innych ( pewnie jestes zapyziala jedynaczka, ktora mimo ze miala IQ ziemniaka, uwazana byla przez matke za bog wie jakie cudo ) mysli o sobie, ze jest lepsza ! Dno z ciebie straszne laska i jak widac nie tylko ja mam takie zdanie, wszyscy z ktorymi zaczynasz tu dyskutowac i robic sie za cos lepszego niz jestes uciekaja w poplochu - z glupimi trzeba ostroznie !!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juz czarna 0 Napisano Czerwiec 29, 2009 czarna powiem jedno jestes niezle PIER..DOLN...NIETA i to w tym nagatywnym znaczeniu tego slowa ! Wcale nie uwazam ze jestes cool - jestes arogancka idiotka ktora z powodow nie do zrozumienia dla innych ( pewnie jestes zapyziala jedynaczka, ktora mimo ze miala IQ ziemniaka, uwazana byla przez matke za bog wie jakie cudo ) mysli o sobie, ze jest lepsza ! Dno z ciebie straszne laska i jak widac nie tylko ja mam takie zdanie, wszyscy z ktorymi zaczynasz tu dyskutowac i robic sie za cos lepszego niz jestes uciekaja w poplochu - z glupimi trzeba ostroznie !!!!!!!!!!!!!! Nigdy nie pytalam Cie co o mnie myslisz,nie znam CIe. W ktorym to zdaniu ktore napisalam jest arogancja? W Twoim wpisie w kazdym ,polaczone z chamstwem i brakiem wychowania. Rodzenstwa mam dwoje a wychowala nas babka bo mama zmarla jak bylismy mali. Jak rozumiesz pojecie glupi moze wytlumaczysz?? Wszyscy uciekaja?? Jak tu weszlam prawie nikogo nie bylo za to ty ciagle na strazy i to nie tylko tutaj. Zanim cos napiszesz zastanow sie,ublizajac,ponizajac znanych czy nie znanych osob niczego nie osiagniesz chyba ze sprawia Ci to przyjemnosc no to by tlumaczylo Twoj wpis ,pomoglo Ci ? Ciesze sie, milego dnia Ci zycze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czarna powiem jedno Napisano Czerwiec 29, 2009 MA RACJE"" Przemadrzaly babsztyl z Ciebie!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tilusia Napisano Czerwiec 29, 2009 Czesc Dziewczyny jestem tu nowa :) Mam takie pytanie. Chce wyjechac na stale do Niemiec do mojego chlopaka a nie mam pochodzenia. Czy bede miala tam jakies prawa?? Jezeli tak to jakie?? Prosze o pomoc :) Odpiszcie. Pozdrawiam :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tilusia Napisano Czerwiec 29, 2009 Czesc Dziewczyny jestem tu nowa :) Mam takie pytanie. Chce wyjechac na stale do Niemiec do mojego chlopaka a nie mam pochodzenia. Czy bede miala tam jakies prawa?? Jezeli tak to jakie?? Prosze o pomoc :) Odpiszcie. Pozdrawiam :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ziomalekkkkkkk Napisano Czerwiec 29, 2009 masz prawo cicho być i nic ni gadać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tilusia Napisano Czerwiec 29, 2009 aha spoko :) ale chodzi mi o konkrety :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DoTilusia Napisano Czerwiec 30, 2009 przejdz tutaj --Limesek Ci napewno pomoze-to dobra dziewczna i zawsze odpowie:) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3689746&start=5130 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juz czarna 0 Napisano Czerwiec 30, 2009 Tilusia poczytaj tutaj moze Ci pomoze :) http://www.justlanded.com/english/Germany/Forums/Health/Jak-mam-uzyskac-prawa-niemieckie http://www.niemiecki.ang.pl/Przeniesc_sie_do_Niemiec_10224.html Glupia laska,przemadrzaly babsztyl moze sie zastanowicie?? Po ostatnim wpisie nie trudno sie domyslic z jakiego topiku tu zagladacie mozecie byc z siebie dumnne ze tak zawziecie i wszystkimi srodkami o niego walczycie?? Milego dnia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prawda to jest Napisano Czerwiec 30, 2009 Gdzie "Limesek" tam i "Mamula" :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
A-linka 0 Napisano Czerwiec 30, 2009 Tilusia - jako obywatel panstwa nalezacego do EU masz prawo mieszkac gdzie Ci sie podoba ( na terenie EU ) i na tym wlasciwie Twoje prawa sie koncza niestety :( Mozesz zameldowac sie w niemczech na stale. Potem powinnas udac sie do Urzedu dla Obcokrajowcow i tam sie zarejestrowac. Potem mozesz udac sie do Urzedu pracy i probowac zalatwic sobie piozwolenie na prace - z tym moze byc trudno :( Mozesz tez sie ubezpieczyc ale jako osoba nie pracujaca mozesz to zrobic jedynie w prywatnej ubezpieczalni lub panstwowej ale w charakterze ubezpieczaia dobrowolnego to tyle co mi tak na poczekaniu do glowy przyszlo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tilusia Napisano Czerwiec 30, 2009 Ale z tego co wiem to moge byc zameldowana tam 3 mieisace a potem co?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tilusia Napisano Czerwiec 30, 2009 Dziekuje bardzo za pomoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tilusia Napisano Lipiec 1, 2009 a nie mowilam,ze Limesek ZAWSZE pomoze??? Jest THE BEST!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kooop Napisano Lipiec 3, 2009 a ja mam takie pytanie co myślicie o Niemcach? co oni myślą o Polkach? z jakimi opiniami się spotkałyście? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do kooop Napisano Lipiec 3, 2009 wszystrko nt.temat przeczytac w necie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juz czarna 0 Napisano Lipiec 3, 2009 Co mysle o niemcach? Narod jak kazdy,msciwy zazdrosny,kolezenski,przyjazny na kazdego z tej kategori mialam zaszczyt trafic,co sadza o nas? Trudno powiedziec slyszalam rozne opinie. Moze rozwiniesz temat? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kooop Napisano Lipiec 4, 2009 Chodzi mi o to, że spotykam tu różnych ludzi i nie potrafię ocenić ich zachowania. Kobiety w szkole które witają się tylko z moim dzieckiem, a ze mną nie (?). Nauczycielka, która nie chce ze mną rozmawiać o dziecku (tylko z mężem bo po niemiecku, a ze mna mogłaby przeciez po angielsku).Z drugiej strony spotkałam tu takich ludzi, których w Polsce nigdy nie miałam okazji i to mnie najbardziej gryzie, bo nie umiem określić, czy oni to robią ze szczerego serca (pomoc), czy z innych pobudek. Ostatnio gdzies wyczytałam, że Polki są tu postrzegane jako kusicielki, które tylko myślą , aby zaciągnąć facetów do łóżka. Co o tym myślicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
A-linka 0 Napisano Lipiec 4, 2009 Tilusia - nie, tak bylo kiedys przed majem 2004 teraz mozesz sie zameldowac na tak dlugo jak chcesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach