Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdgbsaretwre

do studentów dziennych - kilka pytań

Polecane posty

Gość fdgbsaretwre

1. na jakim jesteście kierunku 2. trudno było sie dostaac, jak wam szla nauka w lo, jak wam poszła matura 3. jak dorabiacie

Gość studentka z pozka
1. informatyka i ekonometria 2. banalnie sie bylo dostac, malo chetnych. nauka szla dobrze, ale jestem z malego miasta, i tu na studiach juz nie jestem taka dobra 3. nie musze dorabiac, mam ten komfort ze utrzymują mnie rodzice. ale nie wstydzę się tego. korzystam z rozsądkiem pozdrawiam

Gość studentka_z_wawy
1. Fizyka 2. Dostać się jest bardzo łatwo, nauka w LO szła bardzo dobrze, matura zdana matma 92%, fizyka 80% rozszerzone 3. póki co nie dorabiam, utrzymują mnie rodzice

Gość jestem na medycynie
2. Trudno było się dostać, w L.O nauka szła mi srednio, ale maturę bardzo dobrze zdałam. 3. Nie moge pracować nawet dorywczo, bo mam za dużo nauki i nikt mnie nie zatrudni, pieniądze dostaję od faceta, ktory mnie utrzymuje

Gość daria z poznania
jestem na prawie. Dostac sie bylo bardzo ciezko. jestem na 2 roku. Na garnuszku rodzicow.

Gość fdgbsaretwre
kurde, chciałabym sie dostac na dzienne, ale nie wiem czy mam jakies szanse jestem w dosc dobrym lo, mam srednia 4,0, ale co bedzie z matura to nawet nie chce myslec:O

Gość studentka z pozka
dasz radę. Chodź na dzienne, jest fajnie :)

Gość sfrustrowana wnerwiona
to ja zapytam przy okazji, czy bardzo liczy się średnia ze świadectwa przy rekrutacji, czy może dane przedmioty, które będa brane pod uwagę?

1. Automatyka na Politechnice 2. Dostać się tak sobie - 4 miejsce na osobę, w LO srednia 4,3, matura średniooo 3. Na garnuszku rodzicow, czasem gdzies jakas praca w weekendy Aha - łatwo nie jest :) Ale wszytsko da sie zdać i zrobić :) Tylko trzeba chciec się uczyć :D

Gość sonnyyyyyyyy
1. farmacja dzienne 2. bardzo trudno 14 osób na 1 miejsce, byłem najlepszym uczniem w LO, matura nie poszła rewelacyjnie (85% chemia, 77% biologia) ale się udało 3. dorabiam w weekendy, wyciągam 400 zł, ale praca jest lajtowa, mieszkam ciągle z rodzicami

Gość ewrsgwc rewgf
ja tez chce tylko na dzienne;) da rade pracowac w barze tylko w piat sob i niedz? dostosuja si edo mnie i zrobia mi taki grafik? ile mozna kasy w ten sposob wyciagnac?

Gość sonnyyyyyyyy
zależy w jakim barze i czy będzie to praca na umowę czy też nie, w jakimś porządnym barze, pracując bez umowy i tylko w weekendy da radę wyciągnąć spokojnie z 1500 zł (większość to niestety będą napiwki - im jesteś ładniejsza i masz lepszy kontakt z ludźmi tym większe)

Gość ewrsgwc rewgf
diekuje bardzo za odp. jestem zmalego miasta i chcialabym odciazyc rodzicow i jednoczesnie studiowac dziennie. interesuje mnie praca barmanki( na poczatek pomocnik bo nic nie wiem o tym) na pewnoe nei chce byc kelnerka pracowalam tak w wakacje i to nei dla mnie;(

Gość fdgbsaretwre
Wiem, ze jest fajnie. Ale co innego chceic a móc:O Np egzamin gimnazjalny napisałam tragicznie i dostałam sie do mojego lo tylko poprzez dobre oceny z gim:O kurde, tak sie boje, ze sie nie dostane:O a wiecie ile jest chetnych na dziennikarstwo/historie/fotografie i grafike?

Gość sonnyyyyyyyy
tylko pamiętaj, że w takim barze będziesz pracować po ok. 10 h dziennie, a po takich 3 dniach z rzędu to będziesz padnięta... a na naukę też trzeba znaleźć czas, choć zależy jakie studia chcesz podjąć

Gość bolajiskowalak
socjologia trudno sie bylo dostac bo bylo 16 osob na 1 miejsce... ale juz studia to luz totalny... mam swiadomosc z epracy jednak nie znajde haha rodzice utrzymuja...

Gość na swiadectwo nikt nie patrzy
liczy się tylko matura

Gość daria z poznania
bycie studentem strasznie rozleniwia. ja tak naprawde nie robie nic. a u nas jest sesja ciagla, na prawie... Sami decydujemy kiedy mamy egzaminy. ja mam za 2 tyg i w czerwcu 5:D masakra. uczyc mi sie nie chce, nic mi sie nie chce! A Wam jak idzie?

Gość bolajiskowalak
ja tez mam lenia totalnego... sesje zakonczylam tydzien temu i od tego czasu az do 16 lutego przerwa...

Gość ewrsgwc rewgf
wybralam sobie kierunek 3 letni(zdrowie publiczne spec elektroradiologia). mysle ze praca za barem kontakt z ludzmi mi jakos ta prace umili;)a kiedy powinnam sie zaczac rozgladac za ta praca przed studiami czy dopiero wtedy kiedy bede juz w akademiku i studia sie zaczna? a czy ktos mieszka w akademiku? jak tam jest?

Pielęgniarstwo Ja się dostałam bez problemu :P W LO dobrze się uczyłam, matura zdana bardzo dobrze, Mieszkam z rodzicami, więc nie pracuję

Gość 87056897
socjologia uw dostać się było ciężko i od razu mówię, że zapieprz niezły, wbrew temu co twierdzi się na tym forum o socjologii w LO oceny średnie, matura na samych piątkach pracuję w agencji reklamowej i zarabiam dobrze

Gość zmorrrka
czarne oczka czemu mialas tak ochydnie krzywe zeby matko???

Gość mam czarny nick także
1. stosunki międzynarodowe - Uniwersytet Warszawski 2. trudno bardzo się dostać, 20 osób na miejsce (przynajmniej tak było 2 lata temu). Oceny z lo? dobre, zważyszwy na to, że jedno z najlepszych warszawskich liceów. Oceny na szczęscie w ogóle nie są brane pod uwagę. Matura zdana wystarczająco :) 3. na utrzymaniu rodziców.