Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewrsgwc rewgf

Jakjest w akademiku?

Polecane posty

Gość ewrsgwc rewgf

plusy minusy fakty mity i wszystko co powinnam wiedziec przed podjeciem decyzji o zamieszkaniu tam;)

Gość fajnie jest
:D

Gość daria z poznania
mieszkalam w akadmeiku 3 miesiace i wiecej nie dalam rady. Rozpusta, totalna, nie mowiac juz o syfie po weekendzie. Nie da sie zyc. Ale mieszkanie w nim ma swoj urok, ja milo wracam do tamtych chwil.Czasem:)

Gość akademiki są różne
ale te, w ktorych mieszkałam miały fajny klimat. wbrew obiegowej opinii nie było orgii itp. i spokojnie dało sie uczyc. nie zamienilabym mieszkania a akademiku na stancję.;)

Gość swietnie jest
najlepszy okres w zyciu!!! Co powinnas wiedziec? Nic! To jest ciekawe o czym niewiele wiemy i sami poznajemy :D

Gość bubla
SEX BRUD I IMPREZY

Gość akademiki są różne
podstawa to fajny współlokator i sąsiedzi.:D

Gość ewrsgwc rewgf
wiecej plusow widze;) mozna czuc sie bezpiecznie? nie kradna czy cos? jedna wielka rodzina? hehe czy ludzie zyja osobno jak w bloku? hehe

Gość daria z poznania
ja od nowego roku akademikicego zmieniam uczelnie i miasto i tylko do akademika sie wybieram nigdy nie zapomne jak rok temu bralam udzial w tych wszystkich "rozmowach kwalifikacyjnych" do pokoju za 500zl wole placic 300 i mieszkac z mlodymi a uczyc sie w bibliotece. Przynajmniej zaznam prawdziwego zycia, bo teraz mieszkajac z rodzicami to tylko "czemu sie nie uczysz" posprzataj"," gdzie ty znow wychodzisz"

Gość akademiki są różne
bezpiecznie -tak co do kradzieży lepiej zamykać za soba drzwi:p jedna wielka rodzina? hmmm...zalezy od akademika - w pierwszym w ktorym mieszkalam tak było ale w kolejnym każdy sobie rzepkę skrobie. ale jakos to mi nie przeszkadzalao bo mialam paczkę dobrych znajomych.;)

Gość ewrsgwc rewgf
a co z jedziem? gdzie sie je trzyma? jak wygladaja pokoje? sa kolejki do lazienki?;) mowicie wszystko co wiecie;)

Gość akademiki są różne
to też zalezy od akademika:p ja mieszkałam w składzie 4-osobowym (2 pokoje 2-osobowe + łazienka)wiec było spoko. dwie kuchnie na każdym piętrze. w zasadzie nie mialam na co narzekać, żadnych kolejek nigdzie nie bylo.

Gość daria z poznania
hehhe lodowki sie ma.... w pokojach:d ja mialam pokoj z dwoma laskami, jedna byla zaliwa katoliczka druga alkoholiczka. co wieczor spiryt a na kaca rano piwo, i tak ciagle... W sumie nie licz w akademiku na prywatnosc. ja nie moglam dobrze spedzic chwil z facetem, bo koledzy z pokoju obok wciaz pukali z dziwnymi pytaniami.

Gość akademiki są różne
niestety nie było u nas lodówek i kazdy na wlasną rękę musial je sobie załatwic:O ale w innych akademikach mieli:P

Gość daria z poznania
no, wiadomo. Trzeba miec swoja.

Gość akademiki są różne
i miałyśmy balkon, który upatrzyły sobie gołębie.akurat nasz!:o:classic_cool:

Gość ewrsgwc rewgf
swoja lodowke????? o ktoej tzreba wracac?

Gość wracać możesz kiedy chcesz
ale dobrze mieć wtedy przy sobie karte mieszkanca.:p

Gość ewrsgwc rewgf
trzeba na cos uwazac?

Gość BY MY BABY
w akademiku spędziłam cudowne lata swojego zycia, jedna wielka impreza, ale to zależy czy chcesz naprawdę się uczyć czy tylko "studiować", jak to pierwsze to nie polecam :D

Gość ewrsgwc rewgf
hehe nie chce byc kujonem,ale tez chce cos z tych studiow wyniesc.lubie impreze hehe to mnie przekonuje akademik hehe. a co z obiadami drogo wychodza na miescie czy sa jakies specialne bary. mnie konkretnie interesuje gdansk jakis akademik przy akademi medycznej

Gość ewrsgwc rewgf
upujemy

Gość daria z poznania
tylko mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe z tego, ze do akademikow przydziela uczelnia i nie kazdy kto chce, dostaje tam miejsce?

Gość ewrsgwc rewgf
tak,estety zdaje sobie z tego sprawe. a od czego to dokladnie zalezy? co trzeba miec zeby sie dostac?

Gość alfredo di amore
akademik kiedys: wszyscy sie znaja, mega imprezy, fajny klimat akademik teraz: kazdy przed komputerem i sciagaja z neta gry, muzyke i filmy, wiekszosc ludzi z pietra sie nie zna, wyjatek stanowia wychodzacy na fajke. okazjonalna impreza na korytarzu sie zdarzy ale wszyscy siedzacy przed komputerami sa wkurzeni bo nie moga spokojnie grac w CSa tak wyglada sytuacja w akademikach. ale tak czy siak jest chyba lepiej tam mieszkac niz na stancji, jak sie chce wiecej ludzi mozna poznac

Gość alfredo di amore
liczy sie dochod na czlonka rodziny i ewentualnie odleglosc od miejsca zamieszkania (ale to czy 200 czy 700 km to juz robi mala roznice)

Gość ewrsgwc rewgf
no mam ok 100 km do gdanska.a z dochodem nie powinno byc problemu. a ile powinno wyjsc n ajednego czlonka rodziny? kiedy trzeba jakies wnioski skladac?

Gość alfredo di amore
a skad jestes? okolice elblaga, pasleka?

Gość ewrsgwc rewgf
bardziej malbork a co?

ehh akademik świetna sprawa, nie zamieniłabym go na stancję za żadne skarby. pomimo tego ,że jak się pokłócisz z sąsiadem z góry i on włącza muzyke na cały regulator właśnie wtedy kiedy ty masz się uczyć to jest świetnie. zawsze możesz liczyć na wsparcie kiedy kasa się kończy a na dostawę kasy z domu musisz jeszcze trochę zaczekać , jest sie z kim pośmiać i w ogóle zawsze i wszędzie możesz się wkręcić na imprezę:D AKADEMIKI GÓRĄ!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam