Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozterkaaaa

Jak powiedzieć o nim rodzicom??

Polecane posty

Gość Rozterkaaaa

Spotykam sie z facetem 6 lat staszym zależy mi na nim, on dzis wyznał mi miłośc. Problem jest w tym, ze spotykamy sie "pokryjomu"... Chciałabym zeby moi rodzice go poznali ale kwesita jest tego typu, ze jest po rozwodzie:( Miał slub cywilny, nie ma dzieci. Moi rodzice sa z tych co tydzien do kościoła, zero mieszkania ze soba przed ślubem, to juz widze jaka bedzie ich reakcja jak powiem, ze jest rozwodnikiem:( Poradźcie cos

Nie wiem, ile masz lat, ale byłam w takiej samej sytuacji. Ja 27 on 34. Rodzice na początku kręcili nosem, ale jak go poznali, zobaczyli jaki jest i jak sie nawzajem traktujemy to się ucieszyli że będą mieli takiego zięcia. Za 5 miesięcy ślub :-).

Gość Rozterkaaaa
Mam skończone 22 lata.

Gość po rozwodzie
a nie mowil ze nie ma zadnych zobowiazan ?

piszesz, ze to byl slub cywilny. zatem co ma piernik do wiatraka? slub cywilny to \"umowa\" z panstwem a nie przysiega przed Bogiem. i co do tego maja twoi rodzice? przeciez facet w swietle kk jest wolnym czlowiekiem.

Gość Rozterkaaaa
Nie ma zobowiązań jego była to wielka suka kocha tylko mnie ale jak go rodzice przyjmą?

Nie ma zobowiązań jego była to wielka suka kocha tylko mnie ale jak go rodzice przyjmą? bardziej mnie zastanawia, jak on cie przyjal :-)

Myslę, ze tylko spokojna rozmowa z rodzicami. Mam nadzieję, że nie skreślą człowieka z tego powodu, że się rozwiódł. Ja tez bym wolała, żeby tego jego pierwszego małżeństwa nie było, ale.... jest :-). Czasu nie cofnę, nic tu nie zmienię i nie poradzę. I tak też mówiłam Rodzicom. Tak jak pisałam, chyba najbardziej przekonało ich to jak wygląda nasz związek, jacy jesteśmy dla siebie, jak się traktujemy,

Gość Rozterkaaaa
Oczywiscie ktos sie podemnie podszył

Różnica wieku nie jest porażająca, więc problemów nie będzie na tym tle raczej. O tym, że jest rozwodnikiem nawet nie muszą wiedzieć, jeśli brał tylko ślub cywilny to nawet załapiesz się na białą kiecę i huczne wesele z pijanymi wujkami, tak więc rodzice będą szczęśliwi. :)

jego była to wielka suka uważaj na takie słowa. Dobrze Ci radzę. Nie znam szczegółów jego poprzedniego małżeństwa i nawet nie potrzebuję ich znać. Wystarczy, że były powody dla których stali się małżeństwem. I powody dla których się rozwiedli. Wyrażanie się źle o byłej żonie jest Ci niepotrzebne. Ciesz się obecnym szczęściem.

Gość po rozwodzie
juz za 5 miesiecy ? super ! a kto o tym zadecydowal ?

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
slub cywilny to tylko papierek, co innego gdyby miał slub kościelny, ale jesli ma tylko cywilny to moze rodzicom nie bedzie to przeszkadzac

Gość Rozterkaaaa
Tez bym tak chciala żeby rodzice wzieli pod uwage to, zę to tylko papierek był... Sama tez marze o białej sukni i weselu z prawdziwego zdarzenia.

Gość dominika 22
nie mam nic przeciwko rozwodnikom, nie wiem jak Twoi rodzice.

Gość buła1
Kotku ja ze swoim mężem jestem 19 lat po ślubie ,a różnica między nami jest 10 lat.wiek nie ma nic do rzeczy ,a rodzice się przełamią.

nas pytasz, jak przyjma go twoi rodzice? przeciez to ty ich znasz :-o

po rozwodzie juz za 5 miesiecy ? super ! a kto o tym zadecydowal ? Nie wiem czy to do mnie pytanie, bo się troche pogubiłam w czytaniu topicu ;-). Znamy się 5 lat, on jest 4 lata po rozwodzie. Jesteśmy zaręczeni od maja zeszłego roku. W czerwcu slub :-). Rozterkaaaa a jacy są Twoi rodzice, oprócz tego co napisałaś. Możesz z którymś z nich porozmawiać szczerze?

Gość kupa kupa
po co masz im mówić o rozwodzie na pierwszym spotlaniu. Poczekaj:) pobadaj sytuację, popatrz jak to wygląda itd. a potem ocenisz czy warto w ogóle mówić, bo wiesz, są takie sytacje które powinny dotycznyć tylko Cienie i Jego. Amen.

Gość Rozterkaaaa

Gość masz racje po co mowic
to wasza sprawa