Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama in spe

Do kobiet, ktore rodzily na przelomie wrzesnia/pazdziernika

Polecane posty

Gość mama in spe

JAkie ubranka na poczatek? jak ubieralyscie maluchy na dwor, w domu, czy zakladalyscie czapeczke, to jeszcze nie jest okres grzewczy, ale juz zimno potrafi byc, jak przewijalyscie dzieci, czy nie bylo im zimno i czy na porodowkach juz grzeja????

Gość jak łatwo Wam szafować
w domu body z długim rękawkiem + śpiochy (lub body z krótkim rękawem, na to kaftanik + śpiochy), skarpetki, czapeczka po kąpieli. Na dwór w zależności od temperatury, na stopy dodatkowo skarpetki, na głowę ciepła czapka i jakiś kombinezonik lub śpiworek ocieplany. Rękawy nie podwijane, żeby schować łapki dziecka, gdy temp jest dość niska. Ja akurat w bloku nie mieszkam, więc u mnie jest ciepło wtedy kiedy my tego chcemy, nie czekamy na sezon grzewczy. Do spania dobre są półśpiworki polarowe czy frotte. Jeśli w domu masz chłodniej, to możesz dziecku ubierać na codzień czapeczkę bawełnianą. Noworodek i tak zapewne będzie w rożku, więc nie przesadzaj i nie nakrywaj go kilkoma kocami i kołderkami, bo się tylko zapoci.

Gość jak łatwo Wam szafować
Na początek miałam po 7 sztuk body i 7 szt śpiochów + 3-4 szt pajaców grubszych bawełnianych lub frotte. Body miałam 3 szt z krótkim rękawem, do tego 3 kaftaniki, i 4 szt body z długim rękawem. Kilka par grubych skarpet frotte. Do tego 3 czapeczki bawełniane cienkie i dwie grubsze, dwie na wyjście polarowe. Ale, jak pisałam, ja w domu grzałam jak tylko na chłodniej się zrobiło.