Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierka323

brak kupy

Polecane posty

Gość wierka323

Gość wierka323
witam moja mała ma 3 miesiące, karmię ją wyłącznie piersią. Od soboty do dzisiaj nie robiła kupy. Czy to normalne? Zwykle robiła codziennie, czasami nawet 2,3 razy

Gość wierka323
wypowiedzcie się, proszę...

Gość zupa i kotlet
Oczywiscie,że nie jest to normalne.Od soboty to bardzo długo jak na takiego malucha.Próbowałaś czopki glicerynowe lub herbatke na trawienie?

Gość zupa i kotlet
Teraz doczytałam,że karmisz piersia wiec pewnie nie dopajasz jej.Moze powinnas ty zacząc uważac na jedzenie,zaparz sobie kopru włoskiego i pij.

Gość mimi981
Moja mała też tak miała. Pediatra kazała podawać czopki glicerynowe. Też karmiłam piersią

Gość mammmmma
A może wprowadziłaś coś nowego do swojej diety? Mja córeczka gdy miała 8 miesięcy i już jadła, potrafiła nawet 9 dni nie robić kupki, okazało się, że nie lubi jej robić w pieluszkę. Gdy kupiłam jej nocniczek, sprawa się od razu wyjaśniła. Teraz nie robi kupki max 3 dni, zdarza się, że codziennie, bo bardzo to lubi :) Jeżeli twoje dziecko jest spokojne, nie pręży się, nie płacze i nie marudzi, to wg mnie wszystko jest ok, być może w tym tygodniu zjadłaś więcej słodyczy lub wprowadziłaś nowe produkty do swojej diety i to jest reakcja na to. Jeżeli zaś córeczka jest niespokojna, pręży się i płacze, zadzwoń do pediatry.

Gość elllli
Musisz jesc suszone morele lub sliwki, u mojej to dzialalo, bo przenika to do mleka i powoduje rozluznienie kupki u dziecka. Pomasuj jej delikatnie brzuszek, poloz ciepla pieluszke na brzuszek, moze pomoze. Jezeli raz cos zrobisz, to potem moze bedziesz musiala za kazdym razem czopka do pupy wkladac, lepiej naturalnie.

Moja córeczka też tak miała kilka razy ale reagowałam juz po trzech dniach.wg mnie bardzo dobry sposób przy karmieniu piersia to samej wypic 3 razy dziennie herbatke koperkowa +rumianek i masowac dziecku brzuszek.Ciepłe okłady na brzuszek też pomagają.

Gość wierka323
Dzieki dziewczyny, herbate koprową piję cały czas, zmian w diecie raczej sobie nie przypominam, małej zaczęłam od kilku dni podawać rumianek do picia a jeśli chodzi o jej samopoczucie to raczej brzuszek jej nie boli, bąki puszcza normalnie, nie płacze zbytnio ani sie nie pręży więc sama nie wiem co o tym myśleć. Po prostu nie mieści mi się w głowie że można nie robić kupska prawie tydzień...

Gość deli26
mam to samo, już nie wiem co robić, córka ma prawie 4 miesiące. Kupek nie robi 6 dni. z tym,ze ja dwa razy daję jej butelkę. Lekarka przepisała nam już syrop Lactalosum. Nie pomaga nic. Kazała dawać jej jabłka, soki jabłkowe i nic. Od 1. mies pije herbatki, ja też pije, jem też śliwki. Nic nie działa!

Gość to może....
trzeba odstawić herbatki? acha, jeżeli dziciaczek dużo siusia to wszystko jest ok. A po co podaje się rumianek do picia dla niemowlaka? Nigdy o czymś takim nie słyszałam..... Herbatki dla dziecka i dla kobiet karmiących to REKLAMA I MARKETING!!!!! Wszyscy wiemy, że zwiększenie laktacji zawdzięcza się relaksowi, dobremu posiłkowi i częstemu przystawianiu dziecka do piersi. Miękkie piersi wcale nie oznaczają, że nie ma w nich mleka, to jakiś chory przesąd :)