Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Millllanova22

ciężarne w Norwegii lub te co urodziły w norwegii

Polecane posty

przyszla_mama30, też życzę powodzenia :) a na tym połówkowym to na bank dostaniesz schemat wizyt i umówisz się od razu na pozostałe. Ja np. już mam umówione KTG w 32 tc, także spoko luz. a wiesz, czy Twoje będą jedno czy dwujajowe?

Gość O ja pierdziu..
Do Norwegii sie wybiera a nawet nie pamieta nazwy miasta? wywioza ja jak kota w worku :/

a weź zapamiętaj te ich nazwy, czasami to język sobie można połamać :P Stavanger, Olso czy Bergen to jeszcze ok, ale np. Tysnesøya?

Gość Millllanova22
O ja pierdziu..- czytaj uwaznie napisalam ,ze nie pamietam nazwy i poki co narazie nie musze ,wazne ze moja pamieta i wybacz nie jedziemy w ciemno tylko do przyjaciol mojego narzeczonego ,pozdrawiam

gryzelda, moje tak jak twoje, dwolozyskowe dzidzie. jak bylam na usg w polsce to lekarz powiedzial, ze jakbysmy tydzien pozniej przyszli to by plec mogl ustalic:-) ale juz moj luby jeden pokoik na niebiesko pomalowal, i chce sie do drugiego na niebiesko oczywiscie tez zabierac:-) a tak na czuja mysle sobie, ze bedzie chlopczyk i dziewczynka jak malinka:-) wiesz moze przypadkiem gdzie jakies ciuszki brzuchate mozna kupic, zwlaszcza sukienke jakas? 10.03 mamy brac slub (cywilny) a ja zadnej nie moge u siebie znalezc. ojejejejej... a ten stavanger to ladne miasto:-) najbardziej podobala mi sie \"starowka\" i okolice portu. :-)

Przyszła mama, mam tutaj ten schemat wizyt: OPPFØLGNING AV DICHORIONALE TVILLINGER 18 tc ultralydjordmor 22 tc jordmor/allmennlege 24 tc lege fødepol (cervixmåling) 26 tc jordmor/allmennlege 28 tc ultralydjordmor 30 tc jordmor/allmennlege 32 tc lege fødepol CTG 34 tc jordmor/allmennlege 36 tc ultralydjordmor CTG 37 tc jordmor/allmennlege 38 tc ultralydjordmor CTG 39 tc jordmor/allmennlege 40 tc lege fødepol CTG co do ciuchów ciążowych, to ja sobie w Polsce nakupowałam, bo ceny tutaj mnie powalają. Ale jeśli szukasz sukienki na ślub, to przecież można zaszaleć :) bardzo ładne rzeczy widziałam w http://www.mamasita.no/custompage/view.do?pageId=22 prowadzą też sprzedaż przez internet, więc mogłabyś sobie coś zamówić.

bardzo ci dziekuje gryzelda:-) za rozpiske i rady ciuszkowe. na pewno beda pomocne, juz zaraz sobie zerkne na stronke. a jak forma twoja? ja wlasnie jestem na zwolnieniu, forma do bani, nudnosci wciaz duze i to zmeczenie totalne. jak na razie ciezko jest:-( a wiadomo to dopiero poczatek. aha, skad u was te blizniaki? u nas z nieba:-) bo u nikogo w rodzinie ani tu ani tam nie ma twinsow:-)

Gość jud.
nie wiem ale to co tu jest napisena na tym forum to kompletna BZDURA!!! jak dla mnie Norwegia jest krajem która najlepiej jest przystosowana do przyjecia młodich istot i opieka nad kobietami ciezarnymi. polskie warunki medyczne i socjalne nie sa nawet porownywalne do norweskich.