Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biologica

Dziewczyny pomozcie mi obliczyc

Polecane posty

Gość Biologica

kiedy powinnam dostac okres? Ostatni mialam 31 grudnia, z tym ze bralam tableti antykoncepcyjne ale 7 stycznia wzielam ostatnia poniewaz zgubilam torebke:-/ i nastepnie przez jakies 4 dni troche krwawilam. Dlaczego leciala mi ta krew to okres byl znowu czy co? Jestem zilona w ty temacie i nie wiem kiedy miesiaczki sie spodziewac.. Pomozcie..Pozdrawiam

Jeżeli przerwałaś przyjmowanie tabletek, to miałaś krwawienie z odstawienia. Kolejna miesiączka nie wiadomo kiedy będzie, bo po tabletkach zazwyczaj cykl rozregulowuje się. Jakiej długości miałaś wcześnie cykle?

Gość Biologica
Zawsze 28 dni, zastanawiam sie czy jest mozliwosc ze jestm w ciazy, bo kochalam sie bez zadnych zabezpieczen.. Tylko wlasnie nie wiem kiedy mam miec ten okres i kiedy test zrobic.. Wzielam tylko 7 tych tabletek, bo wczesniej mialam pol roczna przerwe

7 stycznia wzięłaś ostatnią tabletkę, a kiedy zaczęłaś krwawić?

Gość Biologica
Zle troche powiedzilam, 7 juz nie zdazylam wziac.. i 8 juz krwawilam

Czyli było to krwawienie z odstawienia. Jeżeli Twoje cykle mają zawsze 28 dni, to od 8 powinnaś liczyć, czyli teoretycznie dzisiaj powinnaś mieć normalny okres. Jeżeli w ciągu najbliższych dni nie pojawi się to możesz zrobić test.

Gość Różowa Panterka85
Moim zdaniem powinnas miec okres ok. 5 lutego (czyli dzisiaj) i w ciaze raczej nie zaszlas, takzenie nie a co panikowac..pozdrawiam

Ale weź też pod uwagę to, że po odstawieniu tabletek mogło się trochę poprestawiać i okres może być później, albo wcale i wtedy trzeba będzie go wywoływać. Jeżeli w ciągu dwóch tygodni nie będzie i test będzie negatywny, to powinnaś pójść do ginekologa.

No ale zależy jeszcze kiedy było współżycie.

Gość Biologica
Dziekuje Hally za pomoc;) Wspolzylam w dniach 17....24 codziennie

no wiesz, nigdy nic nie wiadomo, organizm ludzki lubi płatać figle, ale mówi się też, że codzienne współżycie to najlepsza metoda antykoncepcyjna ;) tak więc proponuję mimo wszystko za kilka dni zrobić test :)

Gość Biologica
heheh:) zobaczymy! Dziekuje i Pozdrawiam:)

Gość Biologica
heheh:) Zobaczymy;) Dziekuje i Podrawiam;)