Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona panna

schematy żywienia niemowląt

Polecane posty

ja akurat siedze w de i tutaj faktycznie w sloiczkach sa takie rzeczy, jakich u nas sie nie daje. od 6 mscy sa np. truskawki czy pomarancza. pomidor jest od 4 mscy. takze moja corka troche wyprzedza rowiesnikow karmionych w polsce. kalafiora, zielony gorszek i cebule tez juz jadla (oczywiscie w niewielkich ilosciach). problemow zoladkowych zero.

Gość noooapol
Nie ma czegoś takiego jak schematy żywienia niemowląt w Polsce, tylko jest jeden schemat żywienia dostępny np. na stronie Ministerstwa Zdrowia.

moje dziecko jeszcze truskawek nie jadlo, ale po trochu zaczne wprowadzac coraz to nowe rzeczy do odzywiania, jeszcze musze sie spytac pediatry jak to teraz bede musiala podawac bobik d skoro jest slonecznie

Obecnie przeszlam na bobik d a wizyta kontrolna nie wykazała jakiś nieprawidłowości. dziecko dobrze sie rozwija co najwazniejsze

Polecam zapoznanie się z programem Porcja Pozytywnej Energii. Jest on źródłem wiedzy na temat walki z otyłością i nadwagą u dzieci. Na stronie www.porcjapozytywnejenergii.pl znajdują się między innymi ciekawe przepisy na smaczne i dietetyczne posiłki dla dzieci.

Gość gość
BLW polecam. Autorka ma rację. Przez wieki niemowlęta były karmione zupełnie inaczej, naturalnie i teraz się okazuje, że to było zdecydowanie lepsze od schematów i papek.

Gość wanilia222
Ja mam do was pytanie, jak sobie radzić w momencie kiedy jednak pokarmu w piersiach mamy za mało ? Co przyjmować zeby pomóc sobie w tym trudnym czasie ?

Gość samrrra
Jak mnie zaczynało brakować pokarmu to od razu sięgałam po femaltiker , nawet teraz mam go pod ręką non stop bo chce karmić swoje dziecko jak najdłużej

Gość gość
Tutaj jest tekst o żywieniu dzieci w różnym wieku: www.gdy-dziecko-nie-chce-jesc.blogspot.com

Gość paulibka23
Ja tez jestem zdania zeby jak najdłużej własnie móc karmić swoje dziecko piersią. W sumie to rzeczywiscie jest wazne i dla dziecka i mamy.