Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Parsonia

Jakie warunki musi spełniać facet aby zostać instruktorem prawka?

Polecane posty

Gość Parsonia

Mój znajomy chce zostać instruktorem prawka. Słyszałam że poza wymaganiami fizycznymi (sylwetka wysportowana, wzrost od 173 cm) powinien ponadto posiadać średnie wykształcenie z maturą. Czy jeśli jest po technikum ale bez matury to ma szanse tam startować. A wysportowany i jakoś specjalnie silny nie jest, wzrost ma 175 cm więc chyba się mieści :)

jakiego prawka? :O prawa jazdy? :O zdobyć uprawnienia instruktorskie... czyli zrobić kurs i co tam się z nim wiąże poszukaj w googlach a nie :D zresztą to i tak prowo bo za mocno akcentujesz ten wzrost i siłę :P

a po kiego wysportowana sylwetka? xD musi mieć prawko przez parę lat (chyba 5 ale nie mam pewności) i jeździć bez spowodowania żadnej kolizji lub wypadku... i jeszcze ukończony kurs instruktora

Gość Parsonia
To to wiem, że musi 3 lata posiadać prawko bezwypadkowe (jakoś tak), wykształcenie średnie i własnie nie wiem czy z maturą czy nie. Wzrost jest ważny, tzn nie może być bardzo niski, z tego co słyszałam. Od 173 chyba albo 175, ale pewna nie jestem. U kobiet to jest chyba od 150 cm albo 155. Też pewna nie jestem, ale jednak ktoś kto ma UCZYĆ to powinien być w miarę a nie karakan jakiś...

Gość Parsonia
kwalifikacje psychofizyczne, Myślę że w tym punkcie są już zaimplementowane takie wymagania jak siła fizyczna, nienaganny wzrost i koordynacja ruchowa. A siła fizyczna również potrzebna, gdyż jak kursant spowoduje jakieś zagrożenie albo co to facet POWINIEN mieć na tyle siły aby zatrzymać auto, nacisnąć zdecydowanie na pedał hamulca i pociągnąć za ręczny. Małe chucherko wątpliwe aby sobie z tym poradziło co wysoki, prawdziwy facet! A ten mój kolega jest co prawda średniego wzrostu, ale nie jest super silny i dlatego obawiam się że może nie przejść punktu "kwalifikacje psychofizyczne", choć prawko ma od 7 lat i świetnym kierowcą jest!

Gość trosk
facet musi spelniac takie same warunki jak kobieta:)

Gość Parsonia
To fakt, kobieta też nie może być chucherko i musi tej krzepy trochę mieć, w końcu tak samo może znaleźć się w sytuacji kiedy trzeba nagle zatrzymać silnie auto albo silnie zakręcić kierownicą!