Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wągrów pełno mam

mleko + spirytus = ZERO WĄGRÓW

Polecane posty

Gość wągrów pełno mam

Podobno jak się zmiesza mleko ze spirytusem (nie wiem w jakich proporcjach) i namoczy w tym waciku a potem położy na 10 min na twarz to wągry znikaja. Już po 3 dniach efekty sa podobno.

Gość wągrów pełno mam
no to pewnie się tego spirytusu daje mało nie wiem własnie dokładnie jak ale chyba coś na 200 ml mleka 2 łyżki spirytusu. Co o tym myślicie? czy to może pomóc?

moze i dziala :)....z kolei ja polecam przegotowane mleko na drobne pryszcze...przemywac rano i wieczorkiem - wysusza i likwiduje...tylko dziala to na krótką metę - skóra sie do wszystkiego przyzwyczaja

Gość wągrów pełno mam
No tak ale jak się mam babrac z mlekiem rano i wieczorem a potem jeszcze mało efektów to wolę raz dziennie sobie z tym mlekiem i spirytusem spróbowac. Może ktoś już miał z tym doświadczenia?

Gość qwa maćććć
podobno Kopernik była kobietą... :D podobno :D

Gość wągrów pełno mam
a z kafe.... zaraz podam link tylko że autorka nic wiecej nie napisała na ten temat.

Gość wągrów pełno mam
No własnie chyba się skuszę... Mleko dobrze działa na skórę tylko ten spirytus troche mi nie pasuje. Dodam go mniej i zobacze jak twarz sie "poprawi" po tych trzech dniach. napiszę potem efekty. Może ktoś ze mna by spróbował?

Gość wągrów pełno mam
Tylko się zastanawiam czy dawac taki kompres na całą twarz czy tylko tam gdzie mam wągry... chyba na początek spróbuje tylko położyc to na nos i brode a jak zacznie pomagac to pomyślimy o reszcie.

Gość wągrów pełno mam
Na początek dam na 50 ml pół łyżeczki i wypróbuje. Oby pomogło.

Gość wągrów pełno mam
Zastosowałam dziś ok 13 tyle że trzymałam na twarzy ok 20 min. Spirytus nie wypalił mi twarzy a jedynie lekko piekło przez pierwsze kilka sekund ale to może wina że mleko bylo bardzo gorące. Przyznam, jak na razie skóra jest jakby bardziej matowa a pryszczyki trochę zbledły. Co do wągrów to nie widzę poprawy ale to dopiero pierwszy raz. Zastosuje jeszcze dziś wieczorem bądź dopiero jutro gdyż kupiłam maseczkę oczyszczającą z garnier i ją muszę wypróbowac. Pozdrawiam.

Gość hawajską płytkę
ciekawe, a może być malibu :D

witam :), z garniera ? to ta z ogórachem :P ? bo ja uzywalam taki produkt garniera 3 w 1 - czyli żel,maseczka i peeling :) - polecam :)) -swietnie oczyszcza :), matuje i przysusza :D

Gość wągrów pełno mam
z garniera nie ogórkowa a taka z cynkiem rozgrzewajaca oczyszczajaca itp. Ta 3 w 1 chciałam kupic ale nie wiem czy mi nie uczuli... A mleko ze spirytusem jak na razie kiepsko sobie radzi ale stosuje bo troche zmarchy a raczej odgniecenia mimiczne mi zeszły.

Gość domowe sposoby
skoro piszecie o sposobach na wagry domowej roboty to ja moge polecic taka maseczke: - 1/3 kostki drozdzy spozywczych -2 lyzki cieplego mleka -1 lyzka oleju lub oliwy Najpierw wymieszac drozdze z mlekiem (cieplym zeby sie drozdze lepiej rozpuszczaly), dodac olej i wymieszac na gesta mase. Nalozyc na twarz i poczekac az zaschnie a potem przytrzymac conajmniej pol godziny. Na mnie dzialala super, ale od kiedy dermatolog polecil mi Brevoxyl, wszystkie problemy ze skora lacznie z wagrami zniknely bezpowrotnie. Stosuje od 8 lat i jest ciagle super. I nie trzeba sie bawic z mazidlami na twarzy. Polecam.

Gość hmhmhm
najpierw peeling potem zrob parowke czyli gotujesz wode w garnku i kiedy zacznie bulgotac w odpowiedniej odleglosci (zeby nie poparzyc twarzy) stajesz nad tym garnkiem i rozpulchniasz skore...potem idziesz do lustra i wyciskasz wągry a na koniec jak juz sie ich pozbedziesz to nakladasz na twarz maske sciagająca (jest taka anti acne dr ireny eris za chyba 4zl ma kaolin wiec sie nadaje) i zeby usunac wagry trzeba je wydusic zadne mleko i zaden spirytus... spirytus moze poparzyc i przesuszyc skore a mleko sie rozklada i smierdzi.,..

Gość hmhmhm
domowy sposob z tym mlekiem drozdzami i oliwa co ma miec na celu? od kiedy na tlusta cere (bo taka jest jesli masz pryszcze wagry i nascie lat) naklada sie tlusta oliwe? oliwa dziala komedogennie czyli stymuluje powstawanie wagrow i pryszczy!

Gość ambiwalenccja
tlusta cere trzeba nawilzac!!!!!!! ja od siebie polecam olej konopny i hydrolat oczarowy l,adnie oczyszcza, odzywia buzie, nawilza, no i dziala przeciwtradzikowo;)) ja tez myslalam ze cere przetluszczajaca sie trzeba wysuszac a nie nawilzac..... i mam teraz odwodniona cere i ratuje sie czym sie da:)

aha z cynkiem, no własnie coś mi tu nie grało...muszę wyprobować, napewno efekty są...ja uzywam od czsu do czasu nawilżającą Daxa z migdalami - buzia ma ladny koloryt, super nawilża a te male paskudztwa są przysuszone - nie wiem jak to sie dzieje, ale tak jest :D

ambiwalencja - szczerze, to pierwsze słysze o tym oleju , tak samo z tym hydrolatem - na necie trzeba bedzie coś poczytać, ewentualnie moze zasięgnąć wiedzy farmaceuty... w jakiej postaci to się kupuje i aplikuje ? daj znać

Gość jakie kremy nawilżające
do cery trądzikowej zatem polecacie ???? za przystępną cenę ! :)

Gość domowe sposoby
ja nie mam nastu lat tylko 32 i zawsze mialam przesuszona skore i mase wagrow. Na mnie nta maseczka bardzo dobrze dzialala. tylko nie widze sensu sie bawic w takie rzeczy skoro polki w aptekach az uginaja sie od przeroznych srodkow na wagry i pryszcze. Brevoxyl pomogl juz wielu osobom ale sa i takie na ktore nie dziala. Ale na pewno kazdy znajdzie cos dla siebie w aptece.

Gość wągrów pełno mam
Ja z wągrami i ogólnie trądzikiem walczę już 5 lat około. Te specyfiki z apteki pod którymi jak to powiedziałas aż się półki uginają NIE DZIAŁAJĄ!! Byłam u lekarza i dostawałam mase masci , kupowałam na własną ręke i nic. Trądzik jak był tak jest. Dlatego własnie łapię się domowych sposobów.