Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama.......

guzek na szyii 10latki!!pomocy!!!!

Polecane posty

Gość mama.......

Moja coreczka-10lat-wyczula na szyii guzek. Mowi ze okolo 3 dni temu...Czy tak sie moze objawiac wezel chlonny??? Jest wyczuwalny pod palcami. Nie pod uchem ale tak w polowie szyii. nie boli pod dotykiem. Wiem, ze musze isc do lekarza.....ale do rana osiwieje. Czy to moze byc wezel chlonny? Ogolnie jest zdrowa....ale taka troche niespokokojna. ma od kilku tygodni zupelnie irracjonalne zachowania....problem z zasypianiem...ogolnie taka rozdrazniona jest.......Wpadam w panike, bo ogolnie to jestem normalna matka, ale jesli chodzi o dzieci i choroby to trace zdolnosc logicznego myslenia. Wiem ze moze to byc poczatek jakiejs infekcjii, ale......

Gość dhfdsfksdf
Zapewne to węzeł chłonny jest ale.. Bez paniki, sama tak miałam, okazało sie że toksoplazmoza po prostu. Nie warto sie aż tak stresować!

Gość koniecznie do lekarzaaaaaa
u mojej siostrzenicy tak właśnie zaczęła się ziarnica złośliwa :( :( :( :( od guzka na szyi na szczęście bardzo wcześnie wykryli i jest zupełnie zdrowa [mineło 7 lat] ale idź natychmiast z córcią do dobrego pediatry na początek

Gość mama.......
toksoplazmoza???? nie wiem czy dobrze kojarze, ale to choroba odzwierzeca? to by moglo byc, bo koty to jej milosc :) i te udomowione i te bezpanskie ziarnica???? nawet nie chce myslec idziemy do lekarza, ale jestesmy w Anglii i niestety nie ufam tutejszym lekarzom...mam nadzieje ze sie myle...zobaczymy......boje sie

Gość mama.......
konioecznie do lekarza...... a jakie miala objawy twoja siostrzenica?

Gość dhfdsfksdf
U mnie trwalo 2 miesiace zanim wpadli na ten pomysł. Biopsje nawet miałam robioną, byłam przerażona. Też jestem miłośniczką kotów, podejrzewam ze to przez kontakty z bezpańskimi kotami złapałam. I też sie dziwnie zachowywałam wtedy. Głowa do góry, to nie jest aż takie złe.

Jeśli jesteś zaniepokojona to pójdź nawet teraz na pogotowie do najbliższego szpitala, powiedz, że córka właśnie wróciła np z jakiegoś obozu i wspomniała Ci, że wyczuła jakieś guzek na szyi. Oni napewno się nią zajmą i Ty się uspokoisz :).

Gość alinkamisa
matko boska u nas w rodzinie to samo:(:(:( syn mojego partnera tez ma 2 guzki na szyi podejrzenie? az lzy leja sie z oczu i nie jestem w stanie nawet napisac :(:(:( to tylko dziecko:(:(

Gość wezel chlonny
To na pewno węzeł. Poproś o badania na toksoplazmozę, bo to możne być to. Może mieć błahą infekcje, kłopoty z zębem, mogło ją zawiać. Węzły chłonne u dzieci są bardzo częstym zjawiskiem. Sama mam kilkanaście powiększonych i nikt nie zna przyczyny...

Gość alinkamisa
synek mojego partnera ma podejrzenie choroby rozrostowej ,w srodę maja mu wycinac węzly chlonne jestesmy przerazeni co potem????? jaki bedzie wynik badania histopatologicznego...czy ktos to przeszedl???

Gość lekarz1234561
moze ktos sie wypowie bo ja nie mam pojecia:(

Gość lekarz1234561
podnoszę haaallllllo pomozcie