Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arletkaaaa

Problem!! i krzywe zeby !!

Polecane posty

Gość arletkaaaa

Witam wszytkich, mam bardzo powazny problem poniewaz mam 19 lat i problem bardzo krzywych zebow w gornej szczece.. szczegolnie wystajacych jedynek.. jak mialam 13 lat mialam miec zakladany aparat staly, lecz niestety jak sie okazalo mam skrocone korzenie w jedynkach (z powodu upadku jak bylam mala )i w ten sposob nie moge miec zalozonego aparatu poniewaz na skutek nalozenia sily na zeby moze dojsc do tego ze wypadna mi te jedynki.. i nie bylo na to zadnej rady.. zostawilam to tak jak jest.. Wstydze sie strasznie tych zebow.. jest to moj najwiekszy komples.. MAcie moze dla mnie jakies rady ja juz sama nie wiem co mam robic :((

Gość ja bym powiedziala tak
sproboj sie skontaktowac z kilkoma ortodatami i moze oni ci cos poradza.. ja nie mam pojecia co mozna zrobic

Gość arletkaaaa
ehh no mam taki zamiar wlasnie... ale boje sie ze juz tak do konca zycia bede wygladac i do tego te jedynki mi wypadna.. nikt nie chce pomoc ? prosze o rade :((((((((

Gość wydaje mi się ale
specjalistą nie jestem,że skoro aparat nie może pomóc,to zostają 2 wyjścia:usunąć te jedynki i wstawic implanty,albo pogodzić sie z tym...

Hmm, aż tak tragicznie to wygląda? Wiesz, gdzieś kiedyś na jakiejś stronie było pokazane jak wyglądaliby różniznani ludzie bez swoich"defektów"- czyli bez charakterystycznego nosa, uszu itd, ktore byly dla nich zmora a dzis sa znakiem rozpoznawczym. Kiedys tez w jednym z programow typu "chce byc piekna" byla laska z typowo orlim nosem. chciala by jednym z zabiegow bylo zmniejszenie go. Ale lekarz powiedzial ze oczywiscie moze zoperowac ale ona wtedy straci cos co moze nie ejst "klasycznie piekne" ale pasuje do niej i nadaje jej charakteru.. Wiec moze da sie zyc z takimi zebami?:)

Gość arletkaaaa
moje zeby sa zdrowe i biale tylko mam ten problem wystajacych jedynek i kielkow .. hmm wiesz juz w sumie przyzwyczailam sie tak zyc i ci co mnie znaja oczywiscie nigdy nic nie wspominaja na ten temat znaja moj problem.. lecz jestem w takim wieku ze poznaje nowe osoby.. chlopakow.. boje sie tego pierwszego spojrzenia nowo poznanych ludzi jak zareaguja.. dla mnie ejst to ogromny problem szukalam na ten temat skroconych korzeni ale nic nie moge znalesc chyba ja mam tylko taki problem ehh :(

Gość ja też mam zdrowe i bardzo
białe i też mam krzywe tylko dwa,a dokładniej dwójki.Moi znajomo twierdza,że niewiele i że nawet sie nie zwraca na to uwagi,ale tylko mnie tak pocieszają,tak naprawde wygląda to fatalnie :( Na aparat mnie jak na razie nie stać

Gość arletkaaaa
ja bym zrobila duzoo dla tego zeby chociaz troszke moc je wyprostowac .. :(

Gość ja mam podobnny
problem lecz nie mam pieniedyz na aparat ;(

Gość arletkaaaa
i nikt sie nie zna ?