Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tragedia4444

niesamowity smród z pochwy

Polecane posty

Gość tragedia4444

witam, mam problem, ponieważ śmierdzi mi ciągle z pochwy...do tego taka dziwna, brązowa wydzielina. Stojąc obok kogoś, mam wrazenie, ze czuje ten smród, bo spodnie az mi przesiąkają i się odsuwa ode mnie. dodam, ze ciagle chodzę do ginekologa, dotaję leki, miałam robione badanie posiewowe. odwiedziłam już chyba z 10 roznych lekarzy..Po skonczeniu kuracji, miesiąc i znowu się zaczyna od początku. nie wiem, co już mam robić, bo się wstydzę wspołzyc z moim chłopakiem mimo ze mój chłopak nie daje poznać po sobie, ze czuje ten smród, to i tak mi głupio i mam ochotę nigdy nie wychodzić z domu i nie pokazywać się ludziom...boję się, ze orzez o wszystko nie będę mogła kiedyś miec dzieci ;(((

Gość pozdrawiam walczących
Zmień styl życia - na pewno zdrowo się odżywiasz? Skoro leki nie pomagają, to znaczy, że nie likwidują przyczyny, pewnie masz zatruty, zakwaszony i zagrzybiony organizm.

Gość tragedia4444
czesto się podmywa, unikam słodyczy, tłustych potraw.. no nie wiem, to naprawdę tragedia..najdłużej bez zadnych śmierdzących upławów było jakieś dwa miesiące..a potem znowu sie zaczęłoo.. ech.. bez kitu nie chce mi się az zyc

Gość Karolineczka8555
moze idz do ginn... niech ci da jedna tabletke ktora odgrzybia caly organizm ;-), nie jest droga a skuteczna...

Gość tragedia4444
jak się ta tabletka nazywa???

Gość pozdrawiam walczących
Częste podmywanie wcale nie musi być korzystne, chyba że używasz środków o odpowiednim pH. Jedzenie nadmiernej ilości mięsa, białego pieczywa, a mało warzyw i owoców zakwasza organizm - samo unikanie tłustego i słodkiego nie gwarantuje, że zdrowo jesz.

Gość tragedia4444
żywam płynu do higieny intymnej, dietę uważam mam w porządu, ponieważ jem własnie dużo owoców i warzyw, poza tym naturalnych jogurtów, ciemnego pieczywa..a tu dalej lipa ;(

Gość Karolineczka8555
nie myj sie doglebnie, raczej bierz prysznice, staraj sie nie jest ostrych rzeczy tylko same lagodne i gotowane. Ta tabletak ma własciwosci odgrzybiajace, mogl cie tez facet czyms zarazic. Jesli powiesz lekarzowi on bedzie wiedzial co to, ona jest na recepte kosztuje w przedziale od 5 do 12 zł jakos

Gość koleżanka75
nic nie da Twoje leczenie, jeżeli nie wyleczy się też facet, z którym współżyjesz :O Przecież Ty masz albo zaawansowaną grzybicę albo już drożdżycę, albo rzęsistka! Musisz leczyć to razem z partnerem. Innaczej nigdy się tego nie pozbędziesz. Co z tego, że zaleczysz jak raz prześpisz się ze swoim facetem i masz to od nowa.

Gość koleżanka75
no i zainwestuj w prywatne laboratorium i zrób posiewy z pochwy, odbytu i posiew moczu zaznacz, że chcesz mieć posiewy pod kątem rodzajów grzybów

Gość Karolineczka8555
wogole co to za lekarz ze nie zaproponowal wam leczenia obojgu... ;-) najskuteczniejsze a jesli nawet nic mu nie jest to nie zaszkodzi zapobiegawczo ;-)

Gość tragedia4444
jak już wyżej napisałam, byłam z partnerem u lekarza, on również dosał leki, mimo ze nie miał zadnch objawów.. poza tym, nie ma już go dwa miesiące, więc siłą rzeczy nie wspołżyjemy, a objawy znowu się pokazały.. ;/

A moze problem tkwi w Twoim facecie?/ To on Cie ciagle na nowo zaraza?? Jesli to grzybica to leczyc sie powinniscie oboje.

Gość tragedia4444
więc znacie dobrego ginekologa w poznaniu???????

Gość cuda niewidy normalnie
Karolineczka o jakich cudownych tabletkach odgrzybiających ty mówisz dziewczyno?! podaj nazwe bo nie uwierze!!! sory ale gdyby coś takiego istniało to tysiące osób by sie nie męczyło z grzybicami które ciągną sie latami....

Gość maklunia
bardzo śmieszne ;/

no współczuje. To jakieś zapalenie pochwy albo grzybica, bo takie są tego objawy. Tylko dziwne, że po leczeniu to powraca. Czy to nie prowokacja? :P

ta powyzej wspomniana tabletka do odgrzybiania nazywa sie \"fluconazol\" pewno znajdziesz cos na ten temat w necie ale !!! sa rozne dawkowania i rozne zawatrosci dawkowania skonsultuj sie z lekarzem przed zazyciem ....powodzenia 🖐️

Gość maklunia
to nie jest prowokacja ;/ nie moge sobie już poradzić, miesiąc spokoju i znowu lekarz, kuracja itp. az mi się zyc już nie chce..chodzę prywatnie do lekarzy, byłam już u wielu, ile już kasy na to poszło;( chciałabym mieć kiedyś dzieci i boję się, ze przez te infekcje nie będę mogła ;/

wiec sprobuj powyzszego srodka ...... mialem kiedys jedna przygode i po jednej tabletce przeszlo mi wszystko..... fakt jest taki ze nie mialem chronicznie problemu tylko jednorazowo ale wiem ze srodek ten moze byc stosowany czesciej poniewaz sa rowniez opakowania i z kilkoma tabletkami i inna dawka .... pozatym ciekawa bylaby rowniez historia choroby ..... przypuszczasz moze skad i kiedy to przywloklas ?

Gość maklunia
więc w pon pojdę jeszcze raz do lekarza i powiem mu, zeby mi przepisał tę tabletkę... co do historii choroby.. jakiś rok temu byłam w szpitalu, miałam zabieg , zrobili badanie histopatologiczne i nic nie wykazało, zeby to było coś grożnego.. miesiac po tym zanbiegu wszystko się zaczęło..walka z wiatrakami dosłownie, poki miałam ta narośl, nawet nie miałam zadego zapalenia.. bez kitu czuję się jak hipohondryczka odwiedzając wciąż to nowych lekarzy..a wszystko dlatego, ze bardzo chcielibysmy miec juz z narzeczonym dzidziusia, ale najpierw muszę być zdrowa ;(

nie zdziwilbym sie gdyby lekarz nie znal tego srodka ... moj (niemiec) nie znal a ja dowiedzialem sie o jego istnieniu od lekarki z ukrainy ... tym smiesniejsze to wszystko dlatego ze moj srodek jest w niemczech produkowany ...... wiec zeby nie urazic dumy pana doktora naprowadz go delikatnie na temat.... a tak pozatym poczytaj sama na ten temat gdzies w necie...

Gość maklunia
Dziękuję, na pewno poczytam.

Gość maklunia
Może tym razem się uda! ;/

oczywiscie facet tez musi sie poddac kuracji inaczej wszystko na nic..... a tak pozatym to stwierdzilem na wlasnej skorze ze przy wiernych partnerkach nie mam z takimi sprawami nigdy problemow..... nie zebym twojego partnera o jakies boki podejzewal ale to tez jest jadna z przyczyn......wiec trzeba ja wziac pod uwage ......

Gość no co wy tu kochani piszeta
fluconazol to ta cudowna tabletka, która połknięta jednorazowo pomaga na grzyba w całym org?! chyba żartujecie przecież to trzeba brać jak normalne leki przeciwgrzyb. jak jest infekcja, równie dobrze może żreć non stop ketokonazol i inne gówna; na grzyba tylko długotrwałe kuracje pomagają, dieta, oczyszczanie i zakwaszanie organizmu (grzyb namnaża sie b. szybko, jego zarodki krążą w krwi i organiźmie przez 2 lata od wyleczenia, wystarczy osłabienie org, antybiotyk, albo pofolgować z dietą - cukier - i mamy od nowa wszystko - nie bez powodu sie mówi - że jak złapiesz grzyba to masz cel na wiele lat, jak nie na całe życie, zwłaszcza w naszym współczesnym zasyfionym, sztycznym środowisku)

Gość maklunia
hmmm.no weź mnie nie strasz ;p bo teraz to juz na pewno w paranję wpadnę.. ale nie sądzę,aby mój parter mnie zdradzał, no ale kto tam wie..niegdy nie mozna mówić nigdy ;( ja wspołżyję tylko z nim.. ale jak już wczesniej pisałam, to od dwóch miesięcy go nie ma i siłą rzeczy nie wspołzyjemy-a infekcja znowu powróciła.. zaraz pewnie ktoś powie, ze nie dbam o higienę lub mam złą dietę..ech a ja już na głowie staję.. chcę mieć dzidziusia ;((

Gość sssssssssssaaaaa
A cytologię robiłaś? Bo to może być coś poważniejszego. Skonsultuj się też z innym lekarzem, i chyba na jakiś czas odstaw współżycie.

no co wy tu kochani piszeta----- nie napisalem ze mialem grzyba w calym organizmie tylko na wiadomej czesci.... przeszlo mi po jednej tabletce to fakt .... widocznie jest to mozliwe skoro oryginalne opakowanie tylko jedna zawiera .... pozatym napisalem wyraznie o skontaktowaniu z lekarzem i otym ze dawkowania sa rozne ....... mysle ze ktos kto ma troche mozgu w glowie zrozumie powyzsze ty jednak najwyrazniej nie nalezysz do tej grupy ludzi atakujesz bez podstaw prostaku-czko.....

Gość maklunia
cytologię robiłam 3 miesiące temu-wyszła mi 2 grupa. I oczywiscie leki dotałam, Już tak sobie nawet myślę, ze nawet jak się wyleczę z tych infekcji, to watroba mi padnie mimo tabletek osłonowych