Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 103

hmmm

Polecane posty

Gość 103

czy duze jest prawdopodobienstwo ciazy przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjynych

Gość 103
odpowie mi ktos? bo mam zamiar zaczac brac i chcialam sie dowiedziec

Gość nikita1
92 procent

Gość nikita1
to jest procent skuteczności antykoncepcji

Gość fdfdfd
skad masz takie dane 92? ja wiem o 99

Gość 103
no wlasnie wyczytalam ze wskaźnik Pearl’a wynosi 0,0-0,12

Gość nikita1
w glamur był artykuł o różnych środkach antykoncepcji

Gość anik...
W przypadku stosowania tabletek anty skutecznosc przy regularnym przyjmowaniu wynosi 99%. 100% zadna metoda ci nie da.

Gość anik...
wiec jak sama widzisz prawdopodobieństwo jest baaaaardzo małe

Gość 103
no dokladnie, teraz wlasnie czytam o skutecznosci roznych to tabletki maja najwieksza skutecznosc! chyba zdecyduje sie na nie!czyli przy regularnym stosowaniu i przy stosowaniu sie ulotki ciaza niemozliwa:)

Gość anik...
Ciąza zawsze jest mozliwa bo zadna metoda nie daje 100% zabezpieczenia i muszisz byc tego swiadoma. Tabletki są najbardziej skuteczne ale zawsze jest ten 1%.

Gość anik...
moliwosc ciązy przy braniu tabletek jest znikoma. Ale nie jest ona niemozliwa na 100%

Gość 103
a myslisz ze jakby stosowac jeszcze stosunek przerywany to moze byc pewniejsze brak ciazy bo czytalam gdzies ze nie ma dowodow ze w plynie prtzed wytryskiem sa plemniki zdolne do zaplodnienia tzn sa ale uszkodzone ktore nie zapladniaja

Gość anik...
A niezaduzo tych zabezpieczeń??? Skoro podchodzisz do sexu w ten sposób i tak cie to martwi ze oprócz tabletek chcesz jeszcze przerywany to moze toche za wczesnie na sex. Niewiem ile masz lat ale mam wrazenie ze jestes bardzo młodą osobą. Najlepiej bedzie jak porozmawiasz o swoich obawach z ginekologiem

Gość 103
raczej bardzo mloda to ja nie jestem bo mam 24 lata, ale im wiecej czytam na internecie tym bardziej sie boje nieplanowanej ciazy! Kiedys tylko na przerywanym a teraz panikuje!

Gość 103
najchetniej to bym stosowala jedno i drugie, teraz jak sobie pomysle ze wczesnioej moglam kochac sie przez stosunek przerywany to dziwnie sie jaka mogla byc glupia, na dzien dzisiejszy taka opcja nie wchodzi w gre dlatego zaczelam sie bardziej interesowac antykoncepcja hormonalna

Gość cieślar
to moze jeszcze prezerwatywy? w koncu co trzy zabezpieczenia to nie jedno hmmm i moze jeszcze globulki, powiem ci ze przy takim polaczaniu ciaza jest niemozliwa i kazdy ci da wtedy 100%

\" czy duze jest prawdopodobienstwo ciazy przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjynych\"Przy prawidłowym stosowaniu dwuskładnikowych jednofazowych skutecznośc wynosi 98,2%, co oznacza, że w pełnym roku kalendarzowym zajdą w ciażę 2 kobiety na 1000 stosujących ten sposób zabezpieczenia.

Gość cieślar
2 na 1000 :) ktos tu ma kłopoty z matematyka

Gość cieślar
ja czytałam gdzies ze te 2 kobiety na 1000 co wpadaja to dlatego ze im sie te tabletki nie wchłoniły np hmm jest napisane ze 2 zachodza przy reguralnym stosowaniu ale czy pisza gdzies ze takie kobiety np nie byly przeziebione albo jakims cudem zwolnil im metabolizm hmm a i czytalam ze jesli kobieta wazy powyzej 70kg to o iles tam procent wzrasta mozliwosc wpadki ciekawy temat, bo te tabletki hamuja owulacje, wiec powinny dzialac na kazdego, a jesli nie dzialaja to wynika na to ze zostały zle dobrane

Gość anka159
ja rozmawialam ost ze swoim ginem i powiedzial ze te wpad sie biora z wymiotow, biegunek itp.

Gość anka159
albo z przyjmowania innych lekow ktore zmniejszaja dzialanie tabsow

to się nazywa niewłaściwe stosowanie i procent z 0,2 rośnie do 6Przy WŁAŚCIWYM stosowaniu, zgodnie z ulotką (czyli bez zakłóceń, stosowania antybiotyków, wymiotów i biegunek) wynosi 0,2A czy się tabletka nie wchłonęła (bez przyczyny wymienionej w ulotce) to już takie gdybanie, bo tego zwyczajnie sprawdzić się nie da.Faktem natomiast jest, że 100% zabezpieczenia daje tylko brak seksu \':)

Gość cieślar
no ok zgadzam sie, ale jakas przyczyna musi byc ze tabletka nie zadziałala tak samo jak inne leki przyjmowane, maja okreslone dzialanie ktore spełniaja, jesli nie to sa to nieodpowiednie leki

Gość a mi moj gin powiedział
ze zdarzają sie zadkie przypadki ze kobieta zajdzie w ciąze mimo regularnego stosowania tabletek i nie mając zadnych biegunek, wymiotów, nie biorąc innych leków itp. Bo organizm moze czasem jedną dawke ominąc bo np watroba jest zbyt obciązona, albo kobieta ma jakies drobne zaburzenia trawienne których nawet niezauwazy itd. Takie przypadki sa bardzio zadkie, ale sie zdarzają. Trzeba pamietac ze organizm ludzki to nie maszyna