Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Z Każdym Dniem...

Właśnie zjadłam...

Polecane posty

Gość princess Paranoia
do z każdym dniem -mi mój ksiądz proboszcz odmówił apostazji choć nie powinien bo każdy ma prawo decyzji o sobie.... królowa- odkąd przestałam chodzić do kościoła odnalazłam sens życia i nie przejmuję się, że czegoś mi nie wolno.Proste. ja nie rozumiem natomiast jak możesz wpierdalać się w czyjeś zycie i mówić mu jak powinnismy zyć.To jest chore.

dolce przesadzasz jak nic, i wiem ze robisz to specjalnie, probuj dalej , bo jak narazie kompletnie to na mnie nie dziala :O :P a odnosnie Boga ,nie wasza wina ze w nigo nie wierzycie, kazdemu zycie sie toczy tak a nie inaczej, i tylko przypadek, wydarzenie,sytuacja w zyciu sprawia ze ktos wierzy albo i nie, na was moze kiedy tez to trafi-oby, bo to fajana rzecz a jak dla mnie kazdy jest rowny, gruby, ladny, brzydki, chudy,wierzacy, nie wierzacy,wulgarny,mily kazdy jest taki sam, i zasluguje na takie samo cieplo od bliskich a to ze zlo trzeba tepic i wytykac palcami to juz inna rzecz

krolowa przystojnych facetow - Kazdy inaczej pojmuje zło, takze trudno o tym gadac. Dla mnie i dla ciebie sa to dwie inne rzeczy. Ty widzisz tylko swoja religie - tylko patrzysz na katolicyzm. Gdybys dokladnie przyjzala sie innym religia, probowala zrozumiec ludzi innej wiary, tez zaczelabys sie zastanawiac! Ja nie potepiac cie za to, ze jestem katoliczka, i mozesz miec wlasne zdanie. Nie trawie Jimeny - bo mi wmawia, ze pojde do piekla, ale tak naprawde nie ma pojecia o tym, co ze mna stanie sie po smierci....

Jimena-katolicka dziewczyna - to ja decyduje o swoim zyciu, to moje zycie, a ty interesuj sie swoim i tylko swoim!! O moim dobrze poki co decyzuje ja i moi rodzice, bo jestem jeszcze mloda. Nie jestes ani mna, ani moimi rodzicami, ani Bogiem, wiec nie mozesz dla mnie nic zrobic!

jimena ty wyluzuj, bo naprawde nic nie zrobisz mowiac do osoby niewierzacej "idz do kosciola" to nie dziala, mysle ze wiesz co to łaska, Bog ja daje komus albo nie, łaska poznania, my ja mamy, bo znamy i wierzymy w Boga inne osoby tego nie maja, wiec na sile nikomu nie mozna wpajac swoich pogladow, tylko sie modlic,oby Bog dal im tez ta szanse, a reszta sama sie ulozy

Gość Ups...........................
Ja pójdę do piekła ale nie będę w kotle, a będę podrzucać drewno pod kotły tych grzeszników którzy zabili, kradli i inne ciężkie grzechy mają. :-D :-D :-D

Jimena-katolicka dziewczyna - masz chłopaka, albo dziewczynę, bo jak nie, to radze posuzkaj sobie kogos kto się porządnie ruchu ruchu

Gość tiruriruuu
Buuuu....a taki był fajny temat o czekoladzie... :( Ide lepiej sprawdzić, co mamuśka na obiad zapodaje :D

ups...... nie mierzy sie grzechu tak samo u kazdego czlowieka bo dla jednego morderstwo nie bedzie grzechem tak strasznie ciezkim, np osoba ktorej zycie bylo okrutne, pelne nienawisci od rodzicow, bolu, cierpienia, w takim srodowisku kiedy sie dorasta ciezko jest byc mila, ciepla osoba, a znowu inny czlowiek wychowywany w cieple, milosci zabijajac kogos nie ma podstw do tego zeby to w jakis sposob wytlumaczyc troche dziwnie to wytlumaczylam, ale ja to wole pogadac niz pisac, latwiej mi jest slownie niz pisemnie :P ale mniej wiecej o to chodzi i mozna to przekladac na kazdego rodzaju grzech, zaczynajac od najmniejszego konczac na najciezszym po za tym dla kazdego rozne sa mierniki ciezkosci grzechu

Gość princess Paranoia
jejuu 19 lat.jesteś dziewczyno młodsza niz ja a już uważasz się za jakaś świetą....masakra;/