Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sebastian muńoz de la torre

Jakie jest wasze zdanie o mężczyźnie który przyjmuje nazwisko swojej żony?

Polecane posty

Gość aplepleple
takie, że mój tak zrobi, bo moje nazwisko jest piękne i nie pozwolę mu zginąć :D w końcu jest jakieś równouprawnienie, nie? ;p

Gość dla mnie to nic takiego
ale przez 99% polaczków bedzie nazywany pantoflem

Gość Niewolnica Isaura...
Przecież jest równouprawnienie

Gość anitta 333
Ja dziwię się,że niektórzy pozostaja przy swoich nazwiskach,mając je dziwaczne lub smieszne.Po co dzieci maja cierpieć? Spotkałam sie z nazwiskami :Skrobanka,Rogacz,Ropucha...

Gość ieyqoieoieoe
no ciekawe gdybyście mieli na nazwisko dupowicz albo kibel, albo inne smieszne to byscie chcieli narazac na smiechy zone? nie sądzę, no tak, ale tradycja jest najwazniejsza :) niby nazwisko to nic, ale polskie spoleczenstwo lubi wytykac palcami

moj (ewentualny) przyszly mąż nie będzie się musiał pozbywać swojego nazwiska, ale ja swojego też się nie zrzeknę. w ramach ugody mogę mieć dwuczłonowe ;) a co myślę? że dobrze robi :classic_cool:

Gość dfsfds
"Przecież jest równouprawnienie" rozumiem, ze ty poderwalas swojego faceta, ty o niego zabiegalas, ty placilas na randkach, ty przyjezdzalas po niego samochodem, wreszcie do twojego mieszkania on sie wprowadzil, i ty jestes glownym zywicielem rodziny?

Gość Czy dzieci mogą miec nazwisko
dwuczłonowe.

jeszcze się z tym nie spotkałam :) . nie widzę w tym nic dziwnego ;) .

mawronka, zależy jak się uzgodni. może być tak, że tylko kobieta ma dwuczłonowe, a mogą mieć oboje. nawet tylko facet może mieć dwuczłonowe. pełna fantazja :classic_cool:

Jareczku, gupia i do tego pasztet 😭 na kafe buduję swoją samoocenę 😍 tak, dzieci też mogą mieć dwuczłonowe.

Gość Niewolnica Isaura...
;/)

Moje zdanie jest takie ze jest pantoflarzem,w jedym wypadku jak dla mnie moze przyjac nazwisko zony gdy jego jest brzydkie.Prawie kazdy facet chce by jego nazwisko przetrwało wiec wola miec synów:P

jakby mi facet powiedział, ze mam przyjąć jego nazwisko, bo inaczej to znaczy, że go nie kocham albo nie jestem w pełni jego (tak powiedział moje kuzynce), wystawiłabym go za drzwi :o

stara? toż to chyba młodsza od Ciebie jestem:D na razie nie zdradzę Ci tajemnicy mojego sukcesu :classic_cool:

Gość Katze 999
jarek - jaki ty jesteś popierd...ony, aż żal dupę sciska, że tacy idioci chodzą po ziemi :O