Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kig

piosenka/melodia do kosciola

Polecane posty

czesc dziewczyny skacze po tematach i szukam tytulu piosenki/utworu ktory mozna by bylo wykonac na pianinie i skrzypcach w kosciele na \' slubie\'. Najlepiej zeby pasowala do wejscia panny mlodej bo w zasadzie chce tylko raz miec zagrane. I nie chce zeby bylo to Ave Maria czy jakas piesn koscielna jako ze nie jest to slub koscielny tylko blogoslawienstwo malzenstwa i obraczek w kosciele Iniby slubowanie jest ale nie jest to do konca slub) Myslalam o piosence hallalujah ale to bardziej podchodzi chyba pod komunie a komunii ma nie byc. Jeszcze Sinatry Love and Marriage ale to by ladnie bylo w kwintecie smyczkowym raczej a nie sam skrzypek i pianino. No nie wiem juz...

Gość w kościele pianina
nie uświadczysz, ORGANY + ewentualnie jakiś inny instrument. Aktualnie w Kościele Katolickim są wprowadzane najnowsze zarządzenia Benedykta XVI w sprawie muzyki liturgicznej, i wszelkie wtręty świeckie, zarówno pod względem utworów (Sinatra w czasie mszy?!) czy też instrumentów (świecka gitara, "pościelowy" saksofon) są zabronione!!! Saksofon czy pianinko elektroniczne etc. pomysły mozesz wykorzysta do upiększenia składania życzeń pod kościołem. W czasie mszy ślubnej można dobrac muzykę nieco bardziej tradycyjną, co naprawde nei oznacza, że musi by ona nudna czy oklepana. Jedyny warunek - DOBRZY MUZYCY, kompetentni zarówno wykonawczo jak i "w temacie" muzyki liturgicznej!!! a na takich trafi niełatwo, zwłaszcza, gdy na chóry w kościołach coraz częściej pakują się muzykusy z zespołów weselnych i usiłują wciskac dyskietki do organów kościelnych...

zaraz zaraz dziewczyny a czy ja mowilam ze biore slub w Polsce w kosciele katolickim? nie biore w Polsce, wiec i pianino i muzyka nie koscielna przejdzie bo juz pytalam. Pianino stoi kolo organow w razie czego mozna grac. No wiec moge liczyc na jakies pomysly?

muzykow w rodzinie z wyksztalcenia i z zawodu cala masa wiec to tez nie problem. A poza tym jak juz pisalam to nie jest typowy slub -tak dla przypomnienia i rozjasnienia obrazu :-).

Gość samo napisanie słowa
"ślub" w cudzysłowie nie oznacza od razu, że bierzesz ślub protestancki, humanistyczny, czy też może obchodzisz jego rocznicę; jesli zamieścisz dokładniejszy opis charakteru uroczystości, to i odpowiedzi otrzymasz precyzyjniejsze... logiczne

a myslalas moze o Canonie Pachelbela? rozne sa aranzacje, wpisz w google to bedziesz miala okazje posluchac wielu wykonan

Gość tiruriruuu
U mojej przyjaciółki na wejście (wprowadzenie panny młodej przez ojca) był grany w kościele (katolickim, w Polsce) motyw z filmu "Misja" Enio Morricone bodajże. Przepięknie i bardzo wzruszająco. Tyle że grał to kwartet smyczkowy ;)

Gość Anulka 13
Aria na strunie G jest ladna na wejscie:)

Gość kanon misja Aria
jeszcze dołozyć do kompletu "Marzenie" Schumanna i mamy zestaw hitów z satelity którymi obrabia się taśmowo 99% ślubów... no cóz, jak ktoś woli sztampę - jego sprawa!!! tylko ciekawe, dlaczego żadna panna młoda nie chce takiej samej sukienki jak miała koleżanka ciotki sąsiadki i 15 kuzynek, a muzykę na ślubie może mieć jak z taśmy produkcyjnej, i nie ma problemu...

Czytajcie kobietki napisalam ze nie jest to do konca slub tylko blogolsawienstwo malzenstwa wlasnie zawartego , ze bedzie poswiecenie obroczek i wymawianie przysiegi (ale mimo wszystko nie slub hmmm)na dodatek doloze ze ma byc 1 i 2 czytanie jak chcemyi psalmy. Lucy in the sky: chodzil mi ten Pachelbela po glowie nawet gralam ze sluchu ostatnio wstep i za diabla nie moglam sobie przypomniec co jest dalej a co gorsza o zgrozo skad to i kogo to jest! dzieki naprawde bylam niezle podirytowana ze nie pamietam wstyd wstyd wstyd!!!!!!slucham tego na okraglo teraz bo osobiscie uwazam ze piekne nie wiem sprobujemy ale boje sie ze straci to caly swoj urok przy jednych skrzypcach i w efekcie wyjdzie ...smutno. Ma to swoj efekt w przypadku pelnej orkiestry hmmm chyba ze molestowac ciotke zeby chociaz wiolaczele przywiozla...Moze da rade z pianinem hmmmm... wiem napewno zadnego Ave maria, Arii na strunie G a Tym bardziej marzenia Schumanna (znajac mamuske za bardzo sie wczuje i bedzie mi ryczec przy instrumencie):-p a tak wogole to mam czas to 25go hehee wiec blagam o sugestie bo trzeba by to zaczac cwiczyc...

nie. Oboje jestesmy wierzacy. Nie bedzie to slub nie bedzie uznany jako slub i rozpoznawalny jako slub koscielny z tego co mi mowia. Nie bylo zapowiedzi, licencji na slub (moj chlopak nie ma stalego pobytu)zgody od kogos tam powyzej. W sumie wyglada jak slub ale taki bez zobowiazan. Sama jestem zdziwiona...nie mowi sie czy ty bierzesz sobie X za meza. Nie. Jest X obiecuje ci milosc wiernosc w zdrowiu chorobie do konca zycia. Ale nie wymawia sie slowa maz i zona.