Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anniulka

Kiedy kolejna ciąża?

Polecane posty

Gość anniulka

Dziewczyny potrzebuję rady, bo mam wątpliwośći... Jestem juz prawie 4 tygodnie po porodzie. Nie krwawie juz od dluzszego czasu. Dzis w nocy kochalam sie bez zabezpieczenia... Jakie jest ryzyko zajscia w ciaze? TO BARDZO WAZNE

Gość very beryyy
pdobno po ciazy jest bardzo latwo zajsc znowu

Gość to_________-
zależy , a karmisz piersią? jeśli tak to podobno jesli kobieta po porodzie karmi piersią to przez jakiś czas jest niepłodna

Gość very beryyy
z tym karmieniem to sciema

ja slyszalam, ze jak karmisz to jest mniejsze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze, ale zawsze jakies jest, nie wiem jednak ile w tym prawdy

Gość anniulka
Nie nie karmie piesia... To co radzicie? Zazyc pigulke "po"?

Gość very beryyy
mojego faceta mam karmila piersia jak go urodzila i wpadla znowu

Gość very beryyy
to zalezy rob jak uwazasz jesli nie chcesz 2 dziecka.... ile masz lat ze tak spytam?

Gość w wieku 5 lat
mogłas zajsc, ale niekoniecznie... znane są przypadki rodzeństwa urodzonego w tym samym roku kalendarzowym lub przed pierwszymi urodzinami starszego dziecka. dlaczego się nie zabezpieczyłaś? i tak nawiasem - powinno się odczekac 6 tygodni, to, ze nie krwawisz nie oznacza, że wszystko się zagoiło, ale zaraz mnie tu za to zjadą - okaże się że połowa kafeteryjnych mamusiek już dwa tygodnie po porodzie uprawia satysfakcjonujący sex ;) jeśli nie chcesz/nie jesteś w stanie byc znów mamą, zarzyj escapelle i po sprawie :)

Gość anniulka
very beryyy mam 22 lata i nie planuje drugiego dziecka. Co do zabezpieczenia to sa sytuacje, w ktorych kobieta traci glowe i o tym zapomina. To mnie wlasnie spotkalo i teraz sie boje...

Gość anniulka
w wieku 5 lat czy ta pigulka jest na recepte?

Gość dorcia33
Tez jestem za tym,ze powinno sie odczekac,ale coz.Pozatym tj nieodpowiedzialne ledwo urodzilas juz kolejna ciaza.Nie wiesz,ze to bardzo osłabi organizm?

Gość anniulka
dorcia33 wiem ze powinnam odczekac minimum 6 tygodni ale coz. Popelnilam blad wiec teraz prosze o rade... Co mi radzisz?

postinor tylko na recepte czas wziecia tabletki to maź 72 h od stosunku

Gość dorcia33
Co moge poradzic..ja nie uznaje takich tabletek po..Dla mnie to byloby zabojstwo.Zrobisz jak zechcesz.Trzeba brac odpowiedzialnosc za takie zachowanie.

Gość w wieku 5 lat
niestey, ale to nie zabójstwo... to niedopuszczenie do dotarcia plemnika do jajeczka, ot co... ale jak ktoś z biologią i farmakologią jest w średniowieczu... jeszcze nie ma zapłodnienia, jeszcze nie ma nawet embrionu, a tu już mowa o zabójstwie... prezerwatywa to też zabójstwo? dla niektórych pewnie tak... dla tych co po bożemu wychowują piątkę dzieci nie mając na chleb nawet dla jedynaka...

Gość anniulka
w wieku 5 lat dziekuje ze uspokoilas moje sumienie :* To jak z ta pigulka tez jest na recepte?

Gość desgjkkk
dorcia już nie przesadzaj,że ty nie uznajesz w kilka godzin po stosunku tabletkę to nie znaczy, że każdy. Znalazła się świętoje....wa

Gość w wieku 5 lat
na receptę, niestety. wiec musisz do lekarza, ale niektóre źródła tywierdzą, że może wypisac tez lekarz rodzinny. nie miałam okazji używac, więc nie wiem czy to pewne.

Gość dorcia33
Dla mnie tj zabojstwo i tyle.Tlumaczyc sobie mozna zawsze jak sie chce na swoje usprawiedliwienie.

Gość w wieku 5 lat
dyskusja nie ma sensu dorcia... ty masz przekonania, ja mam wiedzę... a nie każdy może pozwolic sobie na życie zgodnie z zasadą "Pan dał dzieci, pan je wykarmi".

Gość anniulka
Ok dzieki wielkie za pomoc. Zdecyduje sie na pigulke. Pozdrawiam wszystkie Mamy :*