Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angelllica ...

Długie ale warte przeczytania

Polecane posty

Gość jak juz to
Papiez Jan Pawel II a nie Wojtyla ty abnegacie

Gość tec
Wierzysz w Biblie i uwarzasz, ze to co rozkazal bog robic zydom w Palestynie bylo dobre? Moim zdaniem kazdy kto przrczytal ST i dalej twierdzi, ze bog jest miloscia powinien sie leczyc.

Gość widze ze niektorzy
oleandriaa nie chodzisz bo ci sie nie chce ruszyc z domu, ja przynajmniej otwarcie przyznaje ze tak jest, wiem ze jedyny powod dla ktorego nie chodze, czy opuszczam msze to jest moje lenistwo

Gość gbnhg
no halo-kochani katolicy,czemu nie komentujecie-to fakty ... ... historyczne a nie pismo swiete pisane przez wieki i przez różnych ludzi i pisane bylo jak komu sie podobalo.pozdrawiam wszystkich.

Gość Poldekg
Taka logika posluguje sie kler. Robia wszystko wbrew nakazom religii i licza na rozliczenie po smierci. Oni dobrze wiedza, ze wazne jest dobrze zyc tu i teraz. Popatrz jak zyje twoj proboszcz czy pleban, a jak ty zyjesz. Zamiast sluzyc Bogu sluza mamonie i wmawiaja ci, ze bedziesz mial dobrze po smierci. Zastanow sie nad tym, jesli dasz rade, bo z pewnosci kler zrobi wszystko, zeby cie oglupic.

Gość martaKa
bo ludzie wolą być ślepi i głusi niż czytać historię..

Gość es55
to nie są bzdury tylko historia koscioła, niestety niechlubna dla katolików, nikt ci nie broni wierzyć, Bóg uczynił cię istotą myślącą, więc czemu odrzucasz fakty?

Gość SATANIC WARMASTER
Nie jestem abnegatem mośku- teraz u steru jest benio, więc napisałem wojtyła, żeby niekumaty lud wiedział kogo mam na myśli Poza tym po objęciu urzędu biskupa rzymu zmienił imię na jan paweł??? A co z nazwiskiem??? zjadł??? A może przepoczwarzył się jak motyl Albo transformers Koleś miał nazwisko wojtyła nawet po intronizacji

Gość Maxymillian
Ponieważ KK uzurpuje sobie prawo do władzy nad duszami ludzi. A jest tylko i wyłącznie organizacją polityczną mającą na celu calkowitą władzę. Dla KK dusze ludzi i ich ewentualne zbawienie nie ma najmniejszego znaczenia. Liczy się tylko władza doczesna. To dlatego w imię Tego, który nawoływał do miłości, mordowali i nawoływali do mordowania innych.

Gość Maxymillian
SATANIC WARMASTER popieram

Gość Antyklerykal
zastanawiaja mnie slowa kaplanow stojacych nieopodal krzyza umierajacego Chrystusa "Zaufal Bogu niech mu teraz dopomoze" szydzili z niego> co te slowa oznaczaly? Moze ze Boga nie ma? Albo bluznierstwo?

Gość WRB
Cała starożytna filozofia ocalała właśnie dzięki Persom i Arabom.Cywilizacja wschodnia była w tym okresie wolna od religijnego fanatyzmu natomiast w ówczesnej średniowiecznej Europie książki filozoficzne,naukowe palono na stosach bądź cenzurowano zamykając w klasztorach.

Gość SATANIC WARMASTER
Poza tym w artykułach stricte religijnych przeczytać można np ,,papież roncali" Czy właśnie ,,papież wojtyła" To nie jest błąd