Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olalodz1989

Usunięcie zęba

Polecane posty

Gość olalodz1989

Dzień dobry:) Mam problem, gdyż kiedyś już miałam usuwanego zęba i nie wiąże się to z miłymi wspomnieniami...wręcz był to koszmar! Bardzo bolało, mimo kilkakrotnie zwiększanej dawki. Dlatego mam pytanie, czy można usunąć ząb pod narkozą i gdzie się trzeba o takie coś zwrócić?? Proszę o szybko odpowiedz, ponieważ już jutro jestem umówiona na ten "drastyczny" zabieg i się bardzo boję, że znowu doznam tego bólu:(

Gość olalodz1989
Tylko, że też mi tak wcześniej mówili i jakoś się nie sprawdziło:( a może wiesz co trzeba zrobić żeby tą narkozę mieć?

Gość ania bez zeba
Olu, usuwanie zębów pod narkozą to jakaś totalna ostateczność. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, jakie skutki to niesie dla Twojego zdrowia oraz z faktu, że dojście do siebie po narkozie będzie trudniejsze niż sama ekstrakcja i z nią związane skutki. Kwestia bólu przy poprzedniej ekstrakcji również zasługuje na uwagę - prawdopodobnie miałaś stan zapalny, którego wynikiem były zmienione zapalnie tkanki i/lub ropień. Wówczas dość oczywiste jest, że znieczulenie może nie zadziałać. Tym razem nie musi i zapewne nie bedzie jak poprzednio. Stosowane współcześnie znieczulenia np oparte na adrenalinie czynią sam zabieg i kilka godzin po nim zupełnie komfortowymi. Pytanie tylko czy nie doprowadziłaś tego zęba do stanu strasznego, czyli czy znów nie ma podobnego stanu zapalnego. Niemniej, odpowiedzialny lekarz zastosuje wówczas antybiotyk i lek przeciwzapalny i przeciwbólowy, żeby wyleczyć stan zapalny i zapewnić komfort (bez bólu), po czym wykona zabieg w skutecznym znieczuleniu. Rozważ to, proszę, zanim zaszkodzisz swojemu zdrowiu. A zamiast narkozy, skonsultuj się z dobrym stomatologiem, żeby w razie potrzeby zaordynował leczenie antybiotykowe przed ekstrakcją i poszukaj po prostu dobrego chirurga, bo to podstawa. Pozdrawiam i życzę zdrowia. Ania

Gość prywatne kliniki
w kazdym wiekszym miescie sa kliniki ktore oferuja takie zabiegi to zalezy skad jestes,szukaj w najblizszym

Gość olalodz1989
Dziękuję Ci:) trochę się już uspokoiłam;) na pewno się upewnię co do stanu zapalnego.

• NAJŚWIEŻSZE

• 0
      Hej