Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tina el

mam 17 lat i w sobote wychodze za mąż

Polecane posty

ja jej zadnych bajek nie opowiadalam ! wiem jak to jest.. wiele razy siostra blagaala mnie bym chwile zajela sie mala, bo ona musi zrobic mleko a maz w pracy a tamto i tamto.. pieluchy musiala brac (to bylo 9 lat temu) bo na pampersy zwyczajnie nie miala kasy, nie jest lekko, ja to wiem.. ale wierze w nia, w koncu ciaza to nei koniec swiata (w sumie nie wiem, nie bylam :D)

no tak, p****** sorry, ja tylko wyrazam swoje zdanie. nie obrazaj mnie laskawie ;P

Gość wyrazy współczucia....
:(

Jak można być nie gotowy na seks? Rozumiem, że albo jesteś świadkiem jechowy albo wierna katoliczką albo nie masz odpowiedniego chłopaka. W tym wieku to hormony buzują i człowiek jest ciekawy :)

Żartowałem :P z tym pierdoleniem. Nawet nie przeczytałem co napisałaś poza pierwszym zdaniem. Tak chciałem wzbudzić kontrowersje i pozaczepiac troche :):):))

Gość mama dwulatki
Dzieczyne nie chce zebyscie odebraly mnie jako moralizatora z bozej laski:)Naprawde tu chodzi o wasze dobro:)Zastanowcie sie milon razy zanim pojdziecie z facetem do lozka..jesli juz tak..to same wezcie na siebie antykoncepcje..zabezpieczajcie sie dobrze!!!Ja z moja cora bede rozmawiac o seksie o ciazy.O antykoncepcji..to wazne.. A autorka napewno sobie poradzi:)Bedzie ciezko,ale bedzie dobrze:) Trzymaj sie autorko:)

no widzisz, jedna tutaj byla gotowa. i teraz za maz wychodzi z musu. no facet pewnie ja kocha, ale gdyby nie ciaza to by panna byla. hahahah, ale smieszne ;/ eh.

Gość mama dwulatki
ano wyobraz sobie,ze mozna byc niegotowym naseks:)Jesli wpadniesz jako dziewczyna bez szkoly,pracy,pieniedzy na lasce rodziny..to chyba nie bylas gotowa na seks?? Jesli wiesz,ze z seksu bedzie dzidzia to chyba potrafisz rozstrzygnac czy jestes gotowa na to,ze bedziesz matka??czy nie

Gość a co z autorką

mama dwulatki - ja Cie tak nie odbieram. w ogole jestem zdania, ze w szkolach za malo mowi sie o konsekwencjach seksu itd.. bo wiadomo, ze nie tylko ciaza moze sie przydarzyc. sa jeszcze choroby wenwryczne, kace moralne itd.. ja bylam na jednym takim spotkaniuw gimnazjum gdzie pani ginekolog mowila jak uzywac podpaski :| super, nikt na pewno nie wie ;/ ale nikt nie mowi jak sie zabezpieczac przed ciaza. stad te wsyztskie patologie - z braku wiedzy.

No jak do seksu bierze się plebs to tak jest... Używa się srodków antykoncepcyjnych. ! :))

nie, nie jestem gotowa na seks. bede gotowa moze za rok, moze za dwa, moze za trzy, piec. nie wiem. teraz nie jestem, moim zdaniem przyjdzie na to czas. i na pewno sie zabezpiecze.

Gość zuła zułe
17 latka stanęła przed faktem. Gdybym ją znała to nauczyłabym antykoncepcji.Jest możliwe zabezpieczenie się i niezajście. Mogłaby ze swoim narzeczonym jeszcze pobyć sama,mogłaby współżyć, nacykać zdjęć z wakacji. Życie sie zmieni.Teraz są takie czasy że kobieta jest długo młoda jeśli dba o siebie, kobiety rodzą później niż dawniej. Ciężko jej będzie, najważniejsze żeby dziecko nie ucierpiało, żeby się nie kłócili bo dziecko wszystko czuje i wie.A taka dziewczyna to niewiadomo jak przyjmie te szare obowiązki.

własnie własnie zula zule.. dziecka tez mi szkoda :( ono niczemu nie jest winne :( mam nadzieje, ze jakos sobie poradza.. dziwi mnie tylko jedno..chlopak ma podobno 25 lat i zapomnial o prezerwatywie? eh.

Racja zawsze leży po środku.Prawde mówią Ci co ją strasza i skazują na niepowodzenia,jak i Ci bardziej przychylni.Co sie stało to się nie odstanie.Teraz WSZYSTKO zależy od tej dziewczyny.Musi sobie jakoś poradzić, innego wyjścia już nie ma.Oczywiście,popełniła bład za który będzie do końca życia \"płacić\".Co nie oznacza,ze Sobie nie poradzi!Życie nauczy ją być twardą.Jednak, nie możemy zakładać z góry,że będzie nieszczęśliwa:)Jestem pewna,że jakoś da Sobie radę,musi:)I życze jej z całego serca powodzenia!

jeah, Yakamashi jestem Twojego zdania ! jesli za bardzo wszystko przerozowilam wczesniej, to przepraszam :)

Gość ej wy z kraju katolickiego
(98% podobno) -jakie prezerwatywy?

Gość mama dwulatki
Moja kuzynka mieszka w Londynie ma 19 lat.W szkole nauczyciele postanowlili zrobic eksperyment:) Kazdy uczen i uczennica w piatek po zajeciach dostal lalke i caly sprzet do tego:) Musieli zajmowac sie lalka przez weekend.Lalka plakala co jakis czas i trzba byla zaspokajac jej wszystkie potzreby..wtedy przestawala plakac..plakal sredni co 2 godzinu nawet w nocy..po takim weekendzie dziewczyna miala dosc:)wspolzyje z chlopakiem..ale dopiero po tym eksperymencie poszla po tabletki antykoncepcyjne:) U nas tez powinno sie takie lale podzrucac uczniom:)

tak tak.. ! popieram. tylko u nas oczywiscie nie ma na to pieniedzy ;/

Gość mama dwulatki
a co cie interesi jakiego kto jest wyznania?? Moja sprawa jak sie zabezpieczam...nie twoja:)

Gość ogladalam fim z takiego
eksperymentu z 5 lat temu. I musze powiedzic, ze mialam co najmniej mieszane uczucia. Dziecko to nie lalka . Matka jest dla swojego dziecka sklonna do najwiekszych poswiecen, nie tylko do zarwanych nocy, potrafi nie czuc zmęczenia. To natura. Relacja z lalka jest nieporownywalnie inna niz relacja z dzickiem. Odebralam ten eksperyment jako bezsensowny o ile nie wręcz szkodliwy, bo dajace spaczone pojecie o macierzyństwie. To taka dygresja.

moim zdaniem nastolatka jest na tyle juz rozwinieta, ze widzi roznice miedzy lalka a zywym czlowiekiem. ten eksperyment pokazuje, ze male dziecko potrafi dac w kosc mlodej dziewczynie, lecz dojrzaala kobieta z pewnoscia sobie poradzi. przynajmniej dla mnie tak to wyglada, byc moze inne dziewczyny faktycznie moga zrazic sie do macierzynstwa. nie wiem..

Gość mama dwulatki
zanet---zgadzam sie z toba.Ten eksperymen nie mial na celu wzbudzic uczuc do lalki..pokazac jedynie jaki to obowiazek zajmowanie sie dzieckiem..a wstawanie do dziecka i podstawowe czynnosci przy opiece to kropla w morzu potrzeb dziecka,to mialo uzmyslowic tym nastolatkom,jak zmienia sie zycie.I owszem uwazam,ze dziewczyna(19 lat)jest w stanie odroznic dziecko od lalki:)To taka dygresja.

Gość mama dwulatki
tak matka jest zdolna do ogromnych posiwecen dla dziecka..ale nie matka(17 czy 16 lat)gdzie wszystko zwala sie na nia z ogramna sila..to nie jest latwe..milosc do dziecka tez wymaga dojrzalosci,i nie mysle,ze akurat kada nastolakta nie bedzie mogla wspanial wychowac dziecka..ale wiekszosc mlodych dziewczyn niestety nie jest dojrzala do takich posiwecen.