Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królik baks

kiedy zdarzaja się poronienia?

Polecane posty

Gość królik baks

Witam, jestem w 8 tyg ciązy wg moich obliczen. czytałam, ze poronienia najczesciej zdarzaja sie w dniu 3 spodziewanej miesiaczki od zajscia w ciaze. dzisiaj jest u mnie ten dzien. jak stalam przy zlwie poczulam lekkie kłucie w macicy. i tak kłuje co chwilę. lekko. zaczynam sie martwic. kiedy najczesciej zdarzaja sie poronienia?

Gość królik baks
pomózcie..:(

Gość ooooooooooooooo
chętnie bym ci pomogła ,ale nic nie zrozumiałam z tego co napisałaś

Gość ooooooooooooooo
w dniu 3 spodziewanej miesiaczki od zajscia w ciaze. co to znaczy?:o

Gość dksfdnjaaaaaaa
nie wymyslaj sobie poronienia moga zdarzyc sie w kazdym dniu ciazy!! zycze Ci zebys zdrowo donosila slicznego dzidziusia

pierwszy dzień trzeciej miesiączki- która powinna być od momentu zajscia w ciąze ale jej nie ma, bo autorka jest w ciązy...

Gość deli26
ja poroniłam w 7 tyg, zaczęłam krwawić. Nie wkręcaj u siebie ,ze bedzie źle, uszy do góry.

Gość ooooooooooooooo
no ok ale ona jest w 8 tyg ,gdzie do terminu 3 miesiączki!!!!!!

Gość elis 79
też mialam takie kłucia -połóż sie i nie denerwuj,jesli masz to wez no-spe,mi lekarka zaleciła brac 3 razy dziennie po jednej tabletce.Jesli ból sie nasili jedz na pogotowie badz do swojego gina.Trzymaj sie bedzie dobrze-powodzenia

Gość królik baks
chodzi mi o to, ze np. ostatnia miesiaczke mialam 1 grudnia (moj cykl wynosi 30 dni) kolejna mialam dostac 30, ale nie dostalam bo 17 zaszłam w ciążę, drugi termin "spodziewanej" "wyliczonej" miesiaczki miał byc 29 stycznia i trzeci termin kolejnej miesiaczki to 28 lutego. Wybaczcie mi, ze napisalam, z eto dzis wypada mi 3 termin spodziewanej miesiaczki, ale sie zamotałam., Mam nadzieje, ze teraz mnie zrozumiałyscie

Gość dksfdnjaaaaaaa
tak ale nie denerwuj sie....obliczylas to i sobie wkrecasz byv moze to wcale nie byly uklucia tylko caly czas o tym myslisz i sie denerwujesz wiec poddswiadomie czujesz te"uklucia"

Gość elis 79
co do tej miesiaczki to ja słyszałam ,że do poronien najczesciej dochodzi w okolicy 3 miesiaczki od ostatniej ,ktora wystapila przed zajsciem w ciaze.Ale wydaje mi sie ,ze nie ma co sie niepotrzebnie martwic,polez troche i jak tylko mozesz odpoczywaj-bedzie dobrze.

Gość królik baks
jeju dzieki dziewczyny za zainteresowanie i troskę.

królik baks ----Piszesz ze 8 tydzien wg Twoich obliczeń.Czy byłaś u lekarza? A ja uważam że całą ciąża niesie za sobą ryzyko. Zawsze może coś sie stać.

Gość królik baks
u lekarza ejszcze nie była, poniewaz gin, do ktorego zamierzam isc przyjmuje tlyko w pn i czw. dzisiaj isc nie moglam bo mialam cos do zalatwienia. musze chodzic prywatnie bo nie jestem ubezpieczona.

Gość again and again
jestem w 8 tyg ciązy wg moich obliczen. czytałam, ze poronienia najczesciej zdarzaja sie w dniu 3 spodziewanej miesiaczki od zajscia w ciaze. dzisiaj jest u mnie ten dzien. pczeczytaj jeszcze raz kroliku - to nie ma najmniejszego sensu co tu napisalas!!!:O

Autorko topkiu - weź się nie martw ok? Oszczędzaj się, a wszystko będzie dobrze. Nie szalej. Nie wierz w żadne mity pod tytułem, że 3 okres którego nie ma to największe poronienie, bo to g... prawda :O Też w to uwierzyłam jak s e naczytałam głupot, ale jak pytałam lekarki to zrobiła wielkie oczy. Wiadomo, że trzeba na siebie uważać. A to kłucie to normalna rzecz, jeszcze nie raz się zakłuje i zaboli, bo to macica sie rozciąga. Bierzesz magnez? jak nie to zacznij, jest rewelacyjny na takie \'dolegliwości\'... Pozdrawiam :)

Gość królik baks
again an again a ty jeszcze raz przeczytaj WSZYSTKO co tu napisałam. :)

Gość poronienie moze sie
zdarzyc przez cala ciaze, najwieksze ryzyko jest przez 1 Trzy mce ciazy

Gość anna400
Autorka topiku ma racje. Niestety jestescie nie za bardzo w temacie, choc niektore nawet po poronieniu... no comment Najwieksze prawdopodobienstwo poronienia jest w dniach w ktorych normalnie by wystapila miesiaczka. Kazdy (dobry) lekarz, jak przyjmuje pacjentke krwawiaca w ciazy to sie pyta m.in czy normalnie by pani miala teraz miesiaczke. Najwieksze prawdopodobienstwo a nie, ze zawsze jak sie roni to w tych dniach. Jesli pytacie o tydzien, to zalezy od dlugosci cykli. Jesli cykle masz 4 tyg (28 dni) to najwieksze prawdopodobienstwo jest w 8, 12 tyg. Ale nawe silne krwawienie czy bole nie zawsze oznacza poronienie. Klujace bole moga byc spowodowane zaparciami lub gazami (ktore sa czeste w pierwszym trymestrze).

Gość o jaaa
ten topic jest z 2009 roku