Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O.N.A_

Czy jest tu ktoś kto rozwiązałby mi pare zadań z fizyki? Bardzo prosze!

Polecane posty

Gość O.N.A_

Te zadania są z pracy mocy i energii. Nie są trudne ,ale nie było mnie miesiąc w szkole i nie umiem ich rozwiazać a musze je mieć zrobione na czwartek. W nawiasach podane są gotowe odpowiedzi , potrzebuje tylko rozwiązań.Bardzo was prosze... 1)Pocisk o masie 5g poruszający się z prędkością 800m/s przebija deskę o grubości 2cm i leci dalej z prędkością 600m/s. Oblicz średnią siłę oporu działającą na pocisk podczas przebijania deski (35kN) 2)Załadowany samochód ma energię kinetyczną 350000J. Oblicz drogę hamowania gdy siła hamująca wynosi 2500N (140m) 3)Lodołamacz o masie 500ton płynący z wyłączonym silnikiem z prędkością 10m/s zderzył się z krą i zaczął ją pchać z prędkością 2m/s. Oblicz masę kry.(2 106 kg) 4)Na poziomej płaszczyźnie spoczywa drewniana kula o masie 1kg. Pocisk pistoletowy o masie 5g przebija kulę wzdłuż poziomej średnicy. Prędkość pocisku przed zderzeniem wynosiła 500m/s, a po przebiciu kuli 150m/s. Z jaką prędkością poryszała się kula po przejściu przez nią pocisku? (1,75m/s) 5)W chwili osiągnięcia przez rakietę prędkości 171m/s oddziela się jej drugo człon osiągając prędkość 185m/s. Z jaką prędkością będzie poruszał się pierwszy człon, jeżeli stosunek mas członu I do II wynosi 0,4? (136m/s) 6)Z działa o masie 11000kg następuje wystrzał pocisku o masie 54 kg pod kątem 60o do poziomu. Oblicz prędkość, z jaką działo zostaje odrzucone wstecz, jeżeli prędkość pocisku względem ziemi wynosi 900m/s. (2,21m/s) 7)W nieruchomej początkowo łodzi o masie 150 kg znajduje się człowiek o masie 75kg. Człowiek ten przeszedł z dziobu łodzi na rufę. Podczas jego przechodzenia łódź przesunęła się o 1,5m. Ile wynosi długość łodzi (pomiń opory) (3m) 8)Lokomotywa o masie 80t i prędkości 20m/s hamowana była ze stałą siła i do momentu zatrzymania się przebyła drogę 6 km. Oblicz siłę hamującą i pracę jaką wykonała siła hamująca (264N, 16 109W)

Gość O.N.A_
podnosze... pls.

Gość hahahahahaha
uspokój się i przestań grać w te simsy i do zadań marsz leserze :D:D:D:D:D:D:D:D

Gość student fizyki
Czy to nie ty parę dni temu wrzucałaś tutaj inny zestaw zadań, również tłumacząc się miesięczną nieobecnością? Wtedy znalazłaś frajera i wydaje ci się, że znalazłaś sposób na prace domowe? Zrobię ci to za 50zł. Starannie i z obszernymi komentarzami. Co ty na to?

Gość wrzuc na forum fizyczne
tam Ci zrobia bez problemu, bo tutaj widzisz jacy ludzie sa...

Gość ssdsdsasasa
na forum tez nikt tego nie zrobi, ta robią pojedyncze zadania a nie cale zestawy. ja ci to zrobie za 100 zl :D

Gość ssdsdsasasa
"Nie są trudne ,ale nie było mnie miesiąc w szkole i nie umiem ich rozwiazać " zawsze mnie rozwala ten tekst NIE Są TRUDNE :D skoro nie s atrudne to sobie je rob glabie a nie szukasz naiwnego na forum!!!!! za darmo nikt madry ci tego nie zrobi, a skoro takie latwe to sobie rob sama

Gość student fizyki
do student spierdalaj: Autorka nie chce pomocy. Ona chce żeby ktoś jej zrobił zadanka, bo jej się nie chce zerknąć do książki. Nawet nie próbuje zrobić zadań sama. A ja jestem skłonny do pomocy. Wielokrotnie, również na tym forum, pomagałem ludziom z fizyki. Ale nie w ten sposób.

Gość ssdsdsasasa
jak ktos GLUPI to pomaga za darmo, ale jednak z szacunku do czasu takiego czloweka powinno sie zaplacic.

Gość ssdsdsasasa
student daj sobie spokoj z chamstwem ;) ten koles co ci pisze spierdalaj od razu widac, ze ma cos z garem nie tak. ciekawe czy ty bys tak za darmo siedzial caly dzien nad zadaniami. ja ukonczylam fizyke i zapewniam cie, ze nad takim zestawem to siedze pare godzin i niestety ale cos mi sie z tego nalezy jak jakiejs gowniarze sie nie cche isc do bibliteki i psozukac w ksiazkach jak to sie robi

Gość karolcia_aaaa
tak jasne , wszyscy sie tu srają że umieją że potrafią wyzywają autorkę od glombów a tak naprawde to gówno umiecie. Czemu jej nie pomożecie? Gdyby każdy z was zrobił jej chociaż po 5 zadań zamiast kłapać dziobem to by dziewczyna miała zrobione i by jeszcze dobra ocene dostała... co , tak szkoda wam się podzielić swoją wiedzą z tymi którzy nie za bardzo kumają fizyke?? skoro to dla was zaden problem to zróbcie jej te zadania... Ja osobiście bym jej pomogła ale z fizyki jestem totalnym zerem...

Gość do karolcia_aaaa
Ty w ogóle jesteś zerem.