Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Czesc dziewczyny mam takie pytanko czy 2 dni po owulacji mozna zajsc w ciaze? wiem ze jest to mozliwe z punktu medyczno-ksiazkowego ale tak naprawde kiedy wy zaszlyscie w ciaze? w owulacjie po czy przed ???? jak to z wami bylo prosze bez glupich komentarzy :) poniewaz ja kiedys kochalam sie juz 3 dni po owulacji ale niestety nie zaszlam czy teraz byloby to mozliwe? dzieki za jakiekolwiek wpisy :))

tak mozesz zajsc po owulacji ale tylko 24 godziny :) dwa dni raczej odpada

Gość oooooooooooooooooooooooooooooo
owulacja to jest krótki moment,kilka godzin kiedy komórka jest zdolna do zapłodnienia.Owulacja to nie dni płodne,sama jej nie stwierdzisz tylko monitoring,usg to może potwierdzić.Chyba troszkę mylisz pojęcia

dokladnie tylko 24 godziny.. przedzial wlasciwie jest od 12-24 godzin

nie tylko monitorking sama tez moze stwierdzic, jezeli ma regularne cykle np, albo jezeli odczuwa klucia jajnikow czy pobolewania podbrzusza, nadwrazliwosc piersi w tym dniu

lady love proszę poczytaj na ten temat troche fachowej literatury:) możesz tylko podejrzewać owulację,pewnosc daje tylko usg

a ty zapoznaj sie ze swoim cialem :) moze przy dluzszej obserwacji sama zmienisz o tym zdanie ja mam owulke 10dc 11dc mam skok temperatury rowno 14 dni od owulki mam @ cos jeszcze?

no dobrze ale te 2 dni po owulacji to mysle ze plodne i jest mozliwosc zajscia? np jezeli owulacja wypadla 23 stycznia a kochalam sie 25 to jest mozliwosc zajscia? :)poczekam do okresu lecz czuje ze dostane :( niestety :((

Moment jajeczkowania nie jest możliwy do samodzielnego zaobserwowania przez kobietę, a jedynie podczas monitoringu USG jajników. Obserwowane wskaźniki płodności (zmiany śluzu szyjkowego, zmiany samej szyjki macicy oraz wzrost podstawowej temperatury ciała) nie wskazują na moment owulacji. Stanowią natomiast informację o kresie płodnym w danym cyklu. Pewien procent kobiet zauważa także zespół typowych dla siebie objawów, pojawiających w okolicach jajeczkowania, jak np. tzw. ból owulacyjny, zatrzymanie wody w organizmie, zaparcia, zmiany skórne. Są to wszystko symptomy świadczące o trwającym okresie płodnym.

to radzę ci kiedys przy tym skoku temp wybrać sie na usg,możesz sie zdziwić ps nie tylko ty obserwujesz swoje sykle i możesz sobie darować ten ton "znawcy"

wzrost temperatury to okres poowulacyjny inaczej 2ga faza cyklu dla innych 4ta

zainteresowana_owulka jak to sie mowi wszystko sie moze zdazyc, czmu nie kochalas sie w czasie plodnym? przed owulacja? tylko po?

niestety nie moglismy byl w delegacji:( myslalam ze te nazwijmy pare dni po owulce tez plodne :( czyli teraz starania przed owulacja :) i nie ma mocnych :)) pomyslalam ze dni plodne po owulacji tez wystepuja ? czlowiek duzo rzeczy nie wie chyba :):(

bo tak sie przyjelo.. ale mysle ze to tylko z tego wzgledu ze owulacja poprostu moze sie przesunac tak czy siak 3mam za Ciebie kciuki :) jak nie uda sie tym razem to pewnie nastepnym :)