Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z prawem

prosze o pomoc prawnika

Polecane posty

Gość problem z prawem

witajcie mam pytanie: czy jezeli jestem osoba pokrzywdzona i oddalam sprawe do sadu, bylam na jednej rozprawie jako swiadek. nastepnie nikt nie poinformowal mnie o dalszym przebiegu sprawy. nie dostalam rowniez pisam z sadu o wyroku!!! a tu otrzymuje informacje od osoby kora oskarzylam jaki jest wyrok sadu!!!! moje pytanie brzmi czy sad ma obowiazek powiadomic mnie o wyroku???

Gość zależy jaka to sprawa
Idź do tego sądu - jeśli jesteś stroną to masz prawo dostać do wglądu WSZYSTKIE dokumenty tej sprawy. Powinni byli przysłac ci pocztą orzeczenie.

Gość uuuuuouuuuuuuu
jezeli nie miałaś pełnomocnika to wszystkie pisma sadowe powinny przychodzić do ciebie, radzę iść do sądu i to wyjaśnić, bo jeżeli wyrok był niekorzystny to jest szansa

Gość problem z prawem
tak, wyrok jest dla mnie niekorzystny (mimo iż jeszcze nie wiem jak brzmi dokładnie )... zostalam okradziona, a teraz facet ktory mnie okradl stawia mi warunki, kiedy moge sobie "odebrac" moje rzeczy. jak dla mnie to niedorzeczne. bardzo dziekuje Wam za odzew i pomoc. umowilam sie juz z prawnikiem na rozmowe bo nie naleze do osob ktore daja za wygrana.

Gość lyglygyh
mialem to samo. bylem poszkodowany i zeznawalem jako swiadek. chodzio o napad na moj sklep. sprawa zostala wszczet z urzedu, ja jednak nie dostalem nic o wyroku. Ale i tak siedza,bo dowiedzialem sie poczta pantoflowa, ze doatali zawiasy... Zalatwilem im odsiadke, bo wymusilem na nich, zeby przyszli raz jeszcze do mojego sklepu i doszlo do wymiany zdan, bylem cfany i zwyzywalem ich. zaczeli mnie bic i uciekli. wiec zadzwonilem policje i powiedzialem ze mnie napadli o okradli. mialem glowe rozbita i duzo krwi bylo :D powiedzialem tez, ze to prawdopodobnie byli ci sami co ostatnio. hehe. dobrze pomyslane??

Gość optyczna
musisz napisac pismo do sadu o doreczenie wyroku wraz z uzasadnieniem!!!Dziwne, ze nie dostałas zadnego info z sadu o tym, kiedy bedzie ogłoszony wyrok:-O