Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbzzzzew

zupka dla malucha

Polecane posty

Gość bbbzzzzew

Mam pytanko- kiedy ( w którym miesiącu ) zaczęłyście podawać maluchowi zupkę? Podobno dziecku karmionemu piersia nie podaje sie przed ukończeniem 6-go miesiaca ale nie wiem jak jest naprawdę. Podzielcie się doświadczeniami

Gość bbbzzzzew
proszę...

Gość KLarissaaa
z tego co wiem dzieci karmione piersia własnie inaczej powinny dostwac pierwsze posiłki stałe!włąsnie po skonczeniu 6 miesiąca z tym ze po 6 m-cu dopiero obiadki po m-cu 4!! ale moja znajoma karmi corę piersia i dawala normalnie po 4 m-cu to juz twoja decyzja

Gość tak mi smutno
ja karmiłam piersią i zaczełam dawać jak mała zaczęła szósty miesiąc

Gość bbbzzzzew
dzięki dziewczyny, może jeszcze ktoś/.

Gość aroniaa a
Ja zaczelam dawac jakos po 3 miesiacu, zupke plus jabluszka starte.

Gość bjkgsfgLG
Ja również karmię piersią. Mała jest drobniutka i mało przybierała na wadze więc za radą lekarza po 4 miesiącu wprowadziłam na początek po 1-2 łyżeczki soku jabłkowego, potem soku marchwiowego. Potem jabłuszko i marchewka, dynia -deserki ze słoiczków. Następnie właśnie zupki: ziemniak i marchewka lub dynia. Wprowadzenie każdego składnika zajmuje ok 3-5 dni więc zupki moje dziecko jadło po 5 miesiącu. Do zupek zaczęłam też dodawać gluten. Dziś widzę że to było dobre tempo a mała chętnie je i nie ma żadnych uczuleń

Gość mamusia 2 latka
ja malemu podawalam do sprobowania soczek z marchwi jak mial 2 miesiace karmilam go piersia od 3 miesiaca juz nie i jak mial juz 14 tygodni to dostal pierwsza mozna by powiedziec zupke dwa tygodnie pozniej dostal juz zupke z miesem i jadl bardzo chetnie. i jest zdrowym chlopczykiem:)