Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patryk100

Pomoc z matematyki proste procenty ale nie dla mie pomocy !

Polecane posty

Gość no daj spokój
zakładasz spódniczke do kolan i cieliste rajstopy pod rajtki wkładasz ściai, tak żeby były czytelne w trakcie sprawdzianu udajesz ze drapiesz się po nodze a naprawdę ściągasz sposób nr dwa podwijasz rękawy, wkładasz ściągi w te zagięcia i jak nauczyciel nie patry wymujesz sciage na ławkę i ściągasz

z matmy to tylko wzory sie przydadzą ale działania to trudne ona daje ;/ a za naprzykład 6 zadań dobrze na 10 jest dwójka za 7 dobrze za 8 trójka za 9 czwórka za 10 piątka

Rozwiązania do przykładów które podałeś 0,25 = 0,25 * 100 = 25 % 7/9 niewiem jak to zrobić :( bo jedyne czego nie umiem w ulamkach zwykłych na procent to zamiana na dziesiętne jak ?

nie wszystkie ułamki zwykłe można zamienić na dziesiętne 7/9 nie można zamienić na ułamke dziesiętny!! 7/9 * 100% = mnozysz normalnie, wyciągasz całości i otrzymujesz wynik

Gość ja_sem_netoperek
ok, zamień jeszcze 7/9 :) A wiesz że po ukończeniu szkół najcieplej wspomina się nie tych nauczycieli którzy mało wymagali, ale własnie tych, którzy każdego lenia potrafili zmusić do nauki? :D

Gość ja_sem_netoperek
Przykład: 3/8 = 3/8 * 1 = 3/8 * 100% = (3 * 100%)/ 8 = 300 %/8 = 75%/2 = 37,5 % robisz to analogicznie widzę, że masz problem z mnożeniem ułamków ułamek zwykły mnożysz w ten sposób, że mianownik mnozysz przez mianownik, a licznik przez licznik np. 5/4 * 2/3 = 5*2/ 4*3 jesli ułamek mnożysz przez liczbę całkowitą, to możesz ją potraktować jako ułamek o mianowniku 1, prawda? Np. 100 to jest to samo co 100/1 wtedy tę setkę mnożysz przez licznik, a mianownik - przez 1 kapujesz? zamień 6/7 na procenty NIE PODPOWIADAJCIE MU!!! on ma potem ze sprawdzianu piątkę dostać :D

Gość ja_sem_netoperek
7/9 * 100=700/9= a dalej ? trzeba podzielic 700 na 9 ? tak :) Ale zapomniałeś tu o znaczku %... Jesli możesz skrócić jakoś licznik i mianownik to to robisz najpierw. Ale w tym przypadku skrócic nie możesz (bo mianowmik - 9 dzieli się tylko przez 3, a licznik przez 3 jest niepodzielny). Więc dzielisz to 700 przez 9 i masz wynik :)

Gość ja_sem_netoperek
Nie ma to jak dzieciakowi podać wszystkie rozwiązania ZANIM on sam zajarzy metodę :( Potem nam rosnie społeczeństwo niedoedukowanych matołków :( Paaatryyyk!!!! wracaj!!! :D, :D, :D

Gość le professeur
patryk podaj mamie nr mojego konta bankowego neich mi przelew zrobi za korki ;)

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin