Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patryk100

Pomoc z matematyki proste procenty ale nie dla mie pomocy !

Polecane posty

Gość le professeur
dobra chodzilo mi o 2/3 :) masz 5+ za spostrzegawczosc i dociekliwosc przyjdz do mnie na politechnike zalatwie Ci robote adiunkta hehe

Gość le professeur
3/8 bedzie 0,375 a dalej jedziesz jak wczesniej gratuluje wlasnie stales sie dyplomowym procentem

Gość a czy jakkolwiek
le proffeseur - 3/8 to nie 0,6(6), skad ci się to wzięło? jeśli potrafi myśleć samodzielnie, to da radę. to dziecko lat 12 pracowałam z takim 2 lata i wierz mi, że jak się chce, to się zrobi, nawet mając duże trudności z matmą i zaległości że ho, ho

Gość le professeur
i dyplomowanym :D

Gość a czy jakkolwiek
ok, spoznilam sie z postem :D

Gość le professeur
i dyplomowanym :D

Gość ja_sem_netoperek
1/5 zamiana na procenty 1/5 = 1/5 * 1= 1/5 * 100% = 100%/5 = 20 % analogicznie 3/8 robimy 3/8 = 3/8 * 1 = 3/8 * 100% = (3 * 100%)/ 8 = 300 %/8 = 75%/2 = 37,5 %

Gość le professeur
jakkolwiek spoko :) masz 5 bez plusa bo patryk pierwszy zauwazyl ;)

Gość le professeur
brawo netoperek ale w jez. polskim nie stawia sie spacji miedzy liczba a znakiem %. z matematyka ok ale polski kuleje... ;)

Gość a czy jakkolwiek
patryk zajrzels na te linki ktore podalam? tam masz piekne przyklady jak robic

Gość le professeur
patryk 1=100% tak wiec piszesz najpierw *1 a potem to zamieniasz bo 1 to 100% 1 ciasko = 100% ciastka 0,5 ciastka = 50% ciastka

ale w szkole inaczej rozwiązujemy pokaże wam prrzykład z lekcji Temat :Zamiana procentów na ułamki 7% to 7/100 ułamek zwykły 12,5 % = 12,5/100 = 12,5 : 100 = 0,125

Gość le professeur
no patryk te przyklady sa piekne popros rodzicow zeby Ci pokoj wytapetowali w takich przykladach :)

prosze o rozwiazanie 2/3 1/200 i 5/500 i to wszyskto koniec długiej pracy domowej :)

Gość ja_sem_netoperek
profesorku, poczułeś się zagrożony? To ma być przede wszystkim czytelne dla Patryka :P Patryk: * 1 ponieważ w matematyce lewa strona równania MUSI równać się prawej prawda? czyli jesli liczbę pomnożymy przez 1 to dalej jest ta sama liczba. Ta jedynka jest za chwilę zamieniona na 100% :) - wtedy dalej jest to ta sama liczba, ALE JUŻ WYRAŻONA W PROCENTACH Prześledź po kolei

Gość le professeur
no w szkole rozwiazujesz tak samo tylko podales zamienianie procentu na ulamek a tu robilismy odwrotnie. zreszta skoncz juz sie nabijac i nie ciagnij tematu

Gość a czy jakkolwiek
przeciez to z lekcji opiewa zmiane procentow na ulamki, a ty chcesz robic rzecz odwrotna ;)

Gość le professeur
owszem patryku, tak naprawde kazdy z nas ma swoja mala wlasna politechnike musisz ja w sobie tylko odkryc :)

własnie mamy taką dziwną nauczycielkę która pisze temat taki a zadaje do domu ze zbioru zadań całe jakieś zadanie które jest podzielone na a) Zamianę procentów na ułamki b) zamianę ułamków na procenty itd

Gość ja_sem_netoperek
prosze o rozwiazanie 2/3 1/200 i 5/500 Ty rozwiąż, a ja ci sprawdę. Metodę ci podałam :P leniuchu :D W szkole zamienialiście PROCENTY na ułamki w zadaniu masz zamienić UŁAMKI na procenty stąd różnice. Robisz to jakby "od tyłu" ;)

Gość no daj spokój
14:38 [zgłoś do usunięcia] le professeur owszem patryku, tak naprawde kazdy z nas ma swoja mala wlasna politechnike musisz ja w sobie tylko odkryc :D:D piękne, az się łezka w oku kręci 😭

Jutro mam sprawdzian z figur przestrzennych xD macie jakieś dobre sposoby na ściąganie ?? żeby nie było z polskiego i histori jestem prymusem 5 i 6 z przyrody 4 ale z matmy 2 i 3 xD jestem humanistą a nie matematykiem

siedze na pierwszej ławce z prawej strony biurka a po lewej stronie naprzeciwko biurka siedzą dziewczyny które znają się na matmie

A pozatym ta pani pozwala ściągać dziewczyną a chłopakom nie :( to niesprawiedliwe bo nawet dziewczyną podpowiada pani a nam zabiera sprawdziany jak podejdziemy o coś nawet zapytać

Jakie są sposoby na ściąganie :D ? w itnernecie czytałem ale żadne się nie przydadzą jeżeli pani jest taka sprytna xD

Gość ja_sem_netoperek
Dzięki praca domowa odrobiona odrobiona, ale ponieważ wszystkie przykłady zrobił ci kto inny to sadzę, że dalej nie potrzfiłbyś zrobić przykładu samodzielnie zamień 0,25 na procenty 7/9 na procenty sprawdzimy co ci w makówce zostało :D