Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prawie Anielica

******************** ZA i PRZECIW CZEKOLADZIE*****************

Polecane posty

przeciw - otyłość - cukier niszczący kolagen i tam takie inne pewnie tez (zmary, wiodka skóra, słabe włosy) - pozywka dla grzyba organizmu - i to juz chyba wystarczające przynajmniej dla dziewczyn :classic_cool: za - dobre samopoczucie które szybko mija :) - pozywka dla mózgu dla którego jest obojetne czy dostanie glukoze czy fruktoze takze ja jestem przeciw od 2 lat nawet herbaty nie cukruje :)

Gość wkur.... mnie dziś wszystko
wioTka, nie wiodka Zjedz czekoladę, bo masz mało odżywiony móżdżek. :O

cukier (różne jego formy) to podstawowe "paliwo" człowieka z którego uzyskiwana jest energia do działania

Gość dominikanananaa
a ja tam uwielbiam czekolade i nie zregyznuje a i imo to jestem szczupła :p

Gość czekolada gorzka
jak najbardziej tak - to chyba najzdrowszy ze słodyczy.

sranie w banie a nie paliwo :D głupoty ludzie piszą a we wszystko sie nie wierzy wkur.... mnie dziś wszystko nie porawiaj mnie gówniaro kazdy wie o co kaman, ty sobie wpieprz czekolade skoro cie wszystko wkur...

Gość bogate źródło MAGNEZU
to nie jest topik o cukrze tylko o czkoladzie :-O są czekolady bezcukrowe - Wawel takie robi

Gość widac ze ci brakuje cukru
bo strasznie agresywna jestes.😴

Gość czekolada szczególnie
gorzka to bogate źródło magnezu.

Gość bogate źródło ENDORFIN
CZEKOLADA, zwłaszcza czarna to samo zdrowie wśród słodyczy. żołnierze dostają w zestawach do przetrwania dużo czekolady. autorko, trochę kultury by ci sie przydało :-O

duzo magnezu jest takze w naturalnych produktach, czemu jestem agresywna :) czuje sie sto razy lepiej niz kiedys jak miałam takiego głoda a czekolada cukru nie ma?????? pisze ogolnikowo o słodyczach :O o wiekszosci bynajmniej

cukru brakuje tej co sie podemną wypowiedziała odrazu bulwers za jedną literke :D wiec ja jestem jak najbardziej przeciw temu świnstwu

Gość ja jestem jak najbardziej
za czekolada.:D

Nie widze zadnego "przeciw" :classic_cool: - otylosc?? od samej czekolady sie nie utyje (nie wiem ile trzeba by jej jesc dziennie) - cukier - to prawda, cukier nie jest zdrowy, ale na pewno zdrowszy od slodzikow, poza tym troche cukru nie zaszkodzi. Gorzka czekolada jest zdrowa, choc ja jem mleczna i ani nie jestem gruba ani chora, ze slodyczy lubie tylko czekolade (mleczna z orzechami albo migdalami, ew. biala). A herbaty ani kawy nie slodze od dziecka - po prostu nie lubie slodkich napojow. Dobra czekolada jest prawie jak orgazm ;)

Gość o trafne spostrzeżenie
jest prawie jak orgazm.:D

no trza sie duzo nawpieprzac by przytyc a jak sie połączy cukier z tłuszczem w żołądku oczywiscie to juz nie jest tak kolorowo, dla mnie słodycze to zaraz po tłuszczach najwieksze zło

Oczywiscie ze bez przesady. Kazda przesada jest szkodliwa, nawet jak jesz za duzo witamin to ci zaszkodza. Zbytnie odmawianie sobie wszystkiego tez jest szkodliwe tak samo jak przesadne objadanie sie czyms. Jak sie zna umiar to czekolada w niczym nie szkodzi, a ile przyjemnosci ;)

ja juz jestem oduczona jesc wszelakie słodkosci, ostatnio zostałam poczestowana sokiem owocowym w którym oczywiscie był cukier, nawet dopic nie mogłam bo myslalam ze wystrzele do kibla :D jak anorektyca

Gość dark fairy lady
a ja kocham gorzka czekolade i wcale gruba nie jestem!i tak jak ktos na gorze napisal duzo by trzeba sie jej nawpierdalac zeby solidnie utyc!dobra jest jak masz biegunke!lepsza od pigul bo naturalnie zatrzymuje biegunke!

Gość tatataaaaaaaaaaaa
oj prawda PRAWDA!

Gość neneneneiki
WLASNIE JA TEZ KOCHAM CZEKOLADE!

Gość dark fairy lady
MNIE MAMA ZAWSZE JAK BYLAM DZIECKIEM DAWALA CZEKOLADE JAK SIE STRULAM I DOSTALAM BIEGUNKE...NA PRAWDE JEST DOBRA POD TYM WZGLEDEM!LEPIEJ JESC CZEKOLADE NIZ CHIPSY!

Gość ammmm ammmm
wszystko zalezy od organizmu, ja od dziecka uwielbialam slodycze, slodze herbate 3 lyzeczkami, slodze nawet platki np te w miodzie, praktycznie musze miec wszystko strasznie slodkie, a czekolade potrafie zjesc cala na jedno posiedzenie, efekt jest taki, ze nie czuje sie zle, nie mam zlych wynikow jak sie badam, a do tego jestem szczupla (48kg)

Gość kupichafeel
Minus - po czekoladzie zostaje dracha

Gość erhhr
Prezent dla faceta powinien być wybrany z zastanowieniem. Nie zawsze jest łatwo znaleźć coś, co spełni jego oczekiwania, dlatego czasem warto postawić na coś bardziej oryginalnego. https://www.harempower.pl/