Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penicilina

Czy mam obsesje na punkcie higieny?

Polecane posty

Gość penicilina

mi się tak nie wydaje ale moi rodzice ciągle się na mnie drą, że przeze mnie zbankrutują przez rachunki za wodę. Biorę prysznic 3, czasem 4 razy dziennie. Czasami zamiast prysznica wieczorkiem biorę kąpiel. Oni mi na to odpowiadają, ze kiedyś człowiek kąpał się raz na tydzien, a w reszte dni po prostu się podmywał nad zlewem :O Buractwo, a ja z nimi mieszkam........

Gość dominikanananaa
a po co sie tyle myjesz to niezdrowe

no ja tęz jestem czysiochem i lubie czasm w ciagu dnai sie kąpac ale 4 razy ?? no chyba ze jest upalne lato to wtedy nawet i 10 zimnych prysznicy

Gość cscdc
boże drogi to pewnie masz wysuszona skórę że hej!

Gość penicilina
4 razy to od czasu do czasu, zazwyczaj to są 3 razy- rano po przebudzeniu, w ciągu dnia jak wrócę ze szkoły no i wieczorem przed snem. To tak dużo? :O

Gość penicilina
csdc- a właśnie nie. Dbam o skórę i zawsze jest nawilżona

Gość a czy jakkolwiek
1. masz 2. wcale sie twoim starym nie dziwie, ze sie wkurzaja, natomiast glupio taka postawe tlumacza

Gość to nawet nie obsesja
co raczej nerwica natręctw i nie ma sie z czego smiac.:o

nie jest tak żle ja tak robie latem bo zima nie wyobrażam sobie wyjsc na dwór po kapieli

"częste mycie skraca życie skóra się zdziera i człowiek umiera" Udowodnione przez wykładowce jego słuchaczom (II semestr fizjoterapii) na PPWSZ w Nowym Targu

Gość cscdc
jasne i ph twej skóry jest w zajebistej normie chyba że chlapiesz sie sama wodą, po cholere sie tyle myć? nawet nie zdażysz sie spocić... zreszta co bedziesz mi pierdolić, że masz zadbaną skórę "Sam proces mycia nie jest dla skóry całkiem obojętny, jako że kontakt z wodą i środkiem myjącym prowadzić może do odtłuszczenia skóry, a w konsekwencji do uszkodzenia płaszcza lipidowego. Samoregeneracja tego płaszcza trwa 24 godziny, zbyt częsta kąpiel, połączona z silnym detergentem, może więc skutkować stanami zapalnymi, egzemami, lub – w najlepszym przypadku – suchą i swędzącą skórą"

Gość wiecie mozecie sobie pisac
tu na kafe normy są następujace: 5 razy dziennie prysznic, 2 razy dziennie mycie głowy, kilka razy dziennie zmienianie bileizny, codzienne zmiany pościeli itp. kazdy kto robi to rzadziej jest wedle tych osób brudasem.:classic_cool:

Gość dbasz o skórę dobre sobie
a o czyms takim jak bariera lipidowa słyszała? ....więc zmywasz, to niepotrzebnie 4 razy dziennie, odsłaniając skórę na ataki drobnoustrojów, zmieniając jej PH i wysuszając ją.... to nie jest dbanie to jest masakra, prysznic jest wskazany 1x na dobę nie więcej, no chyba, ze mamy falę upałów, albo odbywamy jakiś ciężki trening.... peeling nie częściej niż co 2 tygodnie, ponieważ, skóra odnawia się ok 28 dni....

Gość njsnkjdnsujnd
ja biorę prysznic raz dziennie i i tak starzy się na mnie wydzierają :O

Gość ammmm ammmm
ja nie wyobrazam sobie wchodzic pod prysznic rano, jak sobie pomysle ze zamiast wstac o 7 musialabym co najmniej pol godz wczesniej to wole juz umyc twarz i zeby przy zlewie, w koncu po to sie myjemy wieczorem zeby isc spac czystym, a przez noc chyba nikt sie nie brudzi :O