Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hally

Wysoki cholesterol w ciąży

Polecane posty

Witam :) Mam bardzo wysoki poziom cholestreolu i trójglicerydów we krwi, na obniżenie biorę Tulip, ale teraz staram się o dziecko a tego leku nie można brać w ciąży. Lekarka mówiła, że jak zajdę w ciążę, to mam odstawić. No i tak się zastaawiam czy jest może jakiś lek, który możne bezpiecznie obniżyć poziom cholesterolu w ciąży, słyszałyście może o takim?

Gość Natasza 79
Jestem w ciąży, mam wysoki cholesterol i lekarka zaleciłam mi branie tabletek Omega 3, ale to jest raczej suplement diety, mi za bardzo nie pomógł

Gość a jak jest z cyganami
mam przeszło 400 w ciązy,ajem owoce, mleko, warzywa,nie wiem czy w ciązy on się podnosi czy ja zle sie odzywiam

Gość cyberkot
Witam, ja jestem w 38 tc. i odebrałam właśnie wyniki badań - lipidogram mnie zszokował - 578! Mam genetyczną predyspozycję do podwyższonego cholesterolu, dieta i suplementy mi nie pomagają wystarczająco - w każdym razie nie byłam w stanie za ich pomocą zmienić znacznie poziomu cholesterolu. Nie jestem otyła, odżywiam się zdrowo, przed ciążą uprawiałam sporty, w ciąży też staram się ruszać. Przeczytałam, że podwyższony poziom cholesterolu w ciąży jest normalny - widać ktoś, kto ma tak wadliwie zaprogramowany organizm, może dojść do skrajnych wyników, jak ja. Nie ma bezpiecznych i skutecznych leków na taką przypadłość (przypominam, mowa o skłonności genetycznej), które nie zaszkodzą dziecku jeszcze w brzuchu i karmionego piersią. Moja rada, oprócz przestrzegania diety, to zastanowienie się nad ryzykiem - ginekolog uprzedził mnie, że poród to wydarzenie, które podnosi krzepliwość krwi, więc może dojść do powikłań związanych z zakrzepami. Poza tym przy bardzo złym wyniku i długotrwałym utrzymywaniu się wysokiego poziomu cholesterolu trzeba podjąć decyzję, czy leczenie po porodzie zacząć natychmiast, rezygnując z karmienia piersią, czy poczekać te kilka miesięcy. Tak czy inaczej, gdybym wiedziała o tym przed ciążą, na pewno podjęłabym znacznie bardziej rygorystyczną dietę.

Zioła Tybetańskie przy okazji odchudzania i zmiany szybkości przemiany materii bardzo dobrze czyszczą organizm z różnych toksyn. Dodatkowo to zdrowy i sprawdzony sposób na obniżenie cholesterolu i pozbycie się zbędnych kilogramów. Polecam wszystkim szczerze z autopsji.

Gość gość
Pytanie do cyberkot - jak sobie radzisz z cholesterolem po porodzie, bardzo proszę o kontakt na forum. Mam tę sama przypadłość bardzo zależy mi na kontakcie. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Kasia