Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Staram się staram...

Brak owulacji...?

Polecane posty

Witam. Od 3 mies staramy się o dzidziusia i nic :( Ja wiem, że to niby mało, ale dla mnie to o 3 mies za dużo... W tym cyklu zaopatrzyłam się w testy owulacyjne, robiłam je w terminie, w którym powinna być owulacja i nic! Jedna kreska, śluzu ledwo co :( Cykle mam 29-32 dn. Zaopatrzyłam się w wiesiołek i zioła O. G. Sroki - na owulację, ale zaczne to wszystko brać od następnego cyklu. Ostatnią @ miałam 25 stycznia, wg moich obliczeń owulacja już powinna być, a u mnie nic... :( Jak to jest z tym śluzem podczas owulacji? Kiedy się pojawia i kiedy znika? Czy ma go być dużo...? Bardzo proszę o odp.

Nikt ci nic nie powie, bo na wszystko jest za wcześnie. O jakichkolwiek problemach mówi się po roku (!) bezowocnych starań a nie po 3 miesiącach. Po trzech miesiącach nie zachodzi nawet statystyczna 1/3 starających się W PEŁNI ZDROWYCH par.Testy owulacyjne robi się codziennie i nie w terminie, kiedy powinna nastąpić owulacja ale od wyznaczonego dnia cyklu aż do plusa! Od najkrótszego spośród ostatnich 12 cykli należy odjąć 18 dni i zacząć testowanie. Jk pisałam - az do plusa a nie kilka dni i siup, stop.Poza tym brak widocznego plusa nie oznacza, że nie ma owulacji. Czasem testy są za mało czule a do ciązy mimo wszystko dochodzi - ciąża w takiej sytuacji jest wiarygodnym potwierdzeniem przebycia owu ;)Dni płodne się określa a nie oblicza... faza przedowulacyjna jest ruchoma - kieruj się śluzem a nie wyliczeniami!Śluz o choćby jednej z cech: wodnisty, przejrzysty, rozciągliwy, śliski, mokry - to typ wysoce płodny. Współżyj od 1 dnia w który zaobserwujesz choćby jedną z w/w cech (współżycie co 2-3 dni) az do 3 dni po zakończeniu śluzu z choćby 1 z w/w cech.

Ok, testy robię już od 5 dni i będę robić jeszcze przez kilka następnych. Ja mam ten śluz... ale jest go bardzo mało i boję się, że jest coś nie tak :(

Wystarczy go. Problem by byl, gdybys go w ogole nie odczuwala, nawet przy szyjce. Ja odczuwalam go tylko przy szyjce (nigdy nie splywal) a zaszlam bez problemu w 5tym cyklu staran

A już się bałam, że może coś nie tak... Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :)

Gość redbyk
Taaaaaa :/