Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maraqja

Lalka, Prus - proszę o pomoc p

Polecane posty

Witam wszystkich. Proszę Was o pomoc bo..no nie ma co owijać, nie chciało mi się czytać Lalki, jest straszna, po kilku stronach odleciałam ;p zaczynamy omawianie jutro..wieczorem wezmę się za streszczniee [nie wierzę,że przeczytam streszczenie,nigdy nie ominęłam lektury w liceum, musi byc ten pierwszy raz :P] noo i jest zadanie domowe..żeby dokończyć zdanie: Lalka Bolesława Prusa jest o.. noo i podawano nam przykłady,że jest o miłości, biznesie itp. no i trzeba to poprzeć argumentem..potrzebuje minimum 15 takich zdań. :| pomoże mi ktoś?..

Gość chudnę sobie....
nie ale zachęcam do przeczytania powieści, jest ciekawsza niż streszczenia

Gość j w

Gość aleksander kwasniewski
lalka voodoo.

hej hej- wypad z kafe do czytania "lalki"- nie wiem czego od niej chcesz, wcale nieźle się ją czyta- nie to co "emancypantki" :P

Gość leniom mowimy NIE
W Y P I E R D A L A J

Gość j w
:D

Gość kazimierska woda
lalka jest o voodoo bo chodzi i straszy :P

Gość Dia Mallorca
Matko, macie takie prace domowe w liceum?! My mieliśmy wypracowania na kilka stron, a sam temat pracy zajmował 3 linijki :O gdzie Ty się uczysz, dziecko?

Gość echhh jak ja bym chciała
znowu być w liceum...jdyne zmartiwnia to były lektury ale ja akurat lubiłam je czytać;)Ciesz się młodościa póki czas,czytaj lektury bo są naprawdę ciekawa,czytaj je sama dla siebie,nie dla nauczycieli,nie po to aby zaliczyć jakies wypracowanie...Potem studia,dorosle życie to dopiero jest pojebane!

Gość chudnę sobie....
tyż prawda... parę stron podaniowych się pisało i lepiej było streszczeń nie tykać, bo nauczyciel był na bieżąco ze streszczeniami i netem i wyłapywał kto pisał, a kto nie a poza tym naprawdę to jedna z najlepszych powieści polskich, klasyk - wstyd nie znać, a poza tym parę wątków nadal aktualnych

Gość do Dia Mallorca
teraz dzieciaki mają takie zadania domowe bo teraz modne jest "bezstresowe wychowanie":o

Gość ...................h..........
TY sobie lepiej podotykaj lekture a nie chlopy ci w glowie myslisz ze tepaka ktos bedzie chcial ???????????????????? i zapierdalaj z zadaniem domowym 15 zdan dla ciebie to chyba rekordowe wypracowanie ;/////

Gość klsdfj
Ja teraz czytam Lalkę, jestm w 2 tomie już i jest ciekawa, nie to co np. Konrad Wallenrod....;/ no ale jesli zaczynacie przerabiać jutro to jesteś w czarnej dupie, Ci powiem;D hehe a tę pracę domową to mozesz sobie spokojnie znaleźć w internecie albo przepisac w szkole od kogoś;)

Ryje,wieśniaki. Poprosiłam was o pomoc, a wy lecicie z mordami jak stado bydła, widzę że będę musiała zmienić moje stanowisko w wypracowaniu o naturze Polaków - daliście mi do myślenia. Sporo. droga Dia Mallorca. dzieckiem możesz być Ty, nie pozwalaj sobie na za dużo. Pewnie powiesz ze masz och ileś lat,ale wiesz, człowiek kulturalny nie wypowiadałby się w tak prostacki sposób jak Ty, także będę zwracać się do Ciebie jak do gimnazjalisty - chodzę do bardzo dobrej szkoły, najlepszej w powiecie i jednej z lepszych w Wielkopolsce, zabijecie mnie że nie przeczytałam Lalki? wyobraźcie sobie że po całych tygodniach zapieprzania nie mam ochoty czytać w wolnym czasie czegoś, co mnie nie pociąga. Prosząc o pomoc myślałam,że ktokolwiek zrozumie. widzę że na tym forum znajdę wyłącznie prostotę. wypracowania? tak, też je piszę, eseje, felietony, wypracowania na lekcji i inne pierdoły, ale nie w dzień w którym zaczynamy omawianie lektury do cholery. ruszcie pustymi czaszkami bo naprawdę, ręce się załamują jak trzeba czytać te bzdury które piszecie. Jak się wam nie podoba coś, to wyjdźcie i nie wypowiadajcie się, nie mam ochoty czytać stosu obelg i tym podobnym. hołota.

Gość ..................uhh
taaa piszesz chyba spreyem po murze :D uśmiałam się ;D;D;D

Gość maturka
Gratulacje! Naspisz w tym samym stylu wypracowanie o Lalce, a wykładowca ogłosi cię geniuszem...

o zroznicowaniu spoleczenstawa polskiego, o pragnieniu bycia w wyzszej klasie spolecznej. Moglabys przeczytac te ksiazke bo jest naprawdę interesujaca. Polecam

Gość jedna lufa ci nie zaszkodzi
patałachu :D

Gość chudnę sobie....
Moja ukochana gimnazjalistko, pierwsza w powiecie podejrzewam, że Wokulski czasem miałby ochotę podobną perrorę wysunąć pod adresem Polaków :-) bo my Polacy złote ptacy a Ty się dziecko, ucz, czytaj, aspirujesz do wyższych sfer, a Lalki nie znasz ? - obciach

pewnie że nie zaszkodzi. mam już gdzieś waszą \"pomoc\" ;) liczyć na was to dla mnie jak wierzyć w boga. żyjcie sobie w swych mrocznych światach, marni zjadacze chleba ;p aduie! :)

Gość jedna lufa ci nie zaszkodzi
chyba jednak mówisz o sobie jesteś smieszna jeżeli chodzisz do taaaaaak renomowanej szkoły to nie ośmieszaj jej chociaż. Pozdrawiam środkowym palcem :D

Gość chudnę sobie....
adieu się pisze, słonko Wokulski też miał kompleks, że nie zna języków obcych

Gość eeeee młoda
e młoda od "Lalki " -wejdź na pocztę .

Gość buahahahahaha
:D:D:D dawno się tak nie uśmiałam jak czytając wypowiedzi autorki topiku:D:D:D

Gość niunia ***
Lalka jest bardzo ciekawe od razu mnie wciągnęła.Poprostu super nie to co konrad Wallenrod albo Nie-Boska komedia baznadzieja :) :> Naprawde polecam