Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekko zmartwiona

Ból podbrzusza a ciąża??

Polecane posty

Gość lekko zmartwiona

Gość lekko zmartwiona
Czy jest normalne zey mieć ból bodbrzusza taki jak przed okresem od dni płodnych aż do dnia spodziewanej miesiączki?? Czy można to uznac za objaw zapłodnienia?? dodam że dalej czekam na okres miał być wczoraj? z góry dzieki za odpowiedz mariola

na kilka dni przed spodziewana @ mialam takie bole podbrzusza wlasnie i pojawiaja sie czasami do dzis.jestem w 10 tyg ciazy. jednak to sprawa indywidualna,bo jednak wiele dziewczyn nie wie ze sa w ciazy przez dlugi czas.

Gość lekko zmartwiona
dziekuje ci angioletto za odpowiedz a czy któras z was miała coś podobnego mnie ten brzuch boli już jakies 12 dni

Gość sarah122
Mnie brzuch tak boli od 2 dni a do okresu jeszcze tydzien...;|I tez nie wiem...albo @ albo ciaza...trzeba czekac...

Wczesne objawy ciąży mogą pojawić się już po dwóch tygodniach od zapłodnienia i zaliczamy do nich: -Przedłużający się brak miesiączki - nie jest jednak ostatecznym dowodem zajścia w ciążę, zwłaszcza, gdy cykl miesięczny jest nieregularny lub, gdy kobieta jest zestresowana, przepracowana lub chora. Z kolei nawet u ciężarnej kobiety może wystąpić niewielkie krwawienie w dniach, w których wypadałaby miesiączka i może utrzymywać się do trzeciego miesiąca trwania ciąży. -Powiększone, nadwrażliwe piersi, których może wystąpić uczucie lekkiego pieczenia. Ten objaw towarzyszy najczęściej przy pierwszej ciąży lub przy kolejnej, kiedy to od ostatniej laktacji minęło kilka lat. W ciąży zaistniałej kilka miesięcy od zakończenia laktacji, gruczoły piersiowe powiększają się od około czwartego miesiąca trwania ciąży. -Dziwny metaliczny smak w ustach - jest to jeden z najwcześniejszych objawów ciąży. -Uczucie senności w ciągu całego dnia, a nie tylko wieczorem. -Obfitsza niż zazwyczaj wydzielina pochwowa. -Mdłości i wymioty występujące w dowolnej porze dnia. -Wyraźna niechęć do niektórych pokarmów i zapachów, jak na przykład: kawa, alkohol, dym tytoniowy, połączona z niepohamowanym pociągiem do innych. -Chwiejność nastroju wywołana zmianą poziomu hormonów. -Częste oddawanie moczu. -Podwyższenie podstawowej temperatury ciała. -Zmiany w narządach płciowych to zasinienie przedsionka i ścian pochwy, rozpulchnienie pochwy, wzmożona wydzielina zawierająca śluz szyjkowy oraz zmiany w szyjce macicy, w dolnym odcinku i trzonie macicy.

Gość lekko zmartwiona
nie mam zadnych z w.w.

ja miałam ból podbrzusza jak przed miesiączką przez 2 tygodnie po terminie miesiączki, której nie było. ale wiedziałam już jaki jest wynik testu ciążowego, miałam inne objawy, po tygodniu lekarz potwierdził ciążę. nie ma żadnego pewnego objawu zapłodnienia poza stwierdzeniem ciąży przez lekarza. każdy z wyżej wymienionych objawów (przez lekarzCTOkafee) jest DOMYŚLNYM objawem ciąży, który trzeba potwierdzić badaniem ginekologicznym i USG - dopiero stwierdzenie bicia serca płodu świadczy o ciąży