Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łysiejący nastolatek

niewydolność tarczycy

Polecane posty

Mam 17 lat i podejrzewam u siebie niewydolność tarczycy wyczytałem w necie, że jej objawy to: stałe uczucie zimna; chłodna szorstka skóra; charakterystyczna, „nalana” twarz o maskowatym wyrazie; obrzęki różnych części ciała; ospałość, senność, apatia, spowolnione myślenie, depresja; powolna monotonna mowa, ochrypły głos; sztywność i osłabienie mięśni, bóle w stawach; zwolnienie tętna; zaparcia. Zauważyłem u siebie: zaparcia ( oddaje kał 1-3 razy na tydzień i przeważnie są to duże gluty lub kilka naraz) moje tętno to 60/min, poprawne u młodzieży 85/min bolą mnie stawy (tłumaczyłem to tym że rosnę) mam trochę ochrypły głos, ale tylko czasem i moja mowa raczje nie jest monotonna jestem bardzo ospały potrafię spać 10h na dzień, a później i tak jeszcze dosypiam w szkole i autobusie nie mam obrzęku, chociaż czasami(1 na miesiąc) pulchną mi niektóre palce u rąk na jakieś 1-2h nie wiem o co chodzi z tą nalaną twarzą nie mam szorstkiej skóry i nie towarzyszy mi stałe uczucie zimna, ani ciepła, czuję się normalnie. Oprócz tego łysieję i mam niski wzrost 173, prawie wogle nie mam zarostu ( tylko pod nosem, golę się raz na tydzień) Czy możliwe że mam właśnie niewydolność tarczycy?? Powinienem udać się do lekarza??

up

Idź do lekarza i zrób badania. Nikt przez monitor Ciebie nie zbada i nie poda diagnozy.