Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem sama nic

jak uzyskac tytuł licencjata po NKJO? nkjo uj, nkjo sanok...

Polecane posty

Gość nie wiem sama nic

Hej... mam takie pytanie... chce póść do NKJO .. ale z tego co słyszałam to podobno po ukończeniu NKJO otrzymujemy tylko dyplom ukonczenia kolegium.. a licencjat jak wyglada? wem ze pisze sie teraz jakis egzamin czy cos?... jak to jest np. na NKJO UJ w krakowie, NKJO sanok? ... i jeszcze jedno.. co jesli ie odbronie tego licencjata a np. obraonie dyplom.. moje kolezanka teraz chce zrobic cos takiego, ze broni tylko dyplom NKJO a późńiej chce wskoczyc na filologie ang na studia jednolite filologia ang (czyli na IV rok)na do czestochowy... mozna tak? ...

Hmm dziwnie macie ja kończyłam KKNJO w sumie to to samo Kolegium Kształcenia Nauczycieli Języków Obcych w Gdańsku. I po trzech latach broniłam licencjat, u nas to się nazywało Praca Dyplomowa ale idea jest ta sama, konczysz z tytułem Licencjata, po czym możesz się wybrac na mgr lub studia podyplomowe, zgodnie z nowymi zmianami w ustawie, Studia Podyplomowe mozna \"robić\" juz po licencjacie.Pozdrawiam

Gość nie wiem sama nic
łasnie.. z tego co wiem to teraz jest tak.. ze nie ma po kolegium - licencjata! .. odczas tych studi tylko dronisz tzw dyplo ukonczenia .. a potem piszesz jkais egzamin lecencjacki... na uczelni maceirzystej! ... w przypadku nkjo w sanoku jest to US... w przypadku nkjo w krak jest UJ .. w zeszlym roku własnie wynalexli ze konczac nkjo w krk nie ma sie nawet tego dyplomu ukonczenia nkjo!! jest tylko sam egzamin ktory zdjajesz na UJ... i na 20 osob zaliczylo im.. cale 7dem... ze nie wspomne juz o tym ze przez 3 lata odpadlo z roku na ro ok 40sci osob! ... i tak np. onczac to nkjo w krak.. i np nie zdajac tego egzaminu licenc. zostaje bez niczego.. :/ wiec suuuper:/

Gość nie wiem sama nic
a PODOBNO... jesli nawet odbronie ten dyplom ukonczenia nkjo a np. nie zalicze egzaminu lic. to nie ma tragedii.. bo moge isc na IV rok studiow jednolitych filologia ang.. gdziekolwiek... :) i nie wiem co o tym sadzic.. nie chce isc odrazu na filologie bo nie mam zamiru czytac wyodow i cale kasiazki tych wszytkich filozofow!..

Hmm to dxziwnie macie ja kończyłam w zeszłym roku Kolegium i miałam normalnie obronę i odebrałam dyplom licencjata:/ teraz wybieram sie na mgr i na podyplomowe jednoczesnie no coz uczyć się trzeba póki jest ochota a i tak rok przerwy sobie zrobiłam zeby dobrą pracę znaleźć i zając się dzieckiem bardziej i mężem:P

Gość nie wiem sama nic
...no ja wlasnie nie wiem o co to chodzi.. tak mi powiedzieli w kilku kolegiach:/ ze u nich amm ten dyplom a reszte tylko na uniwersytecie macierzystym!;/

Gość NKJOwiczka
Witam Mija drugi rok, jak ukończyłam NKJO w Sanoku, więc nie jestem przekonana, czy moje informacje będą aktualne... Ale... Po trzech latach nauki w NKJO Sanokpisałam pracę dyplomową z metodyki i zdawałam egzamin DYPLOMOWY na podstawie tej pracy. Egzamin wspominam dobrze, szybko-łatwo-przyjemnie :) Po zdanym dyplomowym należało zdożyć podanie na UŚ w Sosnowcu o chęci przystąpienia do egzaminu licencjackiego. Kolegium przygotowało i wysłało wszystkie dokumenty. Egzamin na UŚ był ustny, 3 pytania z metodyki nauczania i 2 pytania z językoznawstwa. Ale tutaj nie było już tak łatwo... Trzeba było się do nauki przyłożyć i wykazać na egzaminie nie byle wiedzą ;P Na szczęście się udało :) Teraz mogę uczyć w każdej szkole za wyjątkiem NKJO ( :) ) i rozpocząć studia magisterskie.

Gość deezy
Posiadam notatki do sprzedania, z lingwistyki i metodyki przygotowujące do egzaminu w sosnowcu, gorąco polecam:)