Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna młoda po raz drugi

Ślub cywilny w stylu lat 20 - 30 tych - macie moe pomysły?

Polecane posty

Witajcie. W tym roku biorę ślub. Drugi - tak się życie ułożyło. Będzie to ślub cywilny. I teraz mam pytanie - czy w Warszawie tylko Pałac Ślubów jest tak efektowny, a reszta Urzędów jest dość urzędowa? I jak z terminami? Bo chyba mimo ślubów konkordatowych ciężko znaleźć termin na sobotę... Co do wesela - raczej planujemy przyjęcie w restauracji dla ok 30 osób. Bez szaleństw, tańców itd. Chciałabym żeby cały ślub miał jakąś tematykę, najchętniej lata 20 lata 30te :) Niby już wiem która restauracja by pasowała, samochód, garnitur wszystko się da, ale sukienka :( Gdzie mogę znaleźć coś co będzie pasowało na ślub i będzie właśnie w tym stylu? Internet chyba cały przeszukałam - salony nie oferują tego typu strojów, wypożyczalnie kostiumów odpadają - okropieństwo same tam. Uh zachciało mi się to mam :( A pierwszy by niestety przygotowany prawie poza mną i nic dziwnego że byłam panną młodą z piekła rodem. A jaki ślub takie małżeństwo :P

Gość wejdz na
forum gazety, tu ci nikt nie pomoże

Ok, wejdę i tam, dzięki ;)

Gość ja chyba jednak
szyłabym taką sukienkę - nic trudego, krawcowa powinna się podjąć. Coś w styly prostej koszulki na ramiączkach tuż za kolano, a na to coś przeźroczysteko i błyszcząceko - np siateczkowa koszulka z rękwakiem. Albo ta na ramiączka sukienka bardziej ozdobna, ale w stylu koszulkowym nadal i delikatny szeroki błyszczący szal. Na głowie taki toczek w stylu lat 20-tych albo kwiat we włsoach. Szpilki, długie perły i stylizacja gotowa ;)

Gość czarna koala
http://www.fotka.pl/forum/read.php?f=21&t=671169 tu masz dużo fajnych obrazków, zwłaszcza przy końcu. w sumie nietrudne to do skompletowania własnym przemysłem, pogrzeb w ciuchach babciw sklepach vintage. taki mały kapelusik, luzna choc waska sukienka, gładkie fale a włosach, rękawiczki, perły...

No właśnie to nie takie proste. Sukienki ze stricte lat 20 tych mi się nie podobają. Raczej coś takiego jak kobiety z obrazów Tamary Lempickiej. Nakrycie głowy? Kiepsko wyglądam :( Pereł w życiu już nie założę na ślub - miałam po raz pierwszy i czy wierzyć przesądom czy nie, już nie zaryzykuję. A szperanie w sklepach vintage to nie dla mnie - po prostu ie umiem. Chyba najlepiej pójść do krawcowej, tylko brakuje mi pomysłu na taką suknię. Długa, zmysłowa, falująca u dołu, satynowa? No i zaczyna się kolejny problem - nie znam żadnej krawcowej :( A już marzeniem by było goście też choć trochę się wczuli w klimat, ale to już na starcie mogę wykluczyć:( Oho - odzywa się znowu piekielna maruda.

Gość czarna koala
no to jak nic Ci sie nei podoba i nic sie nie da zrobić to po co ci taki styl ślubu? :) wymyśl coś łatwiejszego...

Czarna koala - no właśnie napisałam co mi się podoba. Gorzej z realizacją :( A jaki łatwiejszy byłby temat?

Gość czarna koala
lata 50? dzieci-kwiaty? epoka wiktoriańska? Indie?...

O te dzieci kwiaty super. Cóż temat do dyskusji z przyszłym małżonkiem, bo uparł się na te 20- 30 te ;)

Gość czarna koala
oj powiedz mu że ciężko CI będzie wyglądac ładnie, bo w sumie w latach 20 to krótkie włosy i moda troche meska, w 30 dopiero te sukienki, ale takie one sa ze łatwo w nich wyglądać niezgrabnie... a perły sa super, nie wierz w przesądy :)

Gość kurczakson
trochę Ci się dziwię, że chcesz lata '20 skoro nie podoba Ci się moda kobieca z tamtego czasu. ciężko się będzie wczuć, bo przecież to kobieca sukienka jest "najwidoczniejsza". może faktycznie lepiej zmienić epokę? pozdrawiam

Czarna koalo - argument nie do zbicia ;) Kurczakson - dwudziestolecie bardzo lubię, całe, a moda to tylko poboczny skutek :P Ozdoba - niezła, niezła, d o niej by trzeba całość dobierać.