Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ProblemMamMam

Do expertów allegro-problem z kupującą...

Polecane posty

Gość ProblemMamMam

Witam. Mam nastepujący problem. Zanim to ktokolwiek przeczyta, proszę aby odpowiedziały osoby które sprzedają na allegro w duzych ilosciach i znaja sie na rzeczy. Trzy tygodnie temu moja licytacje wygrala pewna allegrowiczka. Napisalam do niej maila zeby napisala jaka przesylke wybiera itd. Allegrowiczka sie nie odzywala. Za cztery dni napisalam drugiego maila ze prosze o kontakt. Ona nic-milczala. Po tyhofniu od zakupu wysłałam przypomnienie poprzez allegro- i nic allegrowiczka nadal milczala. W koncu po 12 dniach wypelnilam formularz zwrotu prowizji. Trzy dni potem dostałam od allegro wyjasnienie jakie allegrowiczka złozyla. Napisala ze przeprasza, ze zapomniala o tej licytacji bo miala sesje i ze pieniazki juz przeslala wczoraj tj. w niedziele 8 lutego. Dzisiaj jest juz sroda a ja nadal pieniedzy nie mam na koncie. Nigdy sie jeszcze nie spotkalam z tym zeby ;przelew szedl dluzej niz trzy dni. Wyslalam do niej wiec maila zeby przeslala mi kopie przelewu, iz zostal nadany. Ona milczy. Nic sie nie odzywa. Maila wyslalam wczoraj rano. Co robic w tej sytuacji? Nie wiem czy przelew tak dlugo idzie czy ona mnie oszukuje. Prosze o rady.

Ja ostatnio miałam podobna sytuację. tylko że ja byłam kupującą. Kupiłam nagrywarkę od razu dokonałam przelewu. Czekałam na przesyłkę, gdy po tygodniu nie dostałam paczki napisałam maila do sprzedającego. Odpisał że przeprasza , że nie miał dostępu do internetu i że jutro wyjśle priorytetem. Poczekałam kolejne trzy dni i nadal nie dostałam. Znowu wysłałam maila z pytaniem co sie dzieje? - milczał,telefon do niego - nie ma takiego numeru. W końcu napisałam maila do allegro i to poskutkowało. Poczekaj jeszcze dwa, trzy dni. Zapytaj o to samo allegro powiini Ci odpowiedzieć przecież kupujące ma 7 dni na dokonanie wpłaty. Przelew do 3-4 dni musi dojść. Jeżeli zrobiła w piątek wieczorem to maksymalnie we wtorek powinnaś mieć. Jeśli w tygodniu to po dwóch dniach a jesli w tym samym banku to nawet tego samego dnia.

8 dokonała przelwu to juz pieniądze powinaś mieć na koncie:((