Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emma20

Pomiaty genetyczne płodu

Polecane posty

Gość emma20

Witam. Powiedzcie mi jak to jest z tymi pomiarami genetycznymi?Czy w 14 tygodniu ciąży nie jest za poźno żeby to zrobić?Na czym to wogóle polega?

Gość bestyjkaaaaaa
Hej. Prawdopodobnie chodzi o badanie przezierności karkowej. Wykonuje się je od 11tc to 13t+6d. Jest to badanie USG. http://pl.wikipedia.org/wiki/Przezierno%C5%9B%C4%87_karkowa

Gość nie wiem jaki nick
wiem ze do chyba od 10-13 tygodnia ciazy jest obowiazkowe usg gdzie lekarz sprawdza czy dziecko sie dobrze rozwija, chodzi o przegrode nosowa kregosłup itp i dziwie sie ze twoj gin nie zlecil ci takiego badania.

Gość emma20
A jak jestem trzeci dzień czternastego tygodnia to może nie jest jeszcze za późno co?

Gość nie wiem jaki nick
moim zdaniem powinnas je zrobic jak najszybciej.

Gość emma20
Jade jytro. Dzięki. Mam nadzieje że nie będzie za późno.Jakby nie daj Boże było coś nie tak, to można leczyć?

Gość nie wiem jaki nick
takie badanie ma na celu wlasnie wyeliminowanie wszystkich zagrozen rozwojowych płodu. a lekarz cie nie poinformowal o takim badaniu?

Gość emma20
Witajcie. Byłam dzisiaj na tym badaniu. Lekarz powiedział że moje dziecko jest zdrowe, tzn powiedział że na 95 % nie ma zespołu downa, mówi że jak wszystko ok to zawsze dają 95%prawda to?