Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość estaszia

Opiszcie wygląd sali porodowej

Polecane posty

Gość estaszia
na kazdy skurcz wchodzic do wanny mozna? ojej to taki golas z wielkim brzuchem bedzie wchodził do wanny i wychodził?:)mam nadzieje ze tam tylko sama położna będzie ze mna i nagle nie wejdzie moja mama czy tata by sprawdzic jak tam u mnie.boze ale jestem niedoczytana

Gość clarice15
jedna rodzi 4 jedna 20 godzin.chodzi o to kiedy pojawiły sie pierwsze bóle.jest to tzw.cały okres porodu.chociaz mówiątak-pierwszy okres czyli właśnie od pierwszego bólu do fazy partej nazywaja pierwszym okresem porodu,a moment kiedy zaczynaja sie bóle parte do pojawienia sie dziecka to drugi okres porodu...mój pierwszy wynosił 7 godzin drugi 15 minut:-))

Gość jak dostaniesz porzadnych
a tymi partymi jest roznie . jedne twierdza ze czuja wtedy ulge , a dla mnie byly to najgorsze bole na szczescie trwały tylko 5 min

Gość a ja o tym mysleeeeee
dziewczyny mnie najbardziej przeraza to jak sie bede czula po porodzie?? np. jak pojde zrobic ziku albo co gorsze \"to drugie\" to czy nie padne z bolu? I taki dziwne moze troche pytanie ale czy wy np. nastepnego dnia po porodzie sie wyprozlialyscie, czy po tych lewatywach nic tam nie zostalo?:D

Gość estaszia
no moze nie wykorkuje,ale oczy mi wejda od zaciskania do glowy chyba....ja nie zniose tego bólu.

Gość estaszia
pocierpimy po porodzie,ale najgorsze to ten poród zniesc,a potem zkupką....chyba nie wypróżnisz się bo w sumie niby z czego?z herbatki? tam przed porodem chyba sie nic nie je..więc conajwyzej sikanie...

Gość clarice15
obowiązkowo w drugiej dobie po porodzie musisz iść do kibelka i zrobic to cos:-)jak nie to dadzą Ci czopek i po sprawiea jak nie masz szwów to nie powinno bolec a siku najlepiej zrobic pod prysznicem..wtedy słyszysz wode i leci samo:-))

Gość a ja o tym mysleeee
a kiedy sie cos w ogole je po porodzie? i dlaczego obowiazkowo musze sie wyproznic?

Gość clarice15
po porodzie możesz jeść odrazu jak poczujesz apetyt,pamiętaj tylko ,że nie wolno jeść rzeczy wzdymajacych i uczulających.trzeba sie wypróżnic bo np. w czasie porodu moga Ci wyjść hemoroidy i wtedy marnie..a lekarz w razie co pomoże:-)

Gość pppppppppppppppppppppp
czytając to wszystko, jeszcze bardziej utwierdzam się w moim przekonaniu- będę miała cesarkę. Gdzie tu prawo do intymności, godności czy komfortu psychicznego, gdy z boku wyje z bólu, we krwi obca kobieta/y z osobą/ami towarzyszącymi... Masakra jakaś! W ogóle mam wstręt do krwi i b.niski próg bólu, fuj!

Gość estaszia
cesarka to opoeracja i strasznie potem boli blizna. \miałam kiedys mała operację i mało nie umarlam jak znieczulenie przestalo bolec, zdejmowanie szwów, kłopotz ubieraniem się, ciągle leżałam, a tu jak jest dziecko nie mozna ciagle lezec, trzeba je podnosic, arana boli i boli...i czasem liznowaci się.

Gość łączy nas czekanie
czyli kupę trzeba koniecznie zrobić przed porodem bo inaczej grozi to hemoroidami tak?:(

Gość clarice15
trzeba,nie trzeba ale sie powinno...to nie grozi hemoroidami-one powstaja z wysiłku jakim jest parcie..wypierając dziecko niestety oddziaływujesz na mięśnie odbytu i to własnie może powodowac zylaki czyli hemoroidy.taką przypadłośc może złapac też osoba cierpiaca na zaparcia lub czytająca w czasie kupkania na kibelku.

Gość łączy nas czekanie
a jeśli wyprożnię sie przed porodem i ze tak powiem "bede pusta" to nie grożą mi te żylaki?:(

Gość clarice15
grożą-one powstaja podczas bóli partych..czasami rodząca w czasie porodu oddaje kał,ale położna jest na to przygotowana.to żaden wstyd-wcale nie trzeba żadnej lewatywy.taka jest fizjologia i tyle.zresztą czasami jest tak,że na kilka dni przed porodem instynktownie bedziesz chodzila cześciej do wc i opróżniała jelita-natura wie co robi:-)

Gość łączy nas czekanie
o kurde, anie można tym hemoroidom jakoś zapobiec...no nie wiem, nie chciałąbym sobie narobić takich problemów a wiadomo że przeć muszę:(

Gość clarice15
wiesz co..hm...no raczej to sprawa indywidualna.ja tam urodziłam 5 i nie mialam zadnych problemów:-)jak ide do ginekologa to wzywa wziernika "0"bardzo małego a macice mam podobno jak kobieta co nigdy nie rodziła:-))rozstepów jakis szczególnie widocznych też nie,waga 49 kg wogóle sie smieja ,że powinnam tylko dzieci rodzić:-)))głowa do góry będzie dobrze:-)

Gość łączy nas czekanie
poród to horror 😭 co kobieta musi przejść zeby to dziecko na świat wydać 😭