Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęśliwa mama maleństwa

Który tydzień jest najważniejszy, decydujący podczas ciąży?

Polecane posty

Cześć dziewczyny Czy wiecie może, który tydzień ciązy jest najbardziej dycydujący dla rozwoju i zdrowia dziecka, a tym samym w którym trzeba najbardziej uważać, żeby coś nie było nie tak? pytam, bo niedawno się dowiediałam, że jestem w ciąży i nagle podświadomie zaczęłam analizować, co robiłam w tym pierwszym okresie, kiedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem juz mamą - i pojawił się wyskok na jeden dzień na narty, była jakaś impreza i winko. Martwię się, czy nieświadomie nie zaszkodziłam tym mojemu maleństwu

całą ciażę trzeba na siebie uważać, ale pierwszych ok. 12 tygodni szczególnie, kiedy trwa proces organogenezy

Gość odważna tola
nie martw się, na takim etapie zarodek żyje własnym życiem. Tak to już jest, że zanim dowiadujemy się o ciąży robimyt wiele rzeczy. Ale włąsnie wtesy jest bariera ochronna. Czym można się martwić??? do 5tc kształtuje się cewa nerwowa, dlatego ważne jest przyjmowanie kwasu foliowego już przed ciążą. Nie martw się:) idź do apteki, kup folik i od dzisiaj uważaj na siebie:) pzdr i życzę wspaniałych miesięcy ciąży iu samej radości

odważna tola, dziękuję, pocieszyłas mnie bardzo :) Folik biore już od dłuższego czasu. Teraz jestem w 5 tygodniu i własnie dwa dni temu się dowiedziałam, że jestem w ciąży :)

Gość prosze cie bardzo masz
kazdy jest wazny -bez wyjatku

Gość odważna tola
nie martw się, kiedy masz wizytę u gina? nie panikuj za bardzo, ciesz się tym stanem, później będziesz tesknić za ciążą:)

na wizytę chiałam jechać jak najszybciej, bo to już 5 tydzien, ale dopiero 2 dni po okresie spodziwanej miesiączki (zaskoczyło mnie to, że liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki :) ), ale lekarz powiedział, ze to może troszke za wczesnie i jeszcze nie będzie za duzo widać więc chyba w przyszłym tygodniu pojadę - wtorek, środa