Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szasfs

Najtrudniejszy język świata

Polecane posty

Gość szasfs

japoński chiński hebrajski czy arabski

Gość cvddvkdf
Finski

Gość satanistyczny mistrz wojny
Język ,,ch uj "- jest taki - serio- wymawia się ,,czuch"- jak nie wierzycie sprawdźcie w wikipedii

Gość ja się uczę japonskiego
i nie uważam żeby był trudny :-p

Gość te języki mają dziwną pisownię
nie jest łatwo załapać ich regóły

Gość emena
Wymowa - Xhosa (RPA) - jezyk Buszmenow. Z tym sie trzeba urodzic. Nie wyobrazam sobie wymawiac mlaskow i klikow w srodku wyrazu. Nie wiem czy to prawda, ale podobno i mongolski jest straszny, bo jako jedyny jezyk swiata mowi sie na wdechu. Tak slyszalam, ale nie z wiarygodnego zrodla. Jezyki kaukaskie typu gruzinski: 80 roznych spolglosek. Nie miesci mi sie w glowie. No i te alfabety. Tak malo ludzi to zna, ze dgybym miala sie tego nauczyc, to czulabym sie jak jakis wybraniec-mozgowiec, ktory rozkminil Enigme albo hieroglify. Nie no, smaka lingwistycznego sobie narobilam. ;-)

Gość asb
te języki mają dziwną pisownię - widzę, że Ty nie opanowałeś/łaś nawet polskich reguł pisowni, a co dopiero mówić o zagranicznych...:|

Gość jjxbf
Sorry, ze tak pytanie z innej beczki, ale nie mam kogo zapytac:P Niedługo idę do kina na film Ciekawy przypadek Benjamina Buttona - pewnie słyszeliście o nim.. I mam w związku z tym problem... Jak się wymawia to nazwisko? Baton, Buton, czy jak? Kolezanka ostatnio zapytała mnie na jaki film się wybieram i głupio mi bylo, że nie potrafię wymówić nazwy:P Proszę o odpowiedź:)

Gość zawsze się trafi jakis trollik
mędzący o przecinki i ó z kreseczka albo e z ogonkiem :D

Gość Bendżamin Botton

Gość pikstyebdch
najtrudniejszy na świecie jest język chiński zaraz po nim (czyli drugi)...jest nasz język, czyli polski

Gość jjxbf
A nie po prostu Benjamin? Tak jak się pisze?

Gość jjxbf
Dzięki, ale on tam tak szybko i niewyraźnie mówi, że nic nie słyszę:P A nazwiska to już w szczególności:P

Gość jjxbf
up up

Gość emena
Kij z B. Buttonem. To nie topik o nim. Wracajmy do tematu.

Gość smród brud i ubóstwo
język francuski, jeśli oczywiście wiecie mam na mysli hihihi :P

Gość emena
Mozemy tez stworzyc pod-kategorie: najtrudniejszy jezyk europejski. Subiektywnie (wlasna blokada) i obiektywnie (argumenty zwiazane z gramatyka, wymowa, skladnia).

Gość emena
Hehe. No wlasnie jak powyzej. Ja mam to samo z niemieckim. Nigdy nawet nie sprobowalam, Odstrasza mnie sama dlugosc wyrazow. Za to brzmi ladnie, moim zdaniem.

Gość gfdfgfdf
BENDŻAMIN BATON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nieuki

Gość emena
Nieeee! Grecki nie taki straszny. Ja mowie nawet niezle i jest luks. Grama nawet prosta, a ortografia wcale nie straszniejsza niz w polskim, choc tez zrypana i wiecej wyjatkow niz regul.

Gość emena
Najtrudniejszy jezyk w Europie: euskara (jezyk Baskow). Mam nikle pojecie o gramatyce, ale ponoc same koncepty strukturalne nijak sie nie maja do tego, co znamy w naszych jezykach (np. tryby i czasy). Dobrze by bylo jakby sie jakis znawca wypowiedzial. Ale pewnie tu nie zaglada.

Gość Put your mind right in to it
http://hubpages.com/hub/Most_Difficult_Languages_-_Polish Ja mowie plynnie w trzech jezykach 1. Polski (wiadomo) 2. Angielski 3. Perski Teraz ucze sie francuzkiego i arabskiego, ten pierwszy moim zdaniem najtrudniejszy Pozdrawiam

Gość ja to myślę
każdy tak samo trudny

Gość unity_Uni
Mysle, ze z europejskich finski i estonski. Spokrewnione ze soba. Finski ma 13 przypadkow, estonski 14. mam gdzies estonska odmiane slowa "szkola".

Gość unity_Uni
LOL, z francuskim to prawda! ;-) Chcialam jeszcze dodac, ze postrzeganie jezyka jako trudny zalezy od tego kiedy sie zacznie. Znam duzo ludzi spanikowanych jezykami z opinia "trudnych". Blokada psychiczna. Nie ma nic wspolnego z "talentem" do jezykow. Francuski jest wlasnie takim straszydlem popularnym.