Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie skneraaa

gin ile bierze?????

Polecane posty

też chciałam na NFZ i prywatnie, ale...na początku ciąży nie zdawałam sobie sprawy, że koszt badań będzie aż tak wysoki i kiedy byłam w przychodni i położna zaproponowała wizytę za ponad dwa mies., to podziękowałam. W 10 tyg.poszłam się umówić na wizytę, która miałąm za 2.5 mies i wtedy stwierdziła, że nie założy mi kart ciąży, bo mam prywatna i mam wybrać gdzie się chcę leczyć. Pomijam fakt, że to mi się należy zgodnie z obowiązującym prawem! Lekarz tez powiedziała, że mam się określić czego chcę! co za paranoja. Dostałam za to badanie na NFZ- badanie moczu:d

ja place za wizyte co 4 tygodnie 130 zl. Do tego USG u innego lekarza, pierwsze 120 zl, teraz w 13 tyg 180 zl, a nastepne dwa 200 zl. Do tego oczywiscie wszystkie badania morfo 15 mocz 10 glukoza 10 HCV 50 Wr 15 Toxo 2x 80 i nie pamietam co jeszcze ale tak to wyglada w Warszawie np przedf nastepna wizyta mam zrobic tylko mocz bo inne badania robi sie raz a morfo mam bardzo dobra wiec moge teraz nie robic

Gość zupkowa mama małej zosi
Matka-toxo tak drogo?U mnie=Łódz kosztuje 50zł.

Gość ggggggggggggg
100zl wizyta z usg, 60zl wizyta , 150 zl usg genetyczne (13 i 22 tydzień). Ale jakość nieporównywalna z państwową, chodziłam więc wiem. Nie ryzykowałabym zdrowia dziecka za te pieniądze, zwłaszcza, że na dzień dzisiejszy nie planuje kolejnych.

Gość masz problem
bez przesady... mieszkam w Olsztynie i chodzę do dobrego gina na NFZ... i tak robi wiele moich koleżanek gdy słyszę, że któraś płaci taką kasę za zwykłą wizytę, to się wkurzam całe życie (mam 42 lata( płacę składki w pracy i jeszcze mam dopłacać do gina, wystarczy, że płacę za dentystę!!!! do cholerki, nigdy nie chorowałam, a na stare lata zdechcę gdzieś na korytarzu, bo zabraknie dla mnie łóżka... to po cholerkę płacę te składki???

Gość ggggggggggggg
Ja państwowo mogę chodzić ze sobą, ale nie wtedy gdy chodzi o długo wyczekiwane dziecko. Niestety ale wizyta wygląda zupełnie inaczej, choćby dlatego, że państwowo lekarz w ciągu 2 godzin przyjmuje 20 pacjentek, a prywatnie 2. Usg też mam na miejscu, a nie czekam w kolejce i muszę je robić u innego lekarza.

ja tez chodzilam panstwowo jak nie bylam w ciazy. A teraz nie wyobrazam sobie chodzic panstwowo bo wizyta u dobrego gina jest mozliwa raz na 2-3 miesiace. Takie realia. Zadzwonilam w styczniu chcac sie zapisac na wizyte to babeczka powiedziala ze pierwsze wolne terminy ma w marcu. A tak wybieram dzien i godzine jaka mi pasuje i moge sie spokojnie zapisac nawet z tygodnia na tydzien. A jak nie starczy miejsc to nie ma problemu zebym przyszla bo zawsze sie znajdzie chwilka u lekarza

ok wizyta 100 zl ( cena noralna ) cena z a usg u tego samego lekarza to chore ale dlaczego płacisz za L4???? i to 50 zł !!! a po co kupujesz u niego witaminki ???? wiadomozze drozej dodam ze gin robi niezły biznes bo zdziera z ciebie kase na wizytach a do tego masz jeszce mu za asyste zapłacic 1800 zł połozna no ok bo ona odwala cała robote

nie bardzo rozumiem że moze cie zwolnic szefowa ?? kobieta w ciaży jest chroniona wiec niekumam

wiesz, sa sytuacje ze moze zwolnic bo jej sie umowa konczyc przed 3 miesiacem ale szefowa ma dobre serce i mowi ze jak pojdzie na l4 to jej nie zwolni...

Gość nie skneraaa
dzięki za opdowiedz Wszystkim jeśli możecie napiszcie mi jeszcze ile gin u was bierze za poród co do witamin kupuje nie u niego !!! tylko są drogie i tyle co do zwolnienia może i niechce mi się tego pisać od nowa juz pisałam o tym kiedyś za mało pracuje i umowa na czas określony i może zwolnić a jak nie dam 50 zł nie wypisze i tyle

a nie prosciej zmienic gina niz tyle kasy wydawac ??? stego co sie orientuje to jest sie chronionym od samego poczatku a nie od konkretnego miesiacca

od samego poczatku jest chroniona osoba ktora pracuje na czas nieokreslony lub na czas okreslony i umowa konczy sie po 3 miesiacu ciazy. W innym wypadku nie

Gość nie skneraaa
mysza źle piszesz nie jestem chroniona i już nie będe sie rozpisywać gina zmienić ok ale wiesz on jest dobrym specjalistą bierze kase ale jeśli chodzi o leczenie w ciąży to jest ok dużo mi pomógł ufam mu tylko jest drogi