Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkrotce mloda

suknia slubna/prosze o rade

Polecane posty

Gość wkrotce mloda

Dziewczyny poradzcie mi prosze ile kosztuje wypozyczenie bialej sukni slubnej. Czy lepiej kupic uzywana czy wypozyczyc? Ile was to kosztowalo?

Gość K_O_B_R_A
Zależy w jakim sklepie...w Madonnie za pierwsze wypożyczeie biorą 60% wartości sukni, w innych salonach 50% wartości, czasem 40% w mniejszych miastach.

Gość wkrotce mloda
wielkie dzieki za wpis :) nie wiedzialam ze to sie liczy w procentach

Gość K_O_B_R_A
W Madonnie biorą jeszcze dodatkowo 200 zł za czyszczenie sukni, jak się wypożycza suknie. Moim zdaniem jak suknia kosztuje 5 tys to szkoda kasy, lepiej wypożyczyć. Ale może gdybym się z kasą nie liczyła to bym sobie kupiła i zostwiła na pamiątkę. Wypożyczenie bolerka do sukni to 150 zł, jak chcesz kupić 300 zł. To ceny z Madonny, ale może ktoś się jeszcze wypowie jak jest w innych salonach.

Gość pikkapika
tak jak napisalas autorko to za wypozyczenie bialej sukni placi sie okolo 50% ceny a za ecru ok 30-40%.

Gość wkrotce mloda
dziekuje dziewczyny, takiego info wlasnie potrzebowalam. nie chce wydac wiecej na sukienke niz 1000... no moze z kawalkiem :)

Gość jaastass
w moim mieście płaci sie 70% za wypożyczenie

Gość majka_ddx
jakbym miała zapłacić za wypożyczenie 2500 zł, to wolałabym kupić w tej cenie nową polską suknię. uważam, że lepiej kupić używaną niż wypożyczać. można nanieść poprawki krawieckie i nie stresować się, że kiecka się naderwie gdzieś w czasie tańca. a potem przecież też można oddać do komisu.

Gość majka_ddx
nowe polskie kiecki widziałam już od 1300 zł. może nie cudeńka, ale przypuszczam, że dałoby się dogadać z krawcową i "ulepszyć" po swojemu.;)

Gość eM.
Część firm nie wypożycza sukni tiulowych, np. Lisa Ferra.

Gość fuuuuuuuuuuuuujjj
ja miałam szyta suknie na wymiar na wypożyczenie, kosztowało mnie to 50% wartości sukni, czyli 1200 zł suknia była polska, ale wyglądałam w niej bardzo dobrze, bardzo elegancko, nie chodzi o to ile suknia kosztuje ale by było bardzo dobrze dopasowana do figury , by uwydatniała zalety, kryła wady, model który mi sie bardziej na poczatku podobał nie wyglądała juz na mnie tak korzystnie

Gość fuuuuuuuuuuuuujjj
na wymiar miałam szyta suknie na mój rozmiar, wczesniej przymierzyłam w salonie taka sama tylko rozmiar mniejsza wiec wiedziałam jak bede w niej wyglądac w sumie to jakbym schudła 3 kilo to i ta mniejsza była dla mnie git

Gość wkrotce mloda
dzieki za wpisy :)