Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez tak myslee

Jak anuczyc koty zeby mi nie wlazily na blat kuchenny?

Polecane posty

Gość tez tak myslee

mam juz dosc :o potem na tym robie jedzenie :o musze co chwile myc blat nie wiiem co one tak sie uparly:o

jak wejdzie na blat to zacznij ugniatać siatke albo jakis worek foliowy tak zeby bardzo szeleściło, to bedzie je denerwować i w koncu sie oduczą... metode widziałam na tvn style w programie o wychowywaniu zwierząt ;P

Gość tez tak myslee
aleone maja kilka miesiecy i tylko szeleszczacy worek je zacheca do zabawy :D

Gość porada dnia
moze jak beda wskakiwac na blat pryskaj na nie woda z rozpylacza takiego do kwiatow.. wystrasza sie wody i moze w koncu przestana wskakiwac ...

Gość ja mam gorszy problem
jak oduczyć kotki wskakiwania na moje plecy? aż strach się odwrócić do niej tyłem.:p

Mój kot zawsze siadał dupą na stole i wyjadał cukier z cukierniczki, cukier zaczelam chowac a on nadal tam wchodzil, okazalo ie ze zaglada z tej pozycji przez okno na ptaki siedzace na drzewie, zaczelam zaslanian zaluzje i tyle. U mnie nic innego nie pomoglo, ale bicie, ani krzyki ani straszenie.

a jak oduczyc kota, zeby mi kwiatow nie tarmosil i nie wykopywal ziemi z doniczek? :D wie ktos?

Gość Myverion przestan zakladac glu
zamknelas zaluzje kotu? :o:p to jego caly swiat ze przez okno moze sobie popatrzec ale zwyrol jestes :(

Gość To prawda*****
Kahori Karamorita ;);););)

Na parapecie zaczął siadać a nie na stole, pewnie a ja potem miałam jeść kanapki zajeżdżające kocią sraką ;p

Gość tez tak myslee
z kazdym dniem spokojna twoja rozczochrana ja jakies pol roku temu tez nie lubilam kotow ze wzajemnoscia do poki moja siostra nie przytargala mi malego gnoja 2 tygodniowego ktorego znalazla w lesie :o i tak musialam sie opiekowac tym dziadem w nocy co 2 h karmic, dogrzewac goracymi recznikami az sie zakochalam no i został:D nie wyobrazam sobie ze moglo by go nie byc a psy tez kocham:)

Gość jeśli chodzi o kwiatki
to ja też miałam z tym problem gdy kot nie miał dostępu do świeżej trawy ale nim ją kupiłam to liście kwiatów posmarowałam sosem sojowym wymieszanym z duża ilością pieprzu-liściom nic się nie stało a kot już więcej za kwiaty się nie zabiera. A co do blatu mój tez tam wskakiwał ale okazało się że on chciał uczestniczyć przy nakładaniu mu jedzenia do miseczki-całe jego jedzenie przeniosłam do szafki na dole a jedzenie nakładam na podłodze-kot już nie wchodzi na blat.

nie doceniacie ich one juz to wszystko przeczytaly teraz najda pokretne sposoby wskaiwania na blat, buszowania w lodowce i przeszukiwania lodowki, mysle nie juz niewazne co zrobisz one juz cie rozpoznaley teraz sie modl zeby ciebie wpuscily do kuchni:P

moj ma dostep do trawy ale kwiaty i tak tarmosi :D dzieki za rade- bede musiala wyprobowac u mnie,moze sie sprawdzi

tez tak myslee - ale o to chodzi, ze ja mam w domu kota. I tez mojej siositry - mam ja od 9 lat i nigdy jej nie polubie. Koty sa falszywe. Jak ja drapiesz po glowie, to jets okey, a jak zahaczysz o cyca to gryza reke ktora je karmi!! hehehe ;)

Gość tez tak myslee
nie gryza tylko sie bawia:)

Gość ja mojego klocka mco
oduczyłam w sposób oto taki: kot na stole/blacie ja go za skóre na karku (delikatnie) i kulturalnie kładłam go na podłoge z głośnym PSIIK (ja mówiłam psiik:P). i tak za każdym razem. potem samo głosne psiiik wystarczy. po tygodniu kot chodzi tylko po podłodze:) bicie i darcie ryja tylko sprawi ze kocicho ci zasiko wyrko:)

Gość tez tak myslee
a gdzie mamy je trzymac ? w spiżarni ?:o:P

moje siedza na dworze a gdy chcą to wchodzą przez okienko do piwnicy. mają tam ciepło każdy ma swój kawałek drewna, kuwete i koszyk do spania. mogą sie tam rozbijać i chodzić po stołach i nikt im niczego nie zabrania :P

Gość tez tak myslee
eee :o

Gość moje na noc idą na zewnątrz
:p

Gość tez tak myslee
masz dom to mzoesz jakbym ja moje do powinicy wpuszczala to sasiedzi by mnie zatlukli :o

Gość przelotem.................
nie znoze kotów :o:o:o:o:o:o:o:o precz z nudnymi kociarami :o:o:o:o:o:o:o:o